diumenge, 24 de novembre de 2013

Pa de fruita deshidratada i xocolata a la tassa amb espècies


Prendre una xocolata calenta en cap de setmana, em fa sentir que ja ens acostem al Nadal... Si l'acompanyem amb un pa de fruites, és un esmorzar perfecte per combatre el fred!

Ingredients pel pa de fruites:
500 grams de farina de força
25 grams de llevat fresc
280  ml de llet
30  grams de sucre
1 c/c de sal
150 grams de fruita deshidratada
Pel topping:
Sucre i essència de vainilla
1 ou

Ingredients per a la xocolata a la tassa:
250 grams de xocolata negre Nestlé Postres  
500 ml de llet sencera
1 branca de canyella
1 anís estrellat


Preparació del pa:
Posar en la cubeta els ingredients en el següent ordre: llet, llevat, farina, sal i sucre. Posar el programa d’amassar i llevar. Afegir la fruita a meitat del procés d'amassar.
Finalitzat el procés, donar forma de pa allargat, unes 4-5 peces. Fer 3 o 4 talls i deixar llevar de nou tapat amb un drap, sobre la safata que anirà al forn amb paper vegetal, fins que doblin el volum.
Pintar amb ou batut. Barrejar el sucre amb unes gotes d'essència de vainilla (si cal, afegir unes gotes d'aigua). Repartir pels pans.
Coure al forn pre escalfat a 200º uns 30' aproximadament. Retirar i deixar refredar al damunt d'una reixeta.

Preparació de la xocolata:
Posar a bullir la llet amb les espècies. Afegir la xocolata trossejada i remenar constantment fins que la xocolata es dissolgui. Deixar que arrenqui a bullir i retirar del foc. Treure la canyella i colar pressionat l'anís per a que desprengui el seu aroma. Servir molt calent.


Font recepta xocolata a la tassa: Chocolate Nestlé Postres

12 comentaris:

  1. Totalment d'acord, és un esmorzar de diumenge que ja fa pensar en nadal... sensacional i molt bo!

    ResponElimina
  2. Que delicia Eri, ayer comi yo chocolate para desayunar, pero me faltó este rico pan.
    @esa taza ..ejemmm ejemmm
    Bss

    ResponElimina
  3. Es quasi l'hora de berenar i una xocolata calenta amb aquest pa de fruites em vindría molt bé. Qué bo tot!
    Petons.

    ResponElimina
  4. Home...a mi la xoco calenta em fa pensar en...que és un dia de festa! No t´acontentes només amb la xoco eh?

    ResponElimina
  5. Eri quin esmorzar de luxe, virtualment el vaig poder tastar...pero em quedo amb el mati que vam pasar juntes ahir a lo pretty woman comprant motllos...
    vaig a fer muffins
    petonets

    ResponElimina
  6. Ja pot fer fred, ja! Que amb la teva recepta ens agafarà preparats!! Boníssima combinació. Petons

    ResponElimina
  7. A mi d'aquestes masses el que em fa mandra és esperar els llevats i mira que m'agradan, però.... sóc una impacient.
    El xocolata em sembla una combinació d'alló més sugerent
    Muas!

    ResponElimina
  8. Qué desayuno o merienda tan delicioso, me encanta, yo al chocolate a la taza le echo jengibre molido y canela, lo probaré con el anís, qué rico. Besos

    ResponElimina
  9. Avui he trobat a la despensa per fer xocolata calenta, caxis que em falta aquest pa tan bo. La tassa em sona...jiji!!!! Petonets

    ResponElimina
  10. es un desayuno muy bueno ahora con el frio, en verano me lo pensaria pero ahora apetece mucho.
    peto

    ResponElimina
  11. Aquest blog ja fa olor nadalenc... Ens anem ambientant i agafant gana amb aquestes gurmenderies! Un molt bon pa.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  12. Un esmorzar d'aquells que pot acabar fent mal perquè no hi ha manera de para d'endrapar.

    ResponElimina