dimecres, 19 de març de 2014

Cupcakes Sara



Una altre recepta del  Pep Nogué que vaig poder tastar en una de les classes del Bon Preu
Com em va semblar deliciosa, no he esperat més a preparar-la i a casa a triomfat.
Espero que us agradi!

Ingredients per a les Magdalenes de mel i sèsam:
5 ous
125 g de sucre
1 pols de sal
225 g de farina
6 g d'impulsor (jo 8)
25 g de sèsam daurat (jo sèsam cru)
225 g de mantega fosa freda
50 g de mel de flor de taronger (jo mel de romaní)

Ingredients per a la crema de mantega:
50 g d'aigua
140 g de sucre
50 g rovells d'ou
120 g d'ous
250 g mantega a punt de pomada
20 g de cointreau (jo no)
Ametlla a làmines per cobrir

Preparació de les magdalenes:
Pre escalfar el forn a 175º
Muntar amb batedor elèctric de varetes els ous, rovells i sucre amb un pols de sal, fins que doblin el volum.
Afegiu la farina tamisada, l'impulsor i el sèsam amb moviments suaus i remeneu delicadament.
Afegiu la mantega que ha d'estar fossa i freda i la mel. Barregeu i ompliu els motllos. Coure al forn uns 8-13 minuts. Retireu i deixeu refredar al damunt d'una reixeta.

Preparació de la crema:
Prepareu un almívar amb l'aigua i el sucre i coeu fins arribar als 116º - 118º.
Blanquegeu els ous i els rovells amb les varetes. Es necessari utilitzar un robot de cuina.
Baixeu la velocitat i aneu afegint l'almívar en forma de fil. Un cop sigui incorporat, aneu augmentant la velocitat de forma progressiva i no pareu fins que agafi consistència i es refredi.
Afegiu la mantega a trossos petits i no incorporar el següent tros fins que no s'hagi barrejat bé l'anterior.
Continuar batent fins que quedi amb textura de crema. Per conservar, guardar tapat a pell amb paper film a la nevera.
Cobriu les magdalenes amb la crema de mantega i les ametlles torrades.


Nota:  Si a l'incorporar la mantega, la mescla d'ous no està suficientment freda, la crema es quedarà líquida i no muntarà. Si és així, afegiu tota la mantega de cop i tritureu. Deixeu a la nevera per que es refredi i després torneu a emulsionar fins que agafi la consistència de crema (canviarà el color i quedarà quasi blanca).

9 comentaris:

  1. Originals i de ben segur delicosos!!
    Petonets bonica

    ResponElimina
  2. deliciosos,deliciosos y que buena que es la crema,pero a mi con cointreau jaja
    Peto

    ResponElimina
  3. M'agraden com queden amb les làmines de ametlles, em semblen uns cupcakes molt originals.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Eri venir a veure't és acabar babejant :-P
    Quina enveja em feu, com m'agradaria anar-hi a les classes d'el Pep
    Petonets maca

    ResponElimina
  5. Que buena pinta tienen. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  6. Que bufones que queden! les receptes d'en Pep no fallen.
    Petonets

    ResponElimina
  7. Nena, la foto sembla de compte així que em puc imaginar el gust
    Muas

    ResponElimina
  8. Quina delicia i que bona cara tenen.
    Un abraç

    ResponElimina