Unes postres perfectes per
que es pot tenir preparar amb antelació: Baklava amb xocolata i fruita!
Espero que us agradi
Ingredients:
125 g de xocolata negre Nestlé Postres
16 fulles de pasta filo
200 g de mantega fossa
2 pones
1 pera
1 plàtan
100 g de nous
Suc de llimona natural
1 c/p de canyella en pols
Per a l'almívar:
100 g de sucre
100 g d'aigua
Suc de 1/2 llimona
25 g de mel
Preparació
Pre escalfar el forn a 170º
Preparar l'almívar: Posar tots els ingredients en un
cassó i portar a ebullició a foc suau. Deixar coure un minuts, fins aconseguir
un almívar clar. Reservar i deixar refredar.
Fondre la mantega i deixar refredar.
Pelar les fruites i treure el cor. Pelar el plàtan.
Tallar-ho a quadrats petits de la mateixa mida. Posar-la en un bol i afegir suc
e llimona.
Picar les nous i la xocolata i afegir-ho a la fruita
amb la canyella. Remenar.
Engrassar un motllo de 22cm x 16 cm. Tallar les
làmines de pasta filo de la mida del motllo.
Pintar 6 làmines amb la mantega fossa i posar una
sobre l'altre. Mentre, mantenir la resta tapades amb un drap humit per a que no
es ressequin. Posar-les a la safata i a sobre la meitat de la barreja. Posar 4
làmines més i a sobre la resta de la barreja. Acabar les 6 làmines restants.
Pintar de nou la làmina de sobre i tallar a quadrats i
tornar a pintar amb la mantega.
Posar al forn i coure uns 45 minuts, fins que sigui
daurat.
Treure de forn i repartir per sobre l'almívar. Deixar
refredar i servir.
Doncs no et diré que no a un parell de trossets...o tres jejeje. Bon cds.
ResponEliminaQué maravilla, me encanta!!!
ResponEliminaPinta fabulosa esta Baklava un postre magnifico
ResponEliminapeto
excelente receta!!! gracias por compartirla!!!
ResponEliminahttp://lacocinadeile-nuestrasrecetas.blogspot.com.ar/
Eri!! no saps el que m'agrada la teva recepta d'avui...i ja emb xocolata...... Jo en vull!!!!!!
ResponEliminaMuas!