dimecres, 26 de març del 2014

Terrina de ceps i mango caramel•litzat


Un cop més amb el grup d'amics blocaires ens posat com a repte, preparar una recepta amb llet evaporada Ideal.  Jo he preparat una Terrina de ceps amb mango caramel·litzat, que es lleugera i deliciosa amb el mango.

No us oblideu passar per les  seves cuines i veure les receptes tan bones que han preparat:
15 g de ceps deshidratats
5 ous M
200 g de porros
250 g de Ricotta
1/4 de mango
150 ml llet evaporada Ideal
Sal i oli d'oliva
Sucre per caramel·litzar el mango

Preparació:
Posar en el fons de motllo de plum cake, una base de paper de forn i pintar el voltant del motllo amb mantega.
Pre escalfar el forn a 200º.
Posar els ceps a hidratar amb aigua. Tallar els porros en juliana i fregir amb una mica d'oli. Afegir 5 minuts abans de finalitzar la cocció, els ceps. Deixar coure uns minuts més fins que estiguin tendres. Posar en un colador, per treure l'excés d'oli.
En un bol, posar els ous, sal, la llet i triturar. Afegir els porros i ceps i tornar a triturar. Per últim, afegir el ricotta i triturar. Provar i rectificar de sal si cal.
Tallar el mango en làmines i posar-les al fons del motllo, només per cobrir la base. Abocar la mescla i tapar amb paper d'alumini.
Coure al bany maria uns 50', destapar i continuar uns 10 minuts més fins que punxant amb un escuradents, aquest surti net. 
Retirar i deixar refredar. Posar el sucre per sobre i cremar amb un bufador. Es pot menjar a temperatura ambient o fred.


18 comentaris:

  1. una recepta que té un aspecte molt bonic, Eri, i que ha de ser deliciosa!

    ResponElimina
  2. Ummm pinta a plat primaveral de lo lindo. Que bo el toc de mango, m´agrada la idea es ideal!!! jajajaja Petonets

    ResponElimina
  3. Qué rico se ve, Eri!! Me lo apunto, por que en breve tengo que preparar una fiesta especial y esta receta me va de muerte!! Bss.

    ResponElimina
  4. Ufffffffffffff Eri me encanta!!!!!!!!!!! amb la quantitat de ceps que tinc secs la terrina caurà segur!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Eri te ha quedado tremenda esta terrina y con un unos ingredientes muy sabrosos y aromaticos¡¡
    Peto

    ResponElimina
  6. Esta terrina apunta maneras, que nivelazo, por favor. Poco más se puede decir, tan solo con mirarla...mmm. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  7. Mare meva, quina combinació més bona que has preparat! M'agrada molt la teva proposta, a casa segur que seria tot un èxit! I la presentació queda xulíssima!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Peazo nivell hi ha... em puc imaginar menjant-la, quins sabors.. trobo els ingredients molt encertats.
    Muas

    ResponElimina
  9. Vecina...que puc dir te ja, que no t' hagui dit per móbil...es brutal, i estic segura que de sabor encare te que ser més espectacular.

    Un petonet

    ResponElimina
  10. Quina recepta més rodona!!! m'encanta i me l'emporto, em vindrà genial per quan tingui cinvidats a casa ;)

    Petons

    ResponElimina
  11. Aquest tipus de plats m'encanten i la combina amb el mango ha de ser espectacular.
    Gràcies per oferir-nos aquest plaer :-)
    Petons

    ResponElimina
  12. Es molt maco. El mango li dona un punt de color, però també de sabor amb contrast amb els altres ingredientes més suaus.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Uf Elen! Això és majúscul, filla! Amb aquesta terrina quedes com una reina amb qualsevol àpat. Ha de ser d'una suavitat i sabor 'tremendus' !! Sap greu que aquest cop no us hagi pogut acompanyar. Un altre dia... Petonets

    ResponElimina
  14. Eri, me repito como el ajo...es que me requeteencanta!!!!
    Bss

    ResponElimina
  15. de 10, realmente sugerente. Besos

    ResponElimina
  16. Hola Eri! El diumenge la vaig fer i va sortir boníssima! la textura és increíble, és com una mouse amb el gust dels ceps i la combinació del mango caramel.litzat! Va ser tot un èxit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, M'alegro moltíssim que us hagi agradat! Mil gràcies per comentar-ho!

      Elimina