dimecres, 20 de març del 2013

Pa rodó en "pirex" (panificadora)




Amb una de les coses que més gaudeixo a la cuina, és amb l’elaboració del pa. M’agrada utilitzar massa mare, estar-me una bona estona amassant i deixar que fermenti tranquil·lament, sense presses...

Però he de reconèixer que aquest pa, quan no es disposa de temps és ideal, per que és un pa que no cal que llevi i amb poc més d’una hora el tens llest. I a més, s’aconsegueix la crosta cruixent tant perseguida en l’elaboració del pa a casa!


Ingredients per a 2 pans:

600 grams de farina de força
25 grams de llevat fresc
310 ml d’aigua
3 cullerades soperes d’oli d’oliva
3 culleradetes de les de cafè de sal

Preparació:
  • En el recipient de la panificadora posar els ingredients amb el següent ordre: l’aigua tèbia, l’oli, el llevat esmicolat, la farina i la sal.
  • Posar el programa 11 (Moulinex) el d’amassar i llevar.
  • Treure la massa del recipient de la panificadora als 30 minuts, quan ha acabat el procés d’amasat i posar damunt de la taula de treball amb una mica de farina tamisada i fer dos parts del mateix pes.
  • Donar-les forma rodona i pintar-les amb una mica d’oli i per sobre posar-hi farina tamisada. Fer el talls amb un ganivet ben afilat amb la forma que més agradi.
  • Pintar la tapadora del “pirex” amb oli i posar una mica de farina tamisada. Posar la massa al damunt i tapar amb el recipient del “pirex”.
  • Posar  al forn, que no estigui preescalfat, a 200º durant uns 35 minuts, fins que el pa estigui ros.
  • Treure del forn amb molt de compte per que crema molt i deixar refredar al damunt d'una reixeta.

Bon profit!

21 comentaris:

  1. ostras Eri menudos 2 panes tan majestuosos que te han salido,es una gozada hacerlo y comerlo¡¡
    buena entrada de la primavera
    peto

    ResponElimina
  2. Que guapo que queda, Eri! Així que no cal deixar llevar? Doncs el provaré, que jo sempre tinc problemes, amb aquest tema... petons!

    ResponElimina
  3. Quin senyor pa, amb el que a mi m'agrada!
    Ho haig de provar en pirex, perquè fa una pinta molt bona!
    Salut!

    ResponElimina
  4. Que macos eri!! Semblen de forn de pa, però segur que força més bons!! El tema de fer-lo en el pirex per què és? és a dir, es podrien fer sense el pirex???

    ResponElimina
  5. Que buena vista tiene ese pan.
    La verdad es que es una alegría de receta.

    Besos.

    ResponElimina
  6. Aquesta recepta l'haig de provar! Quina pinta, i què fàcil de fer!
    Marta

    ResponElimina
  7. Qué buena pinta, tiene un color precioso y es muy sencillito de hacer. Besos

    ResponElimina
  8. Sigues haciendo el pan para la famili?.No me extraña que te lo pidan,se te da muy bien.
    Es que cuando uno disfruta de las cosas salen excelentes.
    Me encanta Eri.

    Un besazo.tengo ganas de verte

    ResponElimina
  9. esto es un pan en toda regla delicioso

    ResponElimina
  10. Quins pans més perfectes i sense llevar! Ho provaré . Moltes gràcies

    ResponElimina
  11. Es verdad, Eri, es un pan muy fácil y riquísimo a la vez!!!!
    Bss

    ResponElimina
  12. Ja ho deies que volies un blog panarra...però hi ha alguna cosa culinària que se´t resisteixi??

    ResponElimina
  13. Es que qui no el fa, no sap el que es perd!!! macos macos!!! Petons

    ResponElimina
  14. T'han quedat espectaculars. Es el primer pa que vaig fer i encara faig quan vull pa i no tinc temps per fer els corresponents llevats.
    Petons.

    ResponElimina
  15. No hay nada mejor que hornear un pan en casa, tiene su "aquel" pero bien merece la pena. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  16. Fer pa a casa amb aquest resultat és molt gratificant.

    ResponElimina
  17. Quina pintassa que fan, aquests dos pans!!! Crec que els faré, jo també. Escolta, com es podria fer sense "panificadora"? Salutacions i gràcies

    ResponElimina
  18. El pa m'encanta i si està fet a casa encara més. Les panificadores han obert moltes possibilitats per treballar el pa a la pròpia cuina.

    ResponElimina
  19. Tenen una pinta de professional!! 'han quedat genials!!
    Petonets guapa :-)

    ResponElimina
  20. Un pan que es rápido y queda siempre impresionante.
    Saludos

    ResponElimina