Aquest mes he aprofitat el
Nescafé que venia a la caixa @Degustabox preparant uns pastissets de cafè i gelea de
cacau. La combinació es boníssima i m'ha encantat el pa de pessic que he fet al
microones de la Dolorss
Ingredients pel pa de pessic al microones:
3 ous
125g de sucre
100g de farina
8g d'impulsor químic
125g de mantega
3 c/s de llet
3 sobres de Nescafé
Per a l'almívar:
50g d'aigua
50g de sucre
1 sobre de Nescafé
Per a la crema de cafè:
250g de mascarpone
100g de formatge fresc
pasteuritzat
2 sobres de Nescafé
50g de sucre glas
Per a la gelea de cacau:
100g d'aigua
135g de sucre
45g de cacau pur en pols
100ml de nata (35% MG)
3 fulles de gelatina
Pel xocolata transfer:
175g de xocolata negre Nestlé Postres
Xocolata transfer
Preparació:
Del pa de pessic:
Fondre la mantega al
microones i reservar.
Batre els ous amb el sucre.
Afegir la mantega i barrejar. Diluir la llet amb el cafè afegir a la mescla
fins que quedin els ingredients ben integrats.
Incorporar la farina tamisada
i el llevat i mesclar just per a que s'integri tot bé.
Abocar en un motllo de 20 cm
apta pel microones encamisat amb mantega o spray per dessemotllar i coure entre
6-8 minuts. Cal anar comprovant el punt de cocció ja que cada microones és
diferent.
Retirar, deixar reposar 5
minuts, treure del motllo i deixar refredar totalment.
Partir per a la meitat i
reservar.
De l'almívar:
Posar a escalfar l'aigua amb
el sucre a foc mig uns minuts, fins que quedi un almívar clar. Incorporar el
cafè i remenar fins que el dissolgui. Deixar refredar.
Punxar les dues planxes del
pa de pessic amb una forquilla i pintar amb l'almívar.
Pintar-les fins que quedin
ben banyades. És important posar-hi tot l'almívar, ja els triangles aniran a la
nevera i d'aquesta manera evitem que es ressequi.
De la crema de cafè:
Batre tots els ingredients
fins que quedi una crema fina. Repartir una part amb la crema al damunt d'una
planxa del pa de pessic i cobrir amb l'altre.
Amb la resta de crema cobrir
la part superior i laterals, tot procurar deixar-ho el més llis possible.
Tallar amb 8 porcions
(triangles) i deixar-los al congelador, mentre prepararem la gelea.
De la gelea de cacau:
Posar a hidratar la gelatina
amb aigua freda.
En un cassó, posar a escalfar
l'aigua, el sucre i la nata. Remenar i quan arrenqui a bullir, baixar el foc i
afegir el cacau. Deixar coure tres minuts sense parar de remenar.
Colar i quan arribi a 60º,
afegir la gelatina escorreguda. Remenar i deixar refredar fins que arribi a 29º.
Treure els triangles del
congelador i posar al damunt d'una reixeta, i aquesta sobre una safata.
Cobrir amb la gelea. Amb la
gelea que vagi caient a la safata, recollir i anar acabant de cobrir tots els
triangles. Reservar a la nevera.
Procés per temperar la xocolata:
Fondre la xocolata al bany
maria o microones. La temperatura ha de ser entre 45º-50º. Abocar 3/4 sobre el
marbre (assegureu-vos que sigui ben net i sec) i amb una espàtula anar estirant
la xocolata d'un costat a l'altre, vàries vegades i recollint-la, fins que
arribi a 28º-29º.
Recollir-la i posar-la al bol
on hem deixat la resta de xocolata. Remenar i la temperatura ha de ser entre
31º-32º.
Tallar tires d'un centímetre
d'ample per a la llargada del triangle del tranfer i posar sobre el marbre.
Abocar la xocolata i estirar
fins deixar una capa fina. Anar retirant una a una i posant al voltant dels
triangles.
Amb la xocolata sobrant,
podeu fer la mateixa operació, però poseu la tira al voltant d'un rotllo de
cartró (per exemple els que hi ha en el paper de cuina, alumini, paper film,
etc.) i subjecteu els extrems amb cel·lo.
Poseu a la nevera els
triangles i deixeu que la xocolata es solidifiqui. Feu el mateix amb les tires
posades en el rotllo de cartró.
Retireu el transfer, i
serviu.
Nota: El procés per temperar
la xocolata és opcional.
Aprofita l'ocasió per obtenir un descompte amb la teva
Caixa Degustabox. Amb aquest codi: COUUO el preu final serà de 9,99€
en comptes de 14,99€.
Visiteu a @Degustabox i deixeu que una sorpresa sigui un gaudir pel
paladar. Aquí teniu els enllaços per a que doneu un cop d'ull: Web: http://bit.ly/ZUMSLm. Facebook: http://on.fb.me/105fOQV y Twitter: http://bit.ly/15wZ3B3
Buenooo...bueno aixo ja es un altre cosa, ja es pot llegir be, quin ensurt jajaja
ResponEliminaT ha quedat magnifica
Que bueno y chula la presentación¡¡
ResponEliminapeto
T'han quedat dignes de pastisseria
ResponEliminaMuas
hummmmmmmmmmm que bo
ResponEliminaEm quedo amb la recepta del pa de pessic pel microones...se li ha de treure el màxim partit.Aviam que tal em sortirà.
ResponEliminaQue artista!! bocado delicioso
ResponEliminaBss