dissabte, 7 de desembre de 2013

Un plat per Nadal: Suquet de gambes, calamar i rovellons


Un plat de Nadal, fàcil de fer i molt saborós. Tingueu a ma un bon pa per sucar-hi!


Ingredients per a 4 persones:
750 g de peix per sopa
2 calamars mitjans
350 g de gambes
1 ceba, un porro petit o 1/2, un all, 1 tomàquet gran, julivert fresc
4 patates
Oli d'oliva verge i sal
200 g de rovellons o bolets de temporada
1.400  ml d'aigua aproximadament

Preparació:
Rentar vàries vegades el peix per sopa amb aigua freda. Tallar el calamar quadrats d'1  cm i reservar els retalls i les potes. Rentar les gambes, treure els cap i pelar-les. Reservar  4 gambes sense pelar. Pelar l'all i tallar el porro i la ceba.

Sofregir l'all, porro i ceba amb una mica d'oli, sense que agafin color. Afegir els caps i pells de les gambes aixafant-les per que treguin tots els sucs. Incorporar els retalls dels calamars i deixar que s'evaporin els sucs. Afegir el tomàquet pelat a daus i deixar coure uns minuts. Incorporar el peix i cobrir amb l'aigua. Deixar bullir uns 30 minuts.

Deixar infusionar el brou fins que arribi a temperatura ambient. Passar per un colador xinès i posar de nou a escalfar.  Pelar i tallar  les patates a daus d'1 cm. Incorporar-les al brou i deixar coure uns 20m fins que les patates estiguin tendres. Afegir la sal al brou i anar provant i rectificant si cal.

Passar els daus de calamar per una paella amb unes gotes d'oli i afegir-los al brou quan faltin uns 5 minuts per finalitzar la cocció.

Netejar molt bé els rovellons i tallar a trossos petits. Saltar-los en una paella amb unes gotes d'oli i afegir sal. A continuació en la mateixa paella, saltem els cossos del les gambes i les gambes senceres. Posar-hi una mica de sal.


Muntatge del plat: Posar les patates i calamar en el centre del plat en un cèrcol d'emplatar. A sobre els rovellons i coronant amb  la gamba. Les gambes pelades al voltant i afegir els suquet pel voltant. Acabar el plat amb julivert fresc picat. Servir molt calent. 

Nota: Podeu fer el brou la nit abans i deixar infusionar sense colar tota la nit a la nevera.



9 comentaris:

  1. Un plat i unes fotos impressionants! Ja em puc imaginar amb el tovalló a les cames i posant-hi els dits! petons!

    ResponElimina
  2. tremendus¡¡¡
    el pan y el cava ya lo llevo yo
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  3. No es gens complicat i el resultat salta a la vista,amb el toc distintiu dels bolets.
    Petons.

    ResponElimina
  4. A quina hora dius que puc venir a dinar?
    Uau, un plat de luxe que fa Nadal de veritat.

    ResponElimina
  5. Se hace la boca agua, qué cosa más rica. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  6. Quins colors més vius, Eri. Ha de ser boníssim, aquest plat!!

    ResponElimina
  7. Si el pa i el cava el possa el Miquel jo porto els postres.
    Deliciós!!!!!
    Muas

    ResponElimina
  8. Pues ya que el resto trae todo, yo traigo las ganas de comer, jejeje
    Bss

    ResponElimina
  9. Una bona proposta per aquest Nadal,,,, o per qualsevol altra ocasió!

    ResponElimina