divendres, 27 de juny de 2014

Baklava amb xocolata i fruita


Unes postres perfectes per que es pot tenir preparar amb antelació: Baklava amb xocolata i fruita!
Espero que us agradi


Ingredients:
125 g de xocolata negre Nestlé Postres   
16 fulles de pasta filo
200 g de mantega fossa
2 pones
1 pera
1 plàtan
100 g de nous
Suc de llimona natural
1 c/p de canyella en pols
Per a l'almívar:
100 g de sucre
100 g d'aigua
Suc de 1/2 llimona
25 g de mel

Preparació
Pre escalfar el forn a 170º
Preparar l'almívar: Posar tots els ingredients en un cassó i portar a ebullició a foc suau. Deixar coure un minuts, fins aconseguir un almívar clar. Reservar i deixar refredar.
Fondre la mantega i deixar refredar.
Pelar les fruites i treure el cor. Pelar el plàtan. Tallar-ho a quadrats petits de la mateixa mida. Posar-la en un bol i afegir suc e llimona.
Picar les nous i la xocolata i afegir-ho a la fruita amb la canyella. Remenar.
Engrassar un motllo de 22cm x 16 cm. Tallar les làmines de pasta filo de la mida del motllo.
Pintar 6 làmines amb la mantega fossa i posar una sobre l'altre. Mentre, mantenir la resta tapades amb un drap humit per a que no es ressequin. Posar-les a la safata i a sobre la meitat de la barreja. Posar 4 làmines més i a sobre la resta de la barreja. Acabar les 6 làmines restants.
Pintar de nou la làmina de sobre i tallar a quadrats i tornar a pintar amb la mantega.
Posar al forn i coure uns 45 minuts, fins que sigui daurat. 
Treure de forn i repartir per sobre l'almívar. Deixar refredar i servir.

5 comentaris:

  1. Doncs no et diré que no a un parell de trossets...o tres jejeje. Bon cds.

    ResponElimina
  2. Qué maravilla, me encanta!!!

    ResponElimina
  3. Pinta fabulosa esta Baklava un postre magnifico
    peto

    ResponElimina
  4. excelente receta!!! gracias por compartirla!!!
    http://lacocinadeile-nuestrasrecetas.blogspot.com.ar/

    ResponElimina
  5. Eri!! no saps el que m'agrada la teva recepta d'avui...i ja emb xocolata...... Jo en vull!!!!!!

    Muas!

    ResponElimina