dimecres, 20 de novembre de 2013

Conill de tardor


Per avui un plat amb ingredients de tardor, que s'han d'aprofitar al màxim els productes de temporada.


Ingredients:
1 quilo de conill tallat a trossos
250 grams de castanyes
300 grams de moniato
100 grams de camagrocs
Sal
1 anís estrellat
0,5 cm de branca de vainilla
1  fulla de llorer
Oli d'oliva extra verge Bon Preu  
1 pastanaga
1 ceba
150 ml de conyac
Brou suau de pollastre

Preparació:
Fer un tall a les castanyes i coure-les en aigua bullin uns 10 minuts aproximadament. Escorre-les i pelar-les, també la pell interior. Reservar.
Pelar el moniato i tallar-lo a daus petits. Tallar la pastanaga a rodanxes i picar la ceba.
Rentar i assecar bé el conill amb paper de cuina.  Reservar.
Sofregir el moniato amb una mica d'oli en una cassola, retirar posar al damunt d'un paper de cuina.
En l'oli sobrant (si cal afegir una mica més) afegir el conill i deixar coure, donant la volta als trossos fins que quedin daurats. Retirar i posar a sobre de paper absorbent.
Afegir a la cassola la pastanaga, ceba, anís estrellat, llorer i vainilla. Deixar coure uns minuts, tot remenant i vigilant que no es cremi.
Afegir el conill i conyac i deixar evaporar el conyac. Afegir les castanyes i el brou de pollastre, només fins a cobrir el conill. Tapar i deixar coure uns 30 minuts i anar remenant de tant en tant. Afegir la sal, el moniato i els camagrocs i deixar coure 10 minuts més. Si cal, anar afegint més brou i rectificar de sal.




11 comentaris:

  1. Boníssim, Eri! L'he trobat un plat molt de l'estil que faria jo... en prenc nota i miraré d'adaptar la recepta. El conill m'encanta. La foto és una preciositat!

    ResponElimina
  2. Mare meva quina cassola... ja et vaig dir q ahir vaig menjar conill pero res q a veure amb aixo
    Un petonet

    ResponElimina
  3. Amb tots aquets ingrefients que porta, per forca a de sotir bonisim.
    Petons

    ResponElimina
  4. Ja ho pots ben dir tot un bon manat d'ingredients de la tardor
    Muas

    ResponElimina
  5. viva el otoño en tu casa¡¡,un guiso tremendo y bien sano¡¡
    Peto

    ResponElimina
  6. Debería ser otoño todo el año para disfrutar de platos así de buenos.
    Besos

    ResponElimina
  7. El conill guisat m’agrada molt i amb aquest acompanyaments tota una delícia i de tardor tardor.
    Petons

    ResponElimina
  8. M he llegit amb deteniment els ingredients...no ha faltat el conyac! el conyac és al conill com el conill és al conyac...a casa meva sempre! Molt bona amalgama amb la resta. Em ve salivera només veure aquesta foto tan bonica.

    ResponElimina
  9. Hola guapa!
    Una entrada divina!
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Elen, a mi m'hauràs de canviar el conill per pollastre i llavors em menjaré el plat sencer.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Pero que pasada Eri, que bien que hayas vuelto a subir recetas, son impresionantes!!
    Bss

    ResponElimina