Un torró
que mai falta a casa pels Nadals. Si us animeu a preparar-lo, endavant amb la
recepta:
Ingredients:
210 + 50 grams de xocolata negre Nestlé Postres
10 grams
de mantega de cacao
25 grams
de mantega
15 grams
de glucosa
40 grams
de cafè + 2 c/c de Nescafé
Preparació:
Per a la
capa de xocolata, podeu simplement fondre la xocolata al bany maria o
microones, o bé temperar-la. En aquesta elaboració es recomanable, si volem
obtenir una cobertura brillant, que no canviarà de color, amb una textura llisa
i a més que tingui un major temps de conservació. Temperar la xocolata ens
proporciona totes aquestes avantatge:
Procés
Temperat de la xocolata sobre marbre de cuina: Per a la cobertura de xocolata
negre, les temperatures han de ser: Fondre: 45º-50º. Refredar: 28º-29º.
Temperat: 31º-32º.
Assegurar-se
que tant els estris com el marbre de la cuina estan perfectament nets i secs. Hem
de tenir en compte, que la temperatura ambient de la cuina ens afectarà en el
procés, és més complicat treballar-lo quan fa molta calor i si fa massa fred, haurem de
treballar més ràpid.
Fondre
la xocolata al microones o bany maria. Un cop fos, tirar sobre del marbre, 3/4
parts de la xocolata (no passa res si és una mica més o menys). Amb una
espàtula llarga, s'ha d'anar estirant la xocolata d'una costat a altre vàries
vegades, fins que rebaixi la temperatura, fins la de refredament (28º-29º). Recollir la xocolata i afegir-la al bol on
teníem l'altre part de xocolata. Barrejar suaument i la temperatura per
utilitzar ja la nostra cobertura ha de ser de 31º-32º.
Preparació del torró:
Fondre els
210 g xocolata i temperar-la. Posar en
el motllo del torró i donar-li uns cops sobre el marbre. Donar-li la volta al
motllo on teníem la xocolata i donar-li cops per retirar l'excés de xocolata.
És important que quedi una capa fina. Amb una espàtula retirar la xocolata que
quedi pel motllo.
Posar el
motllo a refredar en un lloc fresc, no a la nevera. I deixar que la xocolata es
solidifiqui. Mentre, prepararem el farcit.
En el mateix bol on tenim la xocolata sobrant, li afegim la mantega de cacau i
fonem de nou al microones. Batem i reservem. Posem un
cassó al foc amb el cafè, el Nescafé i la glucosa i posem a escalfar. Només
fins que la glucosa es dissolgui. Ho afegim a la xocolata molt poc a poc i
sense parar de batre per emulsionar. En aquest procés la xocolata ja s'haurà
refredat. Sinó deixar-la fins arribar pràcticament a temperatura ambient i
abocar en el motllo. Donar uns cops i deixar 3mm per segellar després el
motllo. Deixem reposar en un lloc fresc.
Un cop
la crema estigui amb consistència (toqueu amb el dit i quan noteu una fina capa
que no s'enganxa) ja podreu segellar el torró.
Fondre
la xocolata restant i deixar refredar una mica. Cobrir el torró, donar uns
copets sobre el marbre i allisar amb una espàtula. Deixar en un lloc fresc fins
que la xocolata es solidifiqui. Desemmotllar i
llest!
Qué bien te ha quedado y me imagino el sabor... una delicia. Un abrazo y feliz semana, Clara.
ResponEliminaUy aquest es el preferit del meu germà gran, queda apuntat. Petons maca.
ResponEliminaque bo Eri!!! m'encanten tan el cafe com la xocolata i aquest torro diu: MENGEM!!
ResponEliminaoh que bo, Eri! dels meus preferits, els que porten cafè o coco. I que ben acabat que t'ha quedat, millor que un bombó! petons
ResponEliminaEri!!!!!! hay algún piso libre cerca del tuyo??? me instalo rapidamente (no se lo des a la señu, ehhhh)
ResponEliminaBss
Eri que este chocolate no lo vea la señu y busca otro piso para mi
ResponEliminapeto
Que bo que es veu
ResponEliminaUn turró boníssim de cafè, amb una preciosa presentació. Està clar que ets una experta amb el tractament de la xocolata. I l'atrezzo elegant i festiu!! Quan dius que vingui a tastar-lo? M'escapo per esmorzar? Petonets maca!!
ResponEliminaLa xocolata t'ha quedat perfecta, brillant i molt ben temperada.
ResponEliminaEl farcit m'encanta, a casa som fans del cafè! :)
Un turrón perfecto, qué delicia!! Besos
ResponEliminaHola guapa tu
ResponEliminaNena et copio la recepta, quina bona pinta
mil petonets de xocolate, Susanna
d'on treus la manteca de cacao??! i la glucosa!! quina bona pinta noia aquest torró...soc cafetera total jo! petons
ResponEliminaM'encanta la combinació de cafè i xocolata. El problema és que no podria parar de picar d'aquest torró!
ResponEliminaMarta
Crec que la foto ja ho diu quasi bé tot, el sabor del xocolata amb el cafè augmenta el sabor d'ambdós components.
ResponElimina