Aquest plat és simplement
espectacularment bo i més encara si tens la sort que un gran Mestre, el Miquel ve a casa teva a preparar-lo. Doncs si, aquesta es l'avantatge
de tenir grans i bons amics, que a més són excel·lents cuiners. Amb la
Neus vam poder gaudir d'aquest plat i la millor companyia per
assaborir-lo.
Moltes gràcies Miquel!
Ingredients per a 4 persones:
250 grams d’arròs Arborio
125 grams de ceba tendre
½ pebrot verd
1 sèpia o calamar de platja
mitjà
100ml de vi blanc
50 grams de formatge parmesà
25 grams de Mascarpone
1 c/s d’oli d’oliva verge extra
Sal
Pel brou:
1 porro
1 pastanaga
1 tomàquet ratllat
Cap i espina de rap
18 Gambes
300 grams de musclos
Preparació:
Pelem les
gambes i els hi traiem el cap. Reservem per separat. Bullim els musclos al
vapor i reservem l’aigua.
En una olla posem una mica d’oli i sofregim el porro i la pastanaga tallat ben petit.
Afegim el cap de rap, espina i els caps i pells de les gambes que havíem reservat.
Deixem coure uns minuts i afegim el tomàquet ratllat i deixem coure, tot remenant de tant en tant. Afegim l’aigua dels musclos i més aigua fins que ho cobreixi. Deixem coure un 15-20 minuts. Triturem, passem per un colador xinès i reservem.
En una olla alta, posem una mica d’oli i sofregim les gambes volta i volta, reservant 12 per l’emplatat. Piquem la ceba i el pebrot verd i ho fregim en el mateix oli. Tallem el calamar o la sèpia a trossos molt petits i ho afegim al sofregit. Deixem fins que estigui cuit.
Piquem els
musclos i les gambes ben petit i reservem.
Posem l’arròs
i anacarem en el sofregit. Afegim el vi
blanc, fins que s’evapori, i sense parar de remenar. Després anem afegint el
brou mica en mica durant la cocció a mida que l’arròs vagi absorbent el líquid.
Als 15 minuts, afegir els musclos i les gambes.
Coure uns 18-20 minuts aproximadament.
Coure uns 18-20 minuts aproximadament.
Fer un tall a les gambes reservades a la part del davant d'un cm de llar i fer-les a la
paella volta i volta amb unes gotes d'oli.
Retirar del
foc, afegir el formatge parmesà, el mascarpone i remenar. Posar a punt de sal i
afegir les gambes. Deixar tapat 3 minuts i servir ben calent.
jaja estoy seguro que esta mucho mejor que el ultimo que compartimos los 3 junto a Sonia o no?.
ResponEliminaUn placer compartir estos momentos unicos con vosotras.
Petons
Mestreeee pues va a ser que si ehhhh jajaja
Eliminai la llimona? no hi havia llimona aquell dia??? :-) a mi em va agradar molt, eh! jo hi torno quan faci falta...
Eliminacuando me di cuenta ya estaba patentado, sino lo patento el rissoto al limón jajja
EliminaQuin arròs, quina companyia i quin cumpleanys més fantastic vaig tenir. Si realment es una sort tenir bons amics i que ademés sapiguen cuinar tan bé.
ResponEliminaPero la propera vegade amaga l'aigua...per si de cas.
Petons i gràcies per un magnific día
Caram, el Miquel Us cuida molt, veig. Quina delícia més bona, aquest risotto. De ben segur, un aniversari molt especial.
ResponEliminacom us cuideu Eri!!!! té molt bona pinta aquest arrós. Petonets guapa
ResponEliminaAdoro los risottos, y el tuyo tiene un colorcito que me encanta
ResponEliminaBesos
Un risotto bien rico, y unos amigos estupendos, da gusto compartir aficiones y comida, felicidades!! Bss,
ResponEliminaSegur que molt bo, alguns tenen molttttta sort !!! :))) Muaks
ResponEliminaVaja...ja el contractaré a en Miquel perquè m´ensenyi a cuinar....que em queda molt...Llimona sí, si us plau.
ResponEliminaTenir la sort de que un gran cuiner i magnífica persona vingui a casa a cuinar es tota una sort que et mereixes.
ResponEliminaun arròs des de llepar-se els dits.
Petons.
Ejemmm ejemmm que morrudos que sois...encima nos lo restregáis mas veces????
ResponEliminaMe faltan emoticonessssss
Bss