Si una cosa m'agrada especialment,
són les croquetes! Es poden preparar d'infinitat de sabors, però les que a mi
em resulten irresistibles són les de ceps.
Aquí teniu la meva recepta. I
si us agrada el formatge de cabra i l'escalivada aquí teniu una altre recepta: Croquetes de pollastre, escalivada i formatge de cabra
Ingredients per a 60 unitats:
30 g de ceps deshidratats
400 ml d'aigua
200 g de farina
150 ml de oli d'oliva
100 g de mantega
200 g de ceba de Figueres
1l de llet sencera
Sal
Pa ratllat, pa "cracker"
i ous
Oli d'oliva per fregir
Preparació:
Posar els ceps
a hidratar amb l'aigua (1 hora mínim). Escórrer i reservar el 50% de l'aigua
Pelar i tallar
en "juliana" la ceba. En una cassola posar 50 ml d'oli i quan sigui
calent afegir la ceba i deixar coure fins que quedi transparent a foc molt
baix. Afegir els ceps i deixar coure uns minuts fins que siguin tendres.
En un bol
posem 400 ml de llet i afegim els ceps i la ceba. Triturem (podem triturar fins
deixar una massa fina, o amb trossos de ceps, al gust personal).
Posem a
escalfar per separat l'aigua que havíem reservat dels ceps i la resta de la
llet.
En una cassola
gran, posem la mantega i els 100 ml d'oli, a foc sua fins que la mantega es
fongui, en aquest punt, afegim la sal.
Afegim la farina i anem remenant, fins que quedi ben cuita. Sense deixar de remenar, afegim l'aigua dels ceps, 3/4 parts de la llet i els ceps i ceba triturat, anem afegint la resta de llet fins acabar-la i sense parar de remenar, fins que la massa es separi de la cassola.
Depenent del nivell d'absorció de la farina, potser que falti o sobri una mica de llet.
Passem la
massa a una plàtera plana i tapem a pell. Quan sigui freda posem 1 hora a la
nevera.
Formem les
croquetes i les passem per pa ratllat, després per ou i finalment per una
barreja de pa ratllat i pa "cracker" al 50%. Fregim en abundant oli
d'oliva.
Es poden
congelar un cop arrebossades. Per fer-les, fregir-les directament, sense
descongelar.
Em passa el mateix, Eri, les croquetes em perden. És cert que, en segons quin lloc, no les saben fer i llavors jo em decepciono. Però no és el cas de les teves!! Amb aquest pa ratllat que hi has posat, el cracker, dius? Sembla ser que han de quedar delicioses! Les meves preferides, les de rostit i les de bacallà! petons.
ResponEliminaMe encantan las croquetas, no suelo comerlas fuera de casa siempre las encuentro harinosas, pero estas me han gustado, las haré. Bss.
ResponEliminaL'arrebossat es veu molt cruixent!! les galetes craker són de vici! han de ser unes croquetes boníssimes!
ResponEliminaA mi tambié me gustan mucho y màs las de dos, que tienen un saborazo increíble. Tienen pintaza.
ResponEliminaBesos
A mi també em resulten irresistibles!! I molt difícils de fotografiar, en canvi tu n'has fet una foto preciosa.
ResponEliminaq dius? q t agraden les croquetes??? no ho ssbia jajajs
ResponEliminatot a punt per dema
molt bona idea fer la beixamenl amb l'aigua dels ceps, han de quedar molt més gustoses!
ResponEliminaamb el pa cracker queda un arrrebossat perfecte.
Jo també sóc de croquetones!!! Totes les que has publicat m´encanten..ja saps, un platillo per a mi quan m´hi apropi pel poble sec?
ResponEliminaSin duda la reina de las croquetas, ademas las hacemos casi primas hermanas, jajja
ResponEliminaBss
M'encanten les croquetes de bolets. Em sembla que el sabor queda "intensificat", oi? T'han quedat boníssimes!
ResponEliminaMarta
A mi també m'agraden les croquetes, es poden fer de molts sabors, perque tots gaudexin a taula.
ResponEliminaAquestes de ceps sont molt bones amb una capa ben cruixent.
Petons,
Genials! El resultat és excel·lent
ResponElimina