Tenia
moltes ganes de provar la combinació de l'alvocat amb la xocolata i m'ha
encantat! Si sou atrevits, podeu fer aquesta recepta i gaudir-ne moltíssim!
Ingredients per 12 pastissets:
125 g de
xocolata negre Nestlé Postres
2 ous
100 g de
mantega
80 g de
sucre glas
40 g de farina
Per a la mousse:
60 g de
clares
190 g
d'alvocat
Suc de 1/2
llimona
50 g de
sucre glas
75 g de
formatge fresc pasteuritzat
1 fulla
de gelatina
Per a la salsa:
200 ml
de suc natural de taronja sanguina
25 ml de
suc de llimona natural
100 g de
sucre
Per decorar:
Pètals
de flors seques i sal de xocolata
Preparació
Pre escalfar el forn a 200º
Fondre la xocolata amb la mantega
al microones.
En un bol, batre els ous amb el
sucre i afegir la farina tamisada. Remenar fins que quedi incorporada i
incorporar la xocolata.
Barrejar fins que quedi una massa
homogènia.
Posar la massa en recipients
individuals, prèviament engrassats. Deixar coure uns 8-10 minuts. Ha de quedar
en el centre la xocolata fossa. Treure i deixar refredar
Per a la mousse:
Posar la fulla de gelatina a
hidratar amb aigua freda. Muntar les clares i reservar. Triturar l'alvocat i
barrejar amb la llimona, sucre i formatge. Fondre la gelatina al microones i
afegir-la a la mescla. Batre, fins que quedi ben incorporada. Afegir les clares
amb moviments suaus i deixar a la nevera 3-4 fins que agafi consistència.
Per a la salsa:
Posar el sucs i el sucre a
escalfar a foc mig. Deixar coure fins que comenci a espessir una mica. Retirar
del foc i deixar refredar.
Muntatge: Posar una "quenelle" de la mousse sobre el
fondant. Afegir uns pètals de flors i un xic de sal de xocolata. Acabar amb
unes gotes de la salsa de taronja pel voltant del plat.
Queda apuntat! Sí que ha de quedar bé, perquè l'alvocat és molt cremós, i amb la xocolata...mm!! Has fet una recepta molt festiva, Eri! Preciosa presentació. Petons
ResponEliminaalvocat amb xocolata!! quina combinació m'agrada molt
ResponEliminaMuas
Qué lujo de postre, realmente rico. Me gusta la mousse de aguacate, la probaré. Besos
ResponEliminaUna combinació que sens dubte ja trigo a tastar!!
ResponEliminaDoncs no el tastatt mai però queda a pendent quina pinta mes bona. Ptons
ResponEliminaOstres... Quina casualitat! Jo aquest any hi he fet la mona, de xocolata i alvocat...! Veig que no sóc l'únic que té gustos una mica estrambòtics! Una abraçada!
ResponEliminaOriol
Òstres, molt original la combinació! No ho he tastat mai, xocolata-alvocat. El gust dels cítrics també hi ha de quedar esplèndit!
ResponEliminaMarta