M'encanten els pastissos
freds i aquesta última recepta ens ha encantat. Amb el mango, la fruita de la
passió i el toc de l'almívar de xocolata, queda una combinació ben bona i refrescant!
Ingredients per dos motllos de 12-14 cm:
Per a streuzel de cacau:
35 g de farina d'ametlles
35 g de farina
35 g de mantega freda
5 de cacau pur en pols
35 g de sucre moreno
Per a la crema de fruita de la passió:
200 ml de nata 35% MG
50 g de sucre glas
250 g de mascarpone
2 fulles de gelatina
3 c/s de pasta de fruita de
la passió
Per a l'almívar de xocolata:
95 g de sucre
25 g de cacau pur en pols
100 g d'aigua
1 c/c d'essència de vainilla
1 pessic de sal
i 1/4 de mango tallat a daus
Ametlla granet
Preparació
Pre escalfar el forn a 160º
Tamisar la farina i barrejar amb la farina d'ametlles,
el cacau i el sucre. Afegir la mantega i barrejar amb la punta dels dits, fins
deixar amb una textura de sorra. Reservar 30m al congelador.
Posar a la base dels motllos paper de forn. Repartir
la barrejar i coure uns 10 m aproximadament. Retirar del forn i deixar
refredar.
Muntar la nata i reservar. Posar la gelatina a
hidratar amb aigua freda. Batre el mascarpone amb el sucre, i la pasta de
fruita de la passió.
Escórrer bé la gelatina i posar-la uns segons al
microones fins que es fongui. Afegir-la a la barreja anterior i batre fins que
quedi ben incorporada.
Afegir la nata muntada amb moviments suaus i omplir el
motllos. Deixar a la nevera tota la nit.
Per a l'almívar de xocolata: Posar en un cassó el
cacau, sucre i sal i barrejar. Afegir l'aigua poc a poc i anar batent fins que
quedin ben incorporats i sense grumolls.
Posar a escalfar a foc mig, i anar remenant. Quan
arrenqui a bullir, baixar el foc al mínim i deixar coure uns 8 minuts, tot
remenant i controlant que no s'enganxi. Quan comenci a espessir, retirar i
colar (per evitar que no hagi quedat cap grumoll). Afegir la vainilla i
remenar. Deixar refredar i reservar a la nevera fins el moment d'utilitzar.
Desemmotllar els pastissos, posar el mango a daus i
l'almívar de xocolata i acabar amb l'ametlla.
Font recepta:
Adaptació revista Cocina mía.
Eri!!! passió he sentit jo al veure la foto.
ResponEliminaMuas
guau!!! Se ve divina. Seguro que estaba riquisima
ResponEliminaBesos.
Apuntadisima!!!!! de les meves preferides! Muaks
ResponEliminaOhhh m'havia perdut aquest pastís!!!!!!!!! quina meravella, que bo i fresquet, perfecte per quan vingui la calor de veritat ...ummmm
ResponEliminaPetonets
hummmmmmmmmmmm que bo
ResponElimina