divendres, 9 de maig de 2014

Red velvet cake



Encara que sigui un pastís una mica laboriós, val la pena dedicar una mica de temps. Tant el seu color, que sempre agrada, com el seu sabor, són únics. 

Ingredients:
300g de farina
350ml de llet sencera
8g de cacau pur en pols
3 ous M
375g de sucre
175g de mantega a temperatura ambient
3 c/c de colorant vermell (extra fort)
1 c/c vainilla en pols
1 c/c de sal
1 c/p impulsor químic
1 c/s suc de llimona natural
1 c/s bicarbonat sòdic
2 c/s vinagre de poma
Almívar:
40g de sucre
40g d'aigua
Pel farcit i cobertura:
500g de mascarpone
260 g de formatge per untar
150g de sucre glas
Per a les roses de decoració:
225g  de xocolata blanca Nestlé Postres
315g de mascarpone
Colorant vermell

Preparació:

Pre escalfar el forn a 180º. Posar una fulla de paper de forn, en el fons d'un motllo de 24cm i engrassar amb mantega.

En un bol, barrejar la llet, llimona i colorant i reservar.

En un altre bol, barrejar la farina tamisada, llevat, sal i cacau i reservar.

Batre la mantega amb el sucre. Afegir la vainilla, els ous d'un amb un, sense para de batre uns minuts.

En aquesta mescla, anar afegint en tres cops de manera alterna els ingredients secs i la barreja de llet, llimona i colorant, i anar batent fins que quedi una barreja homogènia.

Barrejar el vinagre amb el bicarbonat i afegir-ho a la massa. Batre fins que quedi incorporar i abocar la mescla en el motllo.

Coure entre 55-60 minuts. Treure del forn i deixar refredar damunt d'una reixeta.

Quan el pastís sigui totalment fred, tallar en tres planxes. Embolicar en paper film i guardar a la nevera una nit.

Posar l'aigua i el sucre a escalfar i deixar coure uns minuts fins que 
quedi un almívar fi.

Pintar les tres planxes.

Per fer la cobertura i farcit:

Barrejar tots els ingredients fins que quedin ben incorporats. Cobrir les planxes i els voltants del pastís.

Per a les rosses: 

Fondre la xocolata al microones i deixar refredar una mica. Batre el mascarpone i afegir el colorant i la xocolata. Batre fins que quedi una massa homogènia. Posar en una màniga pastissera i decorar.




Font de la recepta: Nestlé Postres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada