dilluns, 29 de setembre de 2014

Panna cotta de grana padano amb daus semifreds de melmelada de tomàquet Can Bech i alfàbrega


Comencem la setmana amb un plat ben senzill que es prepara amb antelació i us recomano si teniu convidats: Panna cotta de grana padano amb daus semifreds de melmelada de tomàquet Can Bech i alfàbrega

La combinació és boníssima i la melmelada semi congelada li dona un punt de frescor i dolçor perfecte per a la panna cotta.

Ingredients per a 4-6 persones:
Melmelada de tomàquet   Can Bech 
200 ml de nata pera muntar
525 ml de llet evaporadaIdeal    
Sal i pebre blanca
100 g de Grana padano i una mica més per decorar
Fulles petites d'alfàbrega fresca
4 fulles de gelatina

Preparació:
Ompliu de melmelada de tomàquet una glaçonera amb la forma de glaçons quadrats calculant 2 o 3 per persona (dependrà de la mida). Congeleu.
Ratlleu el formatge i reserveu.
Poseu les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda (si fa molta calor, afegiu uns glaçons a l'aigua)
Poseu a escalfar la nata i la llet evaporada amb el formatge ratllat i aneu remenant fins que es dissolgui.
Quan arrenqui a bullir, retireu el cassó i coleu, esprement bé. Torneu a posa de nou al foc i remeneu un minut de nou. Afegiu una mica de pebre blanca, tasteu i afegiu sal, si cal.
Retireu del foc i deixeu que baixi la temperatura a 60º. Afegiu la gelatina i remeneu fins que es dissolgui.
Deixeu refredar una mica i aboqueu en els plats de presentació. Podeu posar els plats dins de la nevera i posar-hi la pannacotta, evitareu que es mogui al traslladar el plat.
Deixeu quallar, entre 3 i 4 hores.
Retireu les glaçoneres (la melmelada no estarà totalment congelada) i talleu cada glaço en 4 daus.
Renteu i assequeu bé les fulles d'alfàbrega.
Disposeu els daus de melmelada per sobre del plat, al damunt una mica de formatge ratllat i al voltant les fulles d'alfàbrega.
Disposeu de tal manera, que a l'agafar cada cullerada de panna cotta, es pugui agafar també un dau de melmelada i una fulla d'alfàbrega.

6 comentaris:

  1. Desconec la granna padano...ara em sembla que ja ho he entés....Bona idea això de congelar la melmelada, sobre tot per decorar pastissos.

    ResponElimina
  2. Que idea más buena y vistosa. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  3. Facil, bueno y entra muy bien por la vista
    Petons

    ResponElimina
  4. Un plato delicioso, y muy sencillo.Muchas gracias.Bssss

    ResponElimina