divendres, 4 d’abril de 2014

Layer cake de xocolata i violetes


Havia tastat en vàries receptes les violetes amb la xocolata blanca. Ara li tocava a la negre i com amb la blanca, la combinació es boníssima.

Espero que us agradi!

Ingredients:
Per a la base:
100 g de xocolata negre Nestlé Postres
250 g de farina amb llevat incorporat
200 g de sucre
125 g de mantega pomada
3 ous
100 ml de llet
Per a l'almívar:
50 ml d'aigua
50 ml de sucre
Pel farcit i cobertura:
400 g formatge fresc pasteuritzat
250 g de mascarpone
65 g de sucre glas
2 c/s de pasta de violetes
Colorant lila (opcional)

Preparació:
Pre escalfar el forn a 180º

Batre els rovells amb la mantega i el sucre. Afegir la xocolata fossa i la llet. Incorporar la farina tamisada i barrejar. Muntar les clares a punt de neu i anar afegint-les suaument a la mescla.

Necessitarem un motllo de 16cm alt. Es pot posar paper de forn al voltant si el motllo no és alt. Incorporar la massa i deixar coure uns 45-55 minuts, fins que sigui cuit.

Retirar i deixar refredar sobre una reixeta.

Coure el sucre i l'aigua uns minuts a foc mig, fins obtenir un almívar clar.

Barrejar el formatge, el mascarpone, el sucre, la pasta de xiclet i el colorant.

Muntatge: Partir el pastís en tres planxes i pintar amb l'almívar.  

Posar dues capes de farcit.  Cobrir els laterals i part superior del pastís i decorar al gust. Jo he utilitzat piruletes i violetes cristal·litzades.



7 comentaris:

  1. Eri t'he fet una onada a la taula de la feina impressionant la combinacio de la xocolata i la violeta! Ets una crack!

    ResponElimina
  2. Carai Elen, m'he quedat embobada davant la foto...les teves elaboracions són tan perfectes que jo ja les tindria com a objecte de decoració!!! Sé la currada que suposa un pastís com aquest, i t'ha quedat espectacular!! Petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Vecina, ja et vaig comentar que en va semblar una preciositat, pero es que realment t'ha quedat de luxe.. Ets una artista vecina.

    Petons

    ResponElimina
  4. Ha de ser una passada, la guardo..mai se sap. si vaig fer l. altre!! jejeje Petonets

    ResponElimina
  5. La foto del tall çés senzillament espectacular.
    I amb el gust de violetes, ha de quedar un pastís molt fi.

    ResponElimina
  6. Doncs em quedo amb la xocolata negra i la combinació de color és bèstial

    Muas

    ResponElimina