Si
encara no heu tastat aquest pastís, us el recomano! És un pastís deliciós, i amb
el que segur triomfeu! A casa ja l'hem fet un parell de vegades i segur que
repetirem de nou.
La recepta
és del Miquel i venint d'ell,
l'èxit ja estava assegurat abans de tastar-lo!
Ingredients:
Per a la merenga:
100 ml de
clares d'ou (unes 3-4 clares)
90 g de
sucre glas
2 gotes
de suc de llimona natural o un pessic de sal
Pel pa de pessic:
64 g de
rovells d'ou (uns 3-4 rovells)
40 g
d'ous sencers
55 g de
sucre
55 g de
farina tamisada
Pel farcit:
500 ml
de nata per a muntar
50 g de
sucre glas
Preparació
Pre escalfar el forn a 180º. En dos papers vegetals dibuixar en cadascun
d'ells dos cercles d 18-20 cm. Dona la volta pera que el dibuix quedi per sota
i no estigui en contacte amb el pastís i posar en dues plàteres de forn. Pintar
amb mantega.
Pa de pessic:
Batre els ous, rovells i sucre i
batre fins que doblin en volum i a punt de cinta. Afegir la farina amb
moviments suaus. Posar en una màniga pastissera i reservar.
Merenga:
Afegir la sal o llimona a les
clares i batre fins que comenci a agafar consistència i anar afegint el sucre
en forma de pluja. Posar en una màniga pastissera.
Tallar les puntes de les dues
mànigues a la mateixa mida.
Anirem fent cercles, primer la
merenga, després el pa de pessic i així successivament fins acabar amb les dues
preparacions. Posarem pel damunt una mica de sucre glas a les dues i enfornarem
a la vegada amb una cullera de fusta a la porta per a deixar-la entre oberta i
afavorir que surti la humitat.
Courem uns 6-8 minuts i canviarem
les safates. Les que està a sota a dalt i al revés. Han de quedar cuits i
lleugerament torrats.
Deixem refredar al damunt d'una
reixeta. Retirem el paper vegetal de sota.
Farcit:
Muntar la nata amb el sucre i
cobrir una i tapar amb l'altre. Deixar mínim 3 hores a la nevera, però millor
si són de 4 a 6 hores. En el moment de servir posar una mica de sucre glas pel
damunt.
Doncs jo aquesta me l'havia perdut, la provarem segur
ResponEliminaMuas
Ui, ui, ui...aquest crec que és el pastís estrella d'una pastisseria de Terrassa en què casualment l'amo és (o ha estat) molts anys el president del Gremi de Pastissers... Serà per alguna cosa, oi? Monacal, més que cardinal (jajajaaaa ;-) ), pecat mortal! Petonets
ResponEliminaYa somos dos que lo hemos hecho dos veces y es que esta tremendo¡¡.Te ha quedado genial¡¡
ResponEliminame alegro mucho que os gustase
Bon cap de setmana
peto
A Terrassa el fan a cal Turull i esta tremendoooooo!!!!!! Fa molts anys que el vull fer i per fi en tinc la recepta!!!!!! Gràcies!!!!
ResponEliminaBon cap de setmana,
Alba
Veo que lo voy a tener que adelantar de la lista de pendientes!!! te ha quedado de muerte subita....
ResponEliminaBss
La conec però no la he fet. Quina pinta mes bona. Ptons
ResponEliminaT'ha quedat maquíssim!!!
ResponEliminaHo hauré de provar, la pinta és espectacular.
ResponEliminaEs un tipus de pastís que a casa no puc fer, només m'agrada a mi. Amb el teu permís m'en agafo un troç, encara que sigui virtual.
ResponEliminaPetons.
Quin goig que fá!!!! i sembla fàcil... el faré. Petons,
ResponEliminaDoncs el podries fer una tercera vegada...ja saps allò del Poble Sec...vinc i tot arreglat...je, je, je...se'm fa la boca aigua.
ResponEliminaQuan el vaig veure al Miquel ja el vaig guardar a pendents. Ha de ser sensacional!
ResponEliminaBrutal...espectacular...i jo sere la seguent que la faci, des de que la vaig tastar que en va sorprende molt, per la seva suavitat.
ResponEliminaUn petonet i dema la bici al 6 per cremar aquests pecat
El tinc penjat en la nevera va ser vorel al bloc Miguel i enamorarme d'ell.
ResponEliminaun abraç
Boníssim..l'has de tastar..Un clàssic a Terrassa
ResponElimina