divendres, 25 d’abril del 2014

Pastís Cardinal


Si encara no heu tastat aquest pastís, us el recomano! És un pastís deliciós, i amb el que segur triomfeu! A casa ja l'hem fet un parell de vegades i segur que repetirem de nou.

La recepta és del  Miquel i venint d'ell, l'èxit ja estava assegurat abans de tastar-lo!

Ingredients:
Per a la merenga:
100 ml de clares d'ou (unes 3-4 clares)
90 g de sucre glas
2 gotes de suc de llimona natural o un pessic de sal
Pel pa de pessic:
64 g de rovells d'ou (uns 3-4 rovells)
40 g d'ous sencers
55 g de sucre
55 g de farina tamisada
Pel farcit:
500 ml de nata per a muntar
50 g de sucre glas

Preparació
Pre escalfar el forn a 180º.  En dos papers vegetals dibuixar en cadascun d'ells dos cercles d 18-20 cm. Dona la volta pera que el dibuix quedi per sota i no estigui en contacte amb el pastís i posar en dues plàteres de forn. Pintar amb mantega.
Pa de pessic:
Batre els ous, rovells i sucre i batre fins que doblin en volum i a punt de cinta. Afegir la farina amb moviments suaus. Posar en una màniga pastissera i reservar.
Merenga:
Afegir la sal o llimona a les clares i batre fins que comenci a agafar consistència i anar afegint el sucre en forma de pluja. Posar en una màniga pastissera.
Tallar les puntes de les dues mànigues a la mateixa mida.
Anirem fent cercles, primer la merenga, després el pa de pessic i així successivament fins acabar amb les dues preparacions. Posarem pel damunt una mica de sucre glas a les dues i enfornarem a la vegada amb una cullera de fusta a la porta per a deixar-la entre oberta i afavorir que surti la humitat.
Courem uns 6-8 minuts i canviarem les safates. Les que està a sota a dalt i al revés. Han de quedar cuits i lleugerament torrats.
Deixem refredar al damunt d'una reixeta. Retirem el paper vegetal de sota.
Farcit: 
Muntar la nata amb el sucre i cobrir una i tapar amb l'altre. Deixar mínim 3 hores a la nevera, però millor si són de 4 a 6 hores. En el moment de servir posar una mica de sucre glas pel damunt. 

15 comentaris:

  1. Doncs jo aquesta me l'havia perdut, la provarem segur

    Muas

    ResponElimina
  2. Ui, ui, ui...aquest crec que és el pastís estrella d'una pastisseria de Terrassa en què casualment l'amo és (o ha estat) molts anys el president del Gremi de Pastissers... Serà per alguna cosa, oi? Monacal, més que cardinal (jajajaaaa ;-) ), pecat mortal! Petonets

    ResponElimina
  3. Ya somos dos que lo hemos hecho dos veces y es que esta tremendo¡¡.Te ha quedado genial¡¡
    me alegro mucho que os gustase
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  4. A Terrassa el fan a cal Turull i esta tremendoooooo!!!!!! Fa molts anys que el vull fer i per fi en tinc la recepta!!!!!! Gràcies!!!!
    Bon cap de setmana,
    Alba

    ResponElimina
  5. Veo que lo voy a tener que adelantar de la lista de pendientes!!! te ha quedado de muerte subita....
    Bss

    ResponElimina
  6. La conec però no la he fet. Quina pinta mes bona. Ptons

    ResponElimina
  7. Ho hauré de provar, la pinta és espectacular.

    ResponElimina
  8. Es un tipus de pastís que a casa no puc fer, només m'agrada a mi. Amb el teu permís m'en agafo un troç, encara que sigui virtual.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Quin goig que fá!!!! i sembla fàcil... el faré. Petons,

    ResponElimina
  10. Doncs el podries fer una tercera vegada...ja saps allò del Poble Sec...vinc i tot arreglat...je, je, je...se'm fa la boca aigua.

    ResponElimina
  11. Quan el vaig veure al Miquel ja el vaig guardar a pendents. Ha de ser sensacional!

    ResponElimina
  12. Brutal...espectacular...i jo sere la seguent que la faci, des de que la vaig tastar que en va sorprende molt, per la seva suavitat.

    Un petonet i dema la bici al 6 per cremar aquests pecat

    ResponElimina
  13. El tinc penjat en la nevera va ser vorel al bloc Miguel i enamorarme d'ell.
    un abraç

    ResponElimina
  14. Boníssim..l'has de tastar..Un clàssic a Terrassa

    ResponElimina