Un plat de Nadal, fàcil de fer i molt saborós. Tingueu a ma un bon pa per
sucar-hi!
Ingredients per a 4 persones:
750 g de peix per sopa
2 calamars mitjans
350 g de gambes
1 ceba, un porro petit o 1/2, un all, 1 tomàquet gran, julivert fresc
4 patates
Oli d'oliva verge i sal
200 g de rovellons o bolets de temporada
1.400 ml d'aigua aproximadament
Preparació:
Rentar vàries vegades el peix per sopa amb aigua freda. Tallar el calamar
quadrats d'1 cm i reservar els retalls i
les potes. Rentar les gambes, treure els cap i pelar-les. Reservar 4 gambes
sense pelar. Pelar l'all i tallar el porro i la ceba.
Sofregir l'all, porro i ceba amb una mica d'oli, sense que agafin color. Afegir els caps i pells de
les gambes aixafant-les per que treguin tots els sucs. Incorporar els retalls
dels calamars i deixar que s'evaporin els sucs. Afegir el tomàquet pelat a daus
i deixar coure uns minuts. Incorporar el peix i cobrir amb l'aigua. Deixar
bullir uns 30 minuts.
Deixar infusionar el brou fins que arribi a temperatura ambient. Passar per
un colador xinès i posar de nou a escalfar.
Pelar i tallar les patates a daus
d'1 cm. Incorporar-les al brou i deixar coure uns 20m fins que les patates
estiguin tendres. Afegir la sal al brou i anar provant i rectificant si cal.
Passar els daus de calamar per una paella amb unes gotes d'oli i afegir-los
al brou quan faltin uns 5 minuts per finalitzar la cocció.
Netejar molt bé els rovellons i tallar a trossos petits. Saltar-los en una
paella amb unes gotes d'oli i afegir sal. A continuació en la mateixa paella,
saltem els cossos del les gambes i les gambes senceres. Posar-hi una mica de
sal.
Muntatge del plat: Posar les patates i calamar en el centre del plat en un cèrcol d'emplatar. A sobre els rovellons i coronant amb la gamba. Les gambes pelades al voltant i
afegir els suquet pel voltant. Acabar el plat amb julivert fresc picat. Servir
molt calent.
Nota: Podeu fer el brou la nit abans i deixar infusionar sense colar tota la nit a la nevera.
Nota: Podeu fer el brou la nit abans i deixar infusionar sense colar tota la nit a la nevera.
Un plat i unes fotos impressionants! Ja em puc imaginar amb el tovalló a les cames i posant-hi els dits! petons!
ResponEliminatremendus¡¡¡
ResponEliminael pan y el cava ya lo llevo yo
bon cap de setmana
peto
No es gens complicat i el resultat salta a la vista,amb el toc distintiu dels bolets.
ResponEliminaPetons.
A quina hora dius que puc venir a dinar?
ResponEliminaUau, un plat de luxe que fa Nadal de veritat.
Se hace la boca agua, qué cosa más rica. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaQuins colors més vius, Eri. Ha de ser boníssim, aquest plat!!
ResponEliminaSi el pa i el cava el possa el Miquel jo porto els postres.
ResponEliminaDeliciós!!!!!
Muas
Pues ya que el resto trae todo, yo traigo las ganas de comer, jejeje
ResponEliminaBss
Una bona proposta per aquest Nadal,,,, o per qualsevol altra ocasió!
ResponElimina