dimecres, 4 de desembre de 2013

Rap en crosta d'ametlles i salsa de torró de Xixona




Un dels productes que ens van regalar a la Trobada del 26 d'octubre, va ser una crema de torró de Xixona:  Sirvent. El seu sabor es sensacional i molt versàtil per fer diferents preparacions, tant dolces com salades.  Té una textura líquida, ideal per moltes receptes. Si necessiteu una textura més cremosa, com una salsa, podeu afegir algun espasant, com he fet jo amb aquesta recepta.
També Nestlé ens va regalar alguns dels seus productes, entre els que hi havia la llet evaporada Ideal. És perfecte per fer salses, cremes, i així tenim una perfecta alternativa a la nata. 

A casa han demanat repetir la recepta. Ens ha encantat aquesta crema en un plat salat!

I com ens costa poc posar-nos nous reptes, com amb altres ocasions, avui podreu trobar un bon grapat de receptes d'alguns amics i amigues blocaires.

Passeu a visitar les seves cuines i gaudiu amb el que han preparat:

Ana 5 Sentidos en la Cocina
Silvia Chez Silvia
Sonia L'Exquisit
Gemma Cuinant a Canet
Dolores Mi gran diversión
Dolorss Blog de cuina de la Dolorss
Carmen Dulces bocados
Miquel Les receptes del Miquel
Neus Cocinando con Neus


Ingredients per a 2 persones:
4 talls de rap
1 ou
2 c/s de pa cracker
3 c/s ametlla granet
Sal
Per a la crema:
 4 c/s de crema de Torró: Sirvent 
350 ml de llet evaporada Ideal 
1 c/p de "Maizena" exprés
Sal

Preparació:
Posar-hi una mica de sal al rap. Barrejar el pa cracker, l'ou batut i l'ametlla. Posar-ho per sobre del rap.  Coure al forn preescalfat a 180º uns 15' aproximadament. Gratinar uns minuts per finalitzar la cocció i que l'ametlla quedi torrada.

Posar la llet evaporada a escalfar amb la crema de torró i una mica de sal. Quan arrenqui a bullir, baixar el foc i afegir la "maizena". Remenar fins que espesseixi. Es pot variar la quantitat de maizena en funció de la textura que es vulgui. Rectificar de sal, si cal. Aquesta quantitat es per una crema molt lleugera. Posar la crema en un plat i al damunt el rap. Servir ben calent.



22 comentaris:

  1. Plas plas plas....a taula!!!! Tenim el segon plat servit, un plat maravellos, novedos i delicios! felicitats maca per questa idea. Petons

    ResponElimina
  2. ole receta salada y con flores,brutal¡¡
    peto

    ResponElimina
  3. Ostres Eri, quin rap mes bo!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. aixo volia jo trobar, un plat salat! jo no em vaig atrevir i el teu te una pinta exquisita...

    ResponElimina
  5. Quina foto més maca, venen ganes de agafar un troç, o millor, agafar el plat sencer.
    M'agrada tant la capa cruixent com el contrast de sabor dolç-salat.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Oh, quin platàs! El vull provar! petons

    ResponElimina
  7. Brutal Eri, brutal.!!!..ademés tinc el luxe de sentir-te personalment quan expliques les teves creacions, com gaudeixes amb la preparació de cada plat.

    Un plat molt festiu, innovador, atrevit, elegant amb aquests toc que li donen les flors.

    Felicitats!!!
    Un petonet guapa

    ResponElimina
  8. Quin plat de festa, Eri! Ja he vist que això de la salsa de torró us ha animat molt, als qui feu el repte!! Molt bona, aquesta!

    ResponElimina
  9. A si me gusta, que te atrevas a combinar el turrón en un plato salado. Ese crujiente impresionante. Besos guapa!

    Ana

    ResponElimina
  10. Uau! Això té una pinta deliciosa. M'ha entrat pels ulls d'una manera... I segur que al paladar ha de ser espectacular. Gràcies per la idea! :D

    ResponElimina
  11. És un plat molt bonic i original. Segur que sorprèn a qui el tasta!
    Marta

    ResponElimina
  12. Nunca un rape fué tan bonito, y rico es difícil.
    Besos

    ResponElimina
  13. Quina foto..... ja m ho menjaria així. Felicitació per valenta i atrevir te a un plat salat. De 10!
    Muas

    ResponElimina
  14. Ha quedado espectacular. Te felicito

    ResponElimina
  15. Eri, un platazo con todas las letras, me parece muy original y además estoy segura que está buenísimo. Besos.

    ResponElimina
  16. Un plat nadalenc 100%! A qui no li agrada Sirvent? Tu que la tens al costat de casa has de gaudir-la a tope!

    ResponElimina
  17. La reina de las costras!!que las descubrí gracias a ti,,,exquisita combinación
    Bss

    ResponElimina
  18. uau, aquesta recepta m'encanta!!! Tot: presentació, originalitat, ingredients escollits, combinació de sabors... UN gran candidat a tenir en compte de cara el Nadal.

    ResponElimina
  19. Aquest arrebossat ha de deixar el rap ben cruixent
    Petons

    ResponElimina
  20. Curiosa combinacion de ingredientes. No me la imagino asi que tendré que probarla-

    Besos

    ResponElimina
  21. El rap és un dels peixos que més m'agrada pel seu sabor i per la seva textura, tal i com el presentes, segur que està deliciós.

    ResponElimina