dimarts, 15 d’abril del 2014

Fondant de xocolata amb mousse d'alvocat i salsa de taronja sanguina


Tenia moltes ganes de provar la combinació de l'alvocat amb la xocolata i m'ha encantat! Si sou atrevits, podeu fer aquesta recepta i gaudir-ne moltíssim!

Ingredients per 12 pastissets:
125 g de xocolata negre Nestlé Postres
2 ous
100 g de mantega
80 g de sucre glas
40  g de farina
Per a la mousse:
60 g de clares
190 g d'alvocat
Suc de 1/2 llimona
50 g de sucre glas
75 g de formatge fresc pasteuritzat
1 fulla de gelatina
Per a la salsa:
200 ml de suc natural de taronja sanguina
25 ml de suc de llimona natural
100 g de sucre
Per decorar:
Pètals de flors seques i sal de xocolata

Preparació
Pre escalfar el forn a 200º
Fondre la xocolata amb la mantega al microones.
En un bol, batre els ous amb el sucre i afegir la farina tamisada. Remenar fins que quedi incorporada i incorporar la xocolata.
Barrejar fins que quedi una massa homogènia.
Posar la massa en recipients individuals, prèviament engrassats. Deixar coure uns 8-10 minuts. Ha de quedar en el centre la xocolata fossa. Treure i deixar refredar
Per a la mousse:
Posar la fulla de gelatina a hidratar amb aigua freda. Muntar les clares i reservar. Triturar l'alvocat i barrejar amb la llimona, sucre i formatge. Fondre la gelatina al microones i afegir-la a la mescla. Batre, fins que quedi ben incorporada. Afegir les clares amb moviments suaus i deixar a la nevera 3-4 fins que agafi consistència.
Per a la salsa:
Posar el sucs i el sucre a escalfar a foc mig. Deixar coure fins que comenci a espessir una mica. Retirar del foc i deixar refredar.

Muntatge: Posar una "quenelle" de la mousse sobre el fondant. Afegir uns pètals de flors i un xic de sal de xocolata. Acabar amb unes gotes de la salsa de taronja pel voltant del plat.


7 comentaris:

  1. Queda apuntat! Sí que ha de quedar bé, perquè l'alvocat és molt cremós, i amb la xocolata...mm!! Has fet una recepta molt festiva, Eri! Preciosa presentació. Petons

    ResponElimina
  2. alvocat amb xocolata!! quina combinació m'agrada molt
    Muas

    ResponElimina
  3. Qué lujo de postre, realmente rico. Me gusta la mousse de aguacate, la probaré. Besos

    ResponElimina
  4. Una combinació que sens dubte ja trigo a tastar!!

    ResponElimina
  5. Doncs no el tastatt mai però queda a pendent quina pinta mes bona. Ptons

    ResponElimina
  6. Ostres... Quina casualitat! Jo aquest any hi he fet la mona, de xocolata i alvocat...! Veig que no sóc l'únic que té gustos una mica estrambòtics! Una abraçada!
    Oriol

    ResponElimina
  7. Òstres, molt original la combinació! No ho he tastat mai, xocolata-alvocat. El gust dels cítrics també hi ha de quedar esplèndit!
    Marta

    ResponElimina