dimarts, 16 de juliol de 2013

Pastís de xocolata i cireres





Un deliciós pastís de mà de la Carmen de Dulces Bocados.  Et desitjo que avui tinguis un dia fantàstic celebrant el teu sant i aniversari i ja estic desitjant veure quina meravella t’has preparat per celebrar-ho. 
Moltes felicitats!!!!!

Ingredients per a un motllo de 16 cm:
65 grams de mantega
35 grams de xocolata negre Nestlé Postres
75 grams de sucre glas
2 ous M
30 grams de farina
1 c/c llevat (impulsor químic)
¼ c/c de bicarbonat
Pel farcit i cobertura:
100 ml nata 35% MG (jo 150 ml)
200 grams de formatge mascarpones
2 c/s de sucre glas
12 cireres
Per a la decoració:
6 cireres (jo 8)
30 grams de xocolata blanca Nestlé Postres


Elaboració:
Rentar i assecar bé les cireres de la decoració. Fondre la xocolata blanca al microones. Introduir les cireres a la xocolata i deixar solidificar al damunt d’un paer de forn. També es poden posar a la nevera si fa molta calor o per accelerar el procés.

Pre escalfar el forn a 175º. Encamisar el motllo.

Tamisar la farina amb el llevat i bicarbonat. Fondre la xocolata amb la mantega al microones. Batre els ous amb el sucre i afegir la barreja de xocolata i mantega. Afegir els ingredients secs,batre a velocitat molt lenta, només fins que els ingredients estiguin incorporats. Abocar en el motllo y coure entre 15-20m (jo vaig necessitar 27’). Comprovar que estigui cuit punxant amb una broqueta de fusta. Retirar i deixar refredar sobre una reixeta.

Mentre es fa el pa de pessic, barrejar el formatge amb el sucre. Batre la nata i incorporar-la amb suavitat. Reservar a la nevera. 

Rentar, assecar, treure el pinyol de les cireres i tallar-les a trossos.


Quan sigui fred, obrir per a la meitat i farcir amb  la meitat de la crema i les cireres.  Tapar amb l’altre part del pa de pessic. Acabar amb la crema i decorar amb les cireres amb xocolata.

18 comentaris:

  1. Moltíssimes gràcies Eri, dona gust tenir amics con vosaltres !!!!!
    Amb els pastissos que fas tu espero que aquest t'hagi agradat :-)
    Petonets maca

    ResponElimina
  2. Que bufó que queda... me'n menjaria un tallet ara mateix ;)
    Marta

    ResponElimina
  3. Esplèndit, Eri. La xocolata blanca hi queda de conya amb les cireres!! Quina bona dedicatòria per la carmen!

    ResponElimina
  4. Un pastís preciós digne de celebració. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  5. Quin pastís més xuli que t'ha quedat.
    Un petonet guapi

    ResponElimina
  6. ole,ole pastis y ole foto y madera
    Petons

    ResponElimina
  7. Uauuuuu!! Menudo pastel has preparado, enhorabuena, Eri,se ve delicioso!! Besos.

    ResponElimina
  8. Qué pastel tan rico, me encanta cuando lleva fruta. Besos

    ResponElimina
  9. La Carmen té molst motius per estar contenta avui, doble cel.lebració i les seves receptes als blocs dels seus amics.
    Quin bon pastís has fet i amb les cireres que son de plena temporada.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Que pinta más buena tiene, además con cerezas, pecaminoso!!!
    Un besito

    ResponElimina
  11. Que rico este pastel Eri, ahora metia el dedo, jejeje
    Bss

    ResponElimina
  12. Qué pastel más fabuloso, quedo impresionante, con una maravillosa presentación. Irresistible!!!

    ResponElimina
  13. Hola Eri,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb tu.

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  14. Uau!!!! què bó bó, aquest m l'havia perdut.

    Muas!

    ResponElimina
  15. Els pastissos casolans són fantàstics i el que ens presentes ha d'estar d'allò més bo. Molt bona la presentació.

    ResponElimina
  16. Una pinta espectacular!!! Deliciós!!!
    Bon estiu bonica.

    ResponElimina
  17. A estas horas un trocito de tu pastel me lo tomaba sin rechistar ...precioso y muy atractivo ....desde luego buenisimo con esas cerezas ..besos

    ResponElimina