dimecres, 4 de juny de 2014

Triangles de cafè i gelea de cacau




Aquest mes he aprofitat el Nescafé que venia a la caixa @Degustabox  preparant uns pastissets de cafè i gelea de cacau. La combinació es boníssima i m'ha encantat el pa de pessic que he fet al microones de la Dolorss

Ingredients pel pa de pessic al microones:
3 ous
125g de sucre
100g de farina
8g d'impulsor químic
125g de mantega
3 c/s de llet
3 sobres de Nescafé
Per a l'almívar:
50g d'aigua
50g de sucre
1 sobre de Nescafé
Per a la crema de cafè:
250g de mascarpone
100g de formatge fresc pasteuritzat
2 sobres de Nescafé
50g de sucre glas
Per a la gelea de cacau:
100g d'aigua
135g de sucre
45g de cacau pur en pols
100ml de nata (35% MG)
3 fulles de gelatina
Pel xocolata transfer:
175g de xocolata negre Nestlé Postres
Xocolata transfer


Preparació:

Del pa de pessic:
Fondre la mantega al microones i reservar.
Batre els ous amb el sucre. Afegir la mantega i barrejar. Diluir la llet amb el cafè afegir a la mescla fins que quedin els ingredients ben integrats.
Incorporar la farina tamisada i el llevat i mesclar just per a que s'integri tot bé.
Abocar en un motllo de 20 cm apta pel microones encamisat amb mantega o spray per dessemotllar i coure entre 6-8 minuts. Cal anar comprovant el punt de cocció ja que cada microones és diferent.
Retirar, deixar reposar 5 minuts, treure del motllo i deixar refredar totalment.
Partir per a la meitat i reservar.

De l'almívar:
Posar a escalfar l'aigua amb el sucre a foc mig uns minuts, fins que quedi un almívar clar. Incorporar el cafè i remenar fins que el dissolgui. Deixar refredar.
Punxar les dues planxes del pa de pessic amb una forquilla i pintar amb l'almívar.
Pintar-les fins que quedin ben banyades. És important posar-hi tot l'almívar, ja els triangles aniran a la nevera i d'aquesta manera evitem que es ressequi.

De la crema de cafè:
Batre tots els ingredients fins que quedi una crema fina. Repartir una part amb la crema al damunt d'una planxa del pa de pessic i cobrir amb l'altre.
Amb la resta de crema cobrir la part superior i laterals, tot procurar deixar-ho el més llis possible.
Tallar amb 8 porcions (triangles) i deixar-los al congelador, mentre prepararem la gelea.

De la gelea de cacau:
Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
En un cassó, posar a escalfar l'aigua, el sucre i la nata. Remenar i quan arrenqui a bullir, baixar el foc i afegir el cacau. Deixar coure tres minuts sense parar de remenar.
Colar i quan arribi a 60º, afegir la gelatina escorreguda. Remenar i deixar refredar fins que arribi a 29º.
Treure els triangles del congelador i posar al damunt d'una reixeta, i aquesta sobre una safata.
Cobrir amb la gelea. Amb la gelea que vagi caient a la safata, recollir i anar acabant de cobrir tots els triangles. Reservar a la nevera.

Procés per temperar la xocolata:
Fondre la xocolata al bany maria o microones. La temperatura ha de ser entre 45º-50º. Abocar 3/4 sobre el marbre (assegureu-vos que sigui ben net i sec) i amb una espàtula anar estirant la xocolata d'un costat a l'altre, vàries vegades i recollint-la, fins que arribi a 28º-29º.
Recollir-la i posar-la al bol on hem deixat la resta de xocolata. Remenar i la temperatura ha de ser entre 31º-32º.

Tallar tires d'un centímetre d'ample per a la llargada del triangle del tranfer i posar sobre el marbre.
Abocar la xocolata i estirar fins deixar una capa fina. Anar retirant una a una i posant al voltant dels triangles.
Amb la xocolata sobrant, podeu fer la mateixa operació, però poseu la tira al voltant d'un rotllo de cartró (per exemple els que hi ha en el paper de cuina, alumini, paper film, etc.) i subjecteu els extrems amb cel·lo.
Poseu a la nevera els triangles i deixeu que la xocolata es solidifiqui. Feu el mateix amb les tires posades en el rotllo de cartró.
Retireu el transfer, i serviu.

Nota: El procés per temperar la xocolata és opcional.

Aprofita l'ocasió per obtenir un descompte amb la teva Caixa Degustabox. Amb aquest codi:  COUUO el preu final serà de 9,99€ en comptes de 14,99€.

Visiteu a @Degustabox i deixeu que una sorpresa sigui un gaudir pel paladar. Aquí teniu els enllaços per a que doneu un cop d'ull: Web:  http://bit.ly/ZUMSLm. Facebook: http://on.fb.me/105fOQV y Twitter: http://bit.ly/15wZ3B3

6 comentaris:

  1. Buenooo...bueno aixo ja es un altre cosa, ja es pot llegir be, quin ensurt jajaja

    T ha quedat magnifica

    ResponElimina
  2. Que bueno y chula la presentación¡¡
    peto

    ResponElimina
  3. T'han quedat dignes de pastisseria
    Muas

    ResponElimina
  4. Em quedo amb la recepta del pa de pessic pel microones...se li ha de treure el màxim partit.Aviam que tal em sortirà.

    ResponElimina