dimecres, 24 de setembre del 2014

Pastís de mascarpone, yuzu i figues confitades Can Bech


Avui us porto les postres! Un suau Pastís de mascarpone, yuzu i figues confitades de Can Bech, que són tota una delícia i molt versàtils per utilitzar en molts plats. Una barreja de cítric, dolç, cremós i cruixent, que fan un pastís perfecte per qualsevol ocasió.

Com a molts blocaires,  quan et regalen qualsevol eina,motllo, detall, atretzo per a la nostra posta en escena i les nostres receptes, ens encanta i ja estem desitjant posar-nos a cuinar.  Si a més, aquest té un valor sentimental per a la persona que t'ho regala, encara és més important i el reps amb més il·lusió i respecte.

¡Gracias Alicia! Por pensar en mí, por traérmelos  de tan lejos y ofrecerme la posibilidad de utilizarlos y mostrarlos en mi blog. Los kilómetros que han hecho, no serán en vano. ¡Los voy a disfrutar  mucho! Con cada uno de ellos, habrá un poquito de cariño para quién  durante tantos años fueron  parte de su cocina. Ahora son de la tuya y mía.


Ingredients:

Per a la base:
150 g de mantega sense sal, freda a dauets
300 g de farina
3 c/s d'aigua(*)
2 c/s de sèsam negre

Pel pastís:
200 g de mascarpone
3 c/p de pasta de yuzu de Home Chef 
2 ous M i un rovell
125 ml de nata per a muntar
1 llima (ratlladura)
50 g de sucre

Per a la cobertura:
100 g de mascarpone
1 c/c de pasta de yuzu de Home Chef   
1 llima
Figues confitades de Can Bech

Preparació:

Barrejar la mantega amb la farina i el sèsam, anar afegint l'aigua fins aconseguir una massa fina i homogènia (* la quantitat d'aigua dependrà del nivell d'absorció de la farina). Formar un bola, embolicar en paper film i deixar uns 30' a la nevera.

Pre escalfar el forn a 190º

Treure la massa de la nevera i estirar-la amb un corró. Posar-la al damunt del motllo amb l'ajut del corró y amb una forquilla, anar punxant tot el voltant del motllo. Posar de nou a la nevera.

Mentre, preparem el farcit: Batre tots els ingredients fins quedi una massa fina i sense grumolls. 

Treure el motllo de la nevera i abocar la mescla. Deixar coure uns 50' aproximadament, fins que quedi cuit i torrat. Pujarà i després baixarà quan es refredi. Deixar refredar a temperatura ambient i portar 1 hora a la nevera.

Abans de servir. Barrejar el mascarpone amb la pasta de yuzu, un rajolí de suc de llima i posar a la nevera. Quan sigui consistent, fer quenelles i repartir per sobre del pastís.

Tallar a quarts les figues i posar un quart a sobre de cada quenelle de mascarpone.

Ratllar una mica de llima pel damunt i decorar amb unes rodanxes de llima. Servir i a a gaudir!


7 comentaris:

  1. Uffff nena quina bona pinta que fa!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Genial Eri pinta muy buena esta combinación.
    peto

    ResponElimina
  3. Pues tienes las puertas abiertas, entra cuando quieras con esta ricura!! y si vienes sin ella tambien ehhh
    Bss

    ResponElimina
  4. Resulta muy apetecible y decoración 10.Besoss y buenas noches.

    ResponElimina
  5. Un bon regal, si el resultat és aquest! Molt exòtic i gustós... Quina pinta!
    Marta

    ResponElimina
  6. Aquí la cateta, yuzu???? he hagut de mirar-lo al enllaç, jejjjee. Tot un encert de contrastos.
    Muas

    ResponElimina
  7. Elena, he escrito este mensaje 3 veces. Las 3 veces no he conseguido llegar al final. Las dos anteriores los ojos no me dejaban leer lo que escribía, me daba igual, estaba escribiendo con el corazón. Gracias por llenar de cariño y sabor un recipiente que ha estado en mi familia durante por lo menos 3 generaciones. Mi abuela fue una gran cocinera que aprendió en algunos de los más grandes hoteles de Madrid. Estaba claro que el destino de este molde era pasar a una amante de la cocina y de la buena mesa, 3 generaciones más tarde. Todo queda en la familia de quienes incluyen el cariño como ingredientes en sus recetas.
    Un honor para mí ver que mis recuerdos familiares forman parte de tus creaciones. Entre los que nos queremos hacemos que lo que vale la pena perdure... como los sabores intensos que quedan en el paladar para siempre.

    ResponElimina