dimarts, 11 de febrer de 2014

Carlota de formatge de cabra i pesto vermell picant



Aquest mes quan vaig obrir la caixa sorpresa de @Degustabox, em va fer especialment il·lusió veure els Kiris. De petita en menjava molt i feia anys que els havia perdut la pista... Els he recuperat preparant-los amb una Carlota de formatges i pesto vermell picant. Espero que us agradi!

Ingredients per a un motllo de 20cm
Pa de motllo sense crosta
Per a la mousse:
125 grams de formatge de cabra
12 Kiris
350 ml de nata per a muntar
Una mica de llet
4 fulles de gelatina
Sal
Pel pesto vermell:
8-10 tomàquets deshidratats en oli
6 c/s tomàquet fregit
15 fulles d'alfàbrega fresca
75 grams d'ametlles o avellanes torrades pelades
1 c/c xili picant
1 c/s de carn de pebrot vermell
1 c/p de pols de nyora
Sal i Oli d'oliva
+ Ametlla granet torrada i unes fulles de romaní

Preparació:
Folrar per a la base i els costats el motllo amb el pa de motllo.  
Pel Pesto vermell: Triturar tots els ingredients menys l'oli d'oliva. Anar afegint mica en mica l'oli fins que quedi una massa consistent. No ha que quedar oliosa. Reservar.
Per a la mousse: Posar la gelatina a hidratar amb aigua freda. En un bol barrejar els Kiris i el formatge de cabra. Muntar la nata i reservar. Posar la llet a escalfar i afegir la gelatina escorreguda. Remenar fins que es dissolgui totalment. Afegir als formatges i batre fins que quedi una massa fina. Afegir la nata muntada amb moviments suaus.
Abocar unes cullerades en el motllo y culleres petites del pesto repartides. Tornar a posar més mousse i més pesto. Acabar amb una capa de mousse. Reserveu part del pesto per servir a part. Si el posem tot, emmascararà el sabor del formatge de cabra.

Deixar quallar a la nevera entre 4 i 6 hores. Posar les ametlles torrades pel damunt en el moment de servir i unes fulles de romaní.



Aprofita l'ocasió per obtenir un descompte amb la teva Caixa Degustabox. Amb aquest codi: GIOG2 el preu final serà de 9,99€ en comptes de 14,99€.
Visiteu a @Degustabox i deixeu que una sorpresa sigui un gaudir pel paladar. Aquí teniu els enllaços per a que doneu un cop d'ull: Web:  http://bit.ly/ZUMSLm. Facebook: http://on.fb.me/105fOQV y Twitter: http://bit.ly/15wZ3B3

16 comentaris:

  1. Ho trobo una recepta molt roginal i molt ellegant. M'encanta la presentació en forma de carlota, tot i ser una recepta salada.
    I el toc del pesto vermell ha de quedar molt bé.

    ResponElimina
  2. Jo Eri quina meravella, m'encanta!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. Vecina...si m'ho haguessis dit abans, jo et portava Kiris donaaa

    Magnifica Carlota, el tall es brutal.

    Un petonet

    ResponElimina
  4. Genial, espectacular, meravellosa, supergcalifragilísticaespialidosa...Nena, els ulls se m'han quedat enganxats al tall!
    A mi que m'encanta el formatge de cabra i sempre tinc kiris pels nens...Ummm...Petonets!

    ResponElimina
  5. M'he quedat bocabadada. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  6. Uau, uau!!!! impressionant.

    Muas!

    ResponElimina
  7. Eri estas que te sales ultimamente¡¡ preciosa y original¡¡
    peto

    ResponElimina
  8. Amb el teu permís m'apunto la recepta, es molt original i m'agrada molt.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Una carlota impresionante, preciosa y además riquísima. Besos

    ResponElimina
  10. El tall és espectacularment preciós! M´encanta el formatge de cabra i el pesto..quan vinc?

    ResponElimina
  11. Vengo otra vez a hacerte la ola!!!! IM-PRE-SIO-NAN-TE!!!
    Bss

    ResponElimina
  12. Magnific Eri, una gran idea per fer amb pa de motllo. M´ha encantat el farcit, el tall i la foto es una passada. Petons guapa i que sapigues que el faré.

    ResponElimina
  13. Quina passada de Carlota!!! espectacular!!! A més ha d'estar super bona!!!

    ResponElimina
  14. Una carlota molt original. A jutjar per les fotos, deliciosa :)

    ResponElimina
  15. Hola guapisima!
    Me ha enamorado esta receta, la idea es buenisima, se puede aplicar a mas cosas.
    Besos

    ResponElimina