divendres, 30 de gener del 2015

Pastís de xocolata al toc de sal i oli d'oliva


Un pastís amb molta xocolata, que potencia encara més el seu sabor al el toc i de sal i brutal, quan es barreja i fon amb l'oli.
Espero que us agradi!

Ingredients:


Preparació per a un motllo de 18 cm:
  • Barrejar la farina, el cacau i el bicarbonat i tamisar.
  • En un bol, batre l'ou amb el sucre, fins que blanquegi. Afegir el iogurt, la vainilla i batre fins que quedi incorporat.
  • Fondre la mantega i l'aigua de mar al microones i quan sigui tèbia, afegir a la barreja anterior i batre de nou.
  • Afegim el ingredients secs, barrejant amb una espàtula. Aboquem al motllo, prèviament engrassat amb mantega i farina o be amb spray especial per desemmotllar.
  • El courem amb el forn pre calentat a 180º uns 30 minuts, fins que sigui cuit.
  • Retirem,  desemmotllem i deixem refredar sobre una reixeta.
  • Cobertura i decoració:
  • Fonem 100 gram de xocolata al bany maria o microones fins que arribi a uns 43º-45º. Posem el bol, dins d'un altre més gran amb aigua i gel i deixem que baixi la temperatura fins a 32º. A continuació, afegim la resta de xocolata molt picada i anem remenant fins que arribi a uns 29º.
  • Anem afegint a gotes, l'aigua de mar i anem  remenant. No afegirem una gota més d'aigua fins que no estigui ben incorporada. Contra més aigua afegim, més cremosa en quedarà la cobertura.
  • La posem en un màniga pastissera i decorem la superfície del pastís. O bé, l'escampem pel damunt amb una espàtula.
  • Per decorar, poseu unes quantes panses xoc, que haureu pintat una mica amb oli (d'aquesta manera la xocolata brillarà) i afegiu al damunt unes càpsules d'oli. Per acabar, un xic per tot el pastís de sal de xocolata i ja podeu servir.



9 comentaris:

  1. Ummmmm com m'agrada aquest pastís!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Un pastel riquísimo, además con ese toquecito de perlas.... ummmmm. Bss.

    ResponElimina
  3. Qué preciosidad de tarta y qué original con las perlas, un toque divertido y rico. Besos

    ResponElimina
  4. La tarta muy rica, y con las perlas queda super bonito y original
    saludos

    ResponElimina
  5. Quina pintorra!! M encanta el contrast de la sal.i l oli amb la xocolata!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Con las capsulas de cavioli queda genial.Otro pastel para triunfar¡¡
    Bon cap de setmana
    Petons

    ResponElimina
  7. Que bonic queda! Molt original, amb el "caviar d'oli"
    Marta

    ResponElimina