Un cop més amb el grup d'amics blocaires ens
posat com a repte, preparar una recepta amb llet evaporada Ideal. Jo he preparat una Terrina de ceps amb mango
caramel·litzat, que es lleugera i deliciosa amb el mango.
No us oblideu passar per les seves cuines i veure les receptes tan bones que han preparat:
Ana: 5 Sentidos en la cocina
Silvia: Chez Silvia
Neus: Neus cocinando con Thermomix
Carmen: Dulces bocados
Gemma: Cuinant a Canet
Dolores: Mi gran diversión
Dolorss: Blog de cuina de la Dolorss
Ingredients:
15 g de
ceps deshidratats
5 ous M
200 g de
porros
250 g de
Ricotta
1/4 de
mango
150 ml
llet evaporada Ideal
Sal i
oli d'oliva
Sucre
per caramel·litzar el mango
Preparació:
Posar en
el fons de motllo de plum cake, una base de paper de forn i pintar el voltant
del motllo amb mantega.
Pre
escalfar el forn a 200º.
Posar
els ceps a hidratar amb aigua. Tallar els porros en juliana i fregir amb una
mica d'oli. Afegir 5 minuts abans de finalitzar la cocció, els ceps. Deixar
coure uns minuts més fins que estiguin tendres. Posar en un colador, per treure
l'excés d'oli.
En un
bol, posar els ous, sal, la llet i triturar. Afegir els porros i ceps i tornar
a triturar. Per últim, afegir el ricotta i triturar. Provar i rectificar de sal
si cal.
Tallar
el mango en làmines i posar-les al fons del motllo, només per cobrir la base.
Abocar la mescla i tapar amb paper d'alumini.
Coure al
bany maria uns 50', destapar i continuar uns 10 minuts més fins que punxant amb
un escuradents, aquest surti net.
Retirar
i deixar refredar. Posar el sucre per sobre i cremar amb un bufador. Es pot
menjar a temperatura ambient o fred.
una recepta que té un aspecte molt bonic, Eri, i que ha de ser deliciosa!
ResponEliminaUmmm pinta a plat primaveral de lo lindo. Que bo el toc de mango, m´agrada la idea es ideal!!! jajajaja Petonets
ResponEliminaQué rico se ve, Eri!! Me lo apunto, por que en breve tengo que preparar una fiesta especial y esta receta me va de muerte!! Bss.
ResponEliminaUfffffffffffff Eri me encanta!!!!!!!!!!! amb la quantitat de ceps que tinc secs la terrina caurà segur!!!!
ResponEliminaPetonets
Eri te ha quedado tremenda esta terrina y con un unos ingredientes muy sabrosos y aromaticos¡¡
ResponEliminaPeto
Esta terrina apunta maneras, que nivelazo, por favor. Poco más se puede decir, tan solo con mirarla...mmm. Besos!
ResponEliminaAna
Mare meva, quina combinació més bona que has preparat! M'agrada molt la teva proposta, a casa segur que seria tot un èxit! I la presentació queda xulíssima!
ResponEliminaUna abraçada!
Peazo nivell hi ha... em puc imaginar menjant-la, quins sabors.. trobo els ingredients molt encertats.
ResponEliminaMuas
Vecina...que puc dir te ja, que no t' hagui dit per móbil...es brutal, i estic segura que de sabor encare te que ser més espectacular.
ResponEliminaUn petonet
Quina recepta més rodona!!! m'encanta i me l'emporto, em vindrà genial per quan tingui cinvidats a casa ;)
ResponEliminaPetons
Aquest tipus de plats m'encanten i la combina amb el mango ha de ser espectacular.
ResponEliminaGràcies per oferir-nos aquest plaer :-)
Petons
Es molt maco. El mango li dona un punt de color, però també de sabor amb contrast amb els altres ingredientes més suaus.
ResponEliminaPetons.
Uf Elen! Això és majúscul, filla! Amb aquesta terrina quedes com una reina amb qualsevol àpat. Ha de ser d'una suavitat i sabor 'tremendus' !! Sap greu que aquest cop no us hagi pogut acompanyar. Un altre dia... Petonets
ResponEliminahummmmmmmmmm que gustos
ResponEliminaEri, me repito como el ajo...es que me requeteencanta!!!!
ResponEliminaBss
de 10, realmente sugerente. Besos
ResponEliminaHola Eri! El diumenge la vaig fer i va sortir boníssima! la textura és increíble, és com una mouse amb el gust dels ceps i la combinació del mango caramel.litzat! Va ser tot un èxit!
ResponEliminaHola, M'alegro moltíssim que us hagi agradat! Mil gràcies per comentar-ho!
Elimina