dilluns, 18 de novembre de 2013

Flam de remolatxa i llet condensada



No m'agraden massa el flams però volia participar a  Memòries d'una cuinera que aquest mes va de flams. Després d'algunes proves, em quedo amb aquesta! M'has sorprès molt gratament com ha quedat amb la remolatxa, un ingredient que no utilitzo massa a la meva cuina i que a partir d'ara utilitzaré més. Que us de dir del toc dolç i tan subtil que li dona la llet condensada...

Ingredients per a 4-6 flams:
100 grams de remolatxa cuita
75 grams de llet condensada Nestlé - La Lechera
200 ml de nata per muntar
2 ous L

Preparació:
Triturar la remolatxa i afegir la llet condensada i batre els ous. Posar la nata a escalfar i quan arrenqui a bullir, retirar el cassó i afegir-la als ous sense parar de remenar. Afegir la mescla de llet condensada i remolatxa i barrejar de nou.

Pintar els motllos amb mantega i abocar la mescla. Coure al forn pre escalfat a 180º al bany maria uns 40-45 minuts. Comprovar que estiguin fets punxant amb una broqueta de fusta. Deixar refredar, guardar a la nevera i desemmotllar.

11 comentaris:

  1. Eri, estas que te sales!!!! que facil y rico que debe estar!!
    Bss

    ResponElimina
  2. Les poques vegades que he utilitzat la remolatxa a la cuian també ens ha sorprès positivament.
    T'ha quedat amb un color rosat preciós!

    ResponElimina
  3. òndia, quin flam més original, Eri! A mi sí que m'agrada cuinar amb remolatxa, però sempre l'acabo fent servir en plats salats. Intentaré fer el teu flam, a veure si ens agrada!! Petons

    ResponElimina
  4. anda que original y que color mas bonito que queda
    peto

    ResponElimina
  5. Pues viendo el resultado ya te puedes hacer seguidora del flan, impresionante y original. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  6. Originalíssim! amb la llet condensada deu quedar amb un punt de dolçor deliciós.

    ResponElimina
  7. Que original Eri!!! I amb aquest color, una preciositat que entra pels ulls.
    Petonets bonica

    ResponElimina
  8. Jo aquest cap de semana vaig fer risotto, pq de remolatxes en tinc unes quantes i en alguna tarde d aquesta setmana cauràn aquests flams... gasto la remo i la llet condensada, ;). Ja t'explicaré com quedan
    Muas

    ResponElimina
  9. M'agrada moltíssim el color de la remolatxa! Més original impossible, quin contrast de gustos.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  10. Per mi també es molt nova la remolatxa, però aquest any ja he fet unes quantes receptes que encara tinc de pujar al bloc.
    Un flam molt bo am llet condensada i amb un color preciós, el que li dona la remolatxa.
    Petons.

    ResponElimina
  11. ostres nena! sort que no t'agraden els flams. Has fet una recepta espectacular!!! Un milió de gràcies guapa. Molts petonets

    ResponElimina