dimecres, 18 de juny de 2014

Pastissets de festucs i xocolata àcida


Avui us porto una recepta de:  Tía Alia Recetas que em va semblar genial només veure-la!. El toc àcida a la xocolata queda genial i la combinació amb els festucs, simplement perfecte!

He seguit la recepta, només fent una mica més de crema, que a casa els hi agrada tot  ben farcit.


Espero que us agradi! 

Ingredients per a un motllo de 20 cm x 20 cm:
Pel pa de pessic:
125g de festucs sense closca i sense sal
75 g de xocolata amb llet Nestlé Postres   
200 g de sucre
200 g de mantega a temperatura ambient
3 ous M
200 g de farina
15 g d'impulsor químic
100 de llet
Un pessic de sal
Per a la crema de xocolata àcida i decoració:
185 g de xocolata amb llet Nestlé Postres   
150 g de formatge fresc pasteuritzat (el d'untar)
75 g de iogurt grec, sense sucre
15 ml de suc de llima natural
30 g de mantega tallada a daus
Per decorar: 15 g de festucs sense closca i sense sal

Preparació
Pre escalfar el forn a 180º.
Posar en el motllo spray per desemmotllar o folrar amb paper de forn.
Picar amb un robot de cuina o a ma, els festucs i la xocolata. Els festucs, jo he deixat la meitat picats molt poc, per que es trobin els trossets a la massa. Però podeu picar-los de mida al vostre gust.
Barrejar el sucre, mantega, ous, farina, impulsor, la llet i el pessic de sal. Afegir el festucs i la xocolata i remenar fins que quedi una mescla homogènia.
Abocar-ho en el motllo i deixar coure uns 45 minuts. Comprovant el punt de cocció, punxant amb un ganivet, broqueta de fusta. Quan surti sec, retirar del forn. Deixar reposar 5 minuts i desemmotllar i deixar refredar totalment sobre una reixeta.
Per a la crema de xocolata àcida:
Fondre la xocolata al bany maria o microones i deixar que es refredi una mica.
En un bol, barrejar la resta d'ingredients, menys la mantega (millor si els heu tingut a temperatura ambient). Per fer la mescla, és important que la xocolata i la barreja estiguin a temperatures similars, per evitar que la xocolata no es solidifiqui. Si cal, poseu la mescla de iogurt i formatge uns segons al micro per escalfar-la una mica.
Aboqueu la xocolata en forma de fil i aneu batent sense parar. Al final, afegiu la mantega i bateu de nou. Si us queda un pel líquida, posant-la només 5 minuts al congelador agafarà consistència.
Muntatge:
Tallar el pa de pessic per a la meitat. Cobriu la meitat amb crema. Poseu la part superior i acabeu de cobrir amb la resta de crema. 
Talleu en trossos petits, i poseu els festucs picats grossament. Llestos per servir!






9 comentaris:

  1. Quina pinta més bona, Eri. Aquest pastisset es menja sense gana!

    ResponElimina
  2. Buenos días Eri, qué calladito te lo tenías...jajaja. Intercambiando emails conmigo y sin soltar palabra sobre esto. Es genial ver que las recetas que una elabora gustan tanto como para que los demás os animéis a perpararlos. Pero más genial todavía es cuando las compartís con vuestros seguidores a través de vuestros blogs. Eso es el remate.

    Me alegra enormemente que gustaran tanto como para "volar". Si que son un rico bocado, si.

    Te han quedado estupendos!

    Bss

    ResponElimina
  3. Ya se lo vi a Carmen y tu version esta tambien sublime¡¡
    peto

    ResponElimina
  4. Mare meva amb els festucs ha de tenir un sabor genial. Muaks

    ResponElimina
  5. Hola Eri guapa tu

    Nena et copio la formula, quina bona pinta, ja t´explicaré, mentre

    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  6. Un postre delicioso para la tarde huuuuuuuuuuuu.Besos

    ResponElimina
  7. Aquests pastissets es veuen tremendos!!! i amb cruixent dels festucs me'ls imagino deliciosos! un petó!

    ResponElimina
  8. Impresionante Eri, cuando se los vi a Carmen, pensé que tenia que ser una delicia
    Bss

    ResponElimina