dilluns, 12 de maig del 2014

Xutnei de figues i ceba morada


Sempre va bé tenir un pot de "chutney"per acompanyar un plat. Permet fer-lo al nostre gust personal i amb infinitat d'ingredients. 

Si voleu veure més receptes que continguin fruita, com melmelades, xutneis, coulis, etc. el Repte Gastro@migos torna amb noves i fantàstiques receptes. Podeu veure-les a continuació:

Lola - Mi gran diversión
Neus - Cocinando con Neus
Gemma - Cuinant a Canet
Ana - 5 sentidos en la cocina
Dolorss- Blog de cuina de la dolorss
Miquel - Les receptes del Miquel
Silvia - Chez Silvia
Carmen- Dulces Bocados
Sonia - L'exquisit

Ingredients:
1 quilo de figues
1 ceba morada
1 taronja
1 poma
425 ml de vinagre de vi blanc
350 grams de sucre moreno
10 grams de gingebre fresc ratllat
1 bitxo sense llavors
Llavors 5 beines de cardamom
1 clau d’olor
1 c/c canyella en pols
1c/c pebre blanca
Nou moscada ratllada
6 dàtils

Preparació:
Rentar i tallar a quarts la figa. Tallar la ceba i la poma a daus. Ratllar la pell de la taronja y esprémer el suc. Tallar a dauets molt petits els dàtils.
Posar en una cassola a foc baix el vinagre i el sucre. Quan s’hagi dissolt el sucre, afegir la resta d’ingredients. Quan arrenqui a bullir, baixar el foc i deixar coure uns 45 – 60 minuts, remenant de tant en tant, fins que adquireixi la textura similar a la melmelada.
Es pot consumir al moment, però passat un temps té molt més sabor.

15 comentaris:

  1. M'encanta el chutney de figues, amb el foie va que vola, una recepta per triomfar.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Fa temps vaig fer un chutney i melmelada de figues, aquest any la temporada de figues va pasar molt ràpid pero aquesta a veure si estic alerta i torno a preparar un chutney, pero aquest cop li posaré ceba.

    Un petonet

    ResponElimina
  3. Otras que buena idea la de la Carmen con foie,me lo apunto ,trememdo este chutney¡¡
    Peto

    ResponElimina
  4. Acabo de jugar amb l´Ana al Chutney..... de chutney a chutney y tiro porque me toca i ara veig que em torna a tocar tirar jajajaja.
    Aquests es delicios com dieun els fanàtics dels foie perquè ho està de bo amb foie i amb carns de porc ummmm!
    Petonets

    ResponElimina
  5. No hay 2 sin 3 y faltaba este delicioso chutney de higos jeje. Lo hice hace un tiempo (creo que el mismo que Neus) y estaba de vicio. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  6. Un altre xutney per deleitar-se

    Muas

    ResponElimina
  7. A mi m´agradaria fer aquest chutney, pero aqui dalt les figues van a preu d´or i no se d´on venen, pero son molt dolentes...i veig que tothom vota pel foie...un altre problema :-( vaja, he començat malament el recorregut, quina penaaa

    ResponElimina
  8. Ostres, quina varietat d'ingredients mes bona, realment ha de ser exquisit!!
    Petons

    ResponElimina
  9. Ole!!! este chutney para....el foie, jajajjaja

    ResponElimina
  10. Jo havia fet txutnei de figues en una ocasió, però només afegint-hi ceba i un toc de gingebre. Aquest teu així especiat ha d'estar molt i molt bó. M'agrada amb carns cuites a la sal, perquè és dolcet, i aquest teu me l'imagino especialment amb un bona torrada i formatge curat. Ha d'estar de mort! Petons Elen!

    ResponElimina
  11. Aquest chutnei ha d'estar molt bo! esperarem les figues i el faré! Les espécies li han de donar un toc potent, que m'agrada!

    ResponElimina
  12. Aquest xutnei és de luxe!!!! tant amb carn com amb peix ha de quedar genial!

    ResponElimina
  13. Preferiria d'altra sabor...les figues a mi, ni fu ni fa...però reconec que té molt bona presència.

    ResponElimina
  14. Un chutnei ideal per acompanyar carns.
    M'agrade molt el contrast dolç i salat.
    De luxe.
    Felicitats

    ResponElimina