Comencem la setmana amb un
plat ben senzill que es prepara amb antelació i us recomano si teniu convidats:
Panna cotta de grana padano amb daus
semifreds de melmelada de tomàquet Can Bech i alfàbrega
La combinació és boníssima i
la melmelada semi congelada li dona un punt de frescor i dolçor perfecte per a
la panna cotta.
Ingredients per a 4-6 persones:
Melmelada de tomàquet Can Bech
200 ml de nata pera muntar
525 ml de llet evaporadaIdeal
Sal i pebre blanca
100 g de Grana padano i una
mica més per decorar
Fulles petites d'alfàbrega
fresca
4 fulles de gelatina
Preparació:
Ompliu de melmelada de
tomàquet una glaçonera amb la forma de glaçons quadrats calculant 2 o 3 per
persona (dependrà de la mida). Congeleu.
Ratlleu el formatge i
reserveu.
Poseu les fulles de gelatina
a hidratar amb aigua freda (si fa molta calor, afegiu uns glaçons a l'aigua)
Poseu a escalfar la nata i la
llet evaporada amb el formatge ratllat i aneu remenant fins que es dissolgui.
Quan arrenqui a bullir, retireu
el cassó i coleu, esprement bé. Torneu a posa de nou al foc i remeneu un minut
de nou. Afegiu una mica de pebre blanca, tasteu i afegiu sal, si cal.
Retireu del foc i deixeu que
baixi la temperatura a 60º. Afegiu la gelatina i remeneu fins que es dissolgui.
Deixeu refredar una mica i
aboqueu en els plats de presentació. Podeu posar els plats dins de la nevera i
posar-hi la pannacotta, evitareu que es mogui al traslladar el plat.
Deixeu quallar, entre 3 i 4
hores.
Retireu les glaçoneres (la
melmelada no estarà totalment congelada) i talleu cada glaço en 4 daus.
Renteu i assequeu bé les
fulles d'alfàbrega.
Disposeu els daus de
melmelada per sobre del plat, al damunt una mica de formatge ratllat i al
voltant les fulles d'alfàbrega.
Disposeu de tal manera, que a l'agafar cada cullerada de
panna cotta, es pugui agafar també un dau de melmelada i una fulla d'alfàbrega.
Desconec la granna padano...ara em sembla que ja ho he entés....Bona idea això de congelar la melmelada, sobre tot per decorar pastissos.
ResponEliminaQue idea más buena y vistosa. Besos!
ResponEliminaAna
Bones postres!!
ResponEliminaMolt original Eri! Petonet
ResponEliminaFacil, bueno y entra muy bien por la vista
ResponEliminaPetons
Un plato delicioso, y muy sencillo.Muchas gracias.Bssss
ResponElimina