dilluns, 18 de març de 2013

Brioix amb crema frangipane i nabius



Per si us va de gust preparar un deliciós brioix, no us deixeu de preparar-lo. Amb alguns canvis, la recepta és de la Silvia


Ingredients per a la massa (panificadora):
125 ml d’aigua
125 ml de llet sencera
1 ou M
50 grams de mantega
2 c/s llet en pols
500 grams de farina de força
15 grams de llevat fresc
1 c/p vainilla líquida
50 grams de sucre

Ingredients per a la frangipane, farcit i decoració:
Ametlles en granet
200 grams de nabius
1 ou batut per pintar
Crema frangipane:
50 grams de mantega a temperatura ambient
125 ml de llet sencera
25 grams de farina d’ametlles
1 rovell d’ou M
½ c/c essència d’ametlles
10 grams de farina de blat de moro

Preparació de la massa:

  • Posar en la cubeta els ingredients en el següent ordre: l’aigua, la llet, l’ou, la mantega, la vainilla, la llet en pols, el llevat, la farina i el sucre. Posar  el programa d’amassar i llevar.
  • Un cop finalitzi el procés d’amassar, retirem la massa, fem un bola i la posem en un bol gran. Tapem amb paper film pintat amb oli i deixem a la nevera tota la nit.
  • Pre escalfem el forn a 200º.
  • Traiem la massa i l’estirem formant un rectangle llarg, posem la crema i el nabius (deixant 2cm per tots els costats) i enrotllem. Deixem reposar uns 45m o fins que dobli el volum, i pintem amb un ou batut. Escampem l’ametlla en gra.
  • Posem al forn uns 20/25m fins que quedi daurat. Retirem i deixem refredar en una reixeta.


Preparació de la crema:

  • Posem en un bol la mantega i la farina d’ametlles i batem.
  • En un bol posem el rovell amb el sucre i la farina de blat de moro i també batem.
  • Posem la llet a escalfar i abans que arrenqui a bullir, afegim la mescla de l’ou i anem remenant sense parar fins que espesseixi. Retirem el cassó i deixem refredar. Afegim la mescla de la mantega i la farina d’ametlles i guardem a la nevera fins el moment d’utilitzar.



Bon profit!






21 comentaris:

  1. Ole...ole la meva veina publicant quina ganes tenia de veure el teu bloc en acció...no paris...o no et dono el pot...
    Eri que he tret la panificadora...aquests dies en faig brioix per menjar... es un pas ja.

    Un petonet bonica

    ResponElimina
  2. oh que bo! El briox farcit em perd, però mai em surt bé quan l'he fet a casa. El teu té una pinta deliciosa, Eri. petons

    ResponElimina
  3. Hombre Eri!!! Jo també estic molt contenta!!! Un briox delicios! Petonets

    ResponElimina
  4. M'encanta el frangipane, trob que hi diu tan bé amb moltes postres... i amb el brioix ha de ser deliciós, fa molta mengera.

    ResponElimina
  5. Bien Eri empezamos a tope la semana, fantástico este briox con este interior tan sorprendente y bueno,genial¡¡
    bona semana
    peto

    ResponElimina
  6. El briox es veu fantàstic, veig que du una mida justa de mantega, a mi també m´agraden aixi, menys pesats.
    Bona setmana

    ResponElimina
  7. T' ha quedat molt flonjo. A mi també m´agraden farcits i suaus de mantega.

    ResponElimina
  8. Que booo!!! T'ha quedat super flonjo i es veu deliciós!! Hauré de provar a fer el frangipane perquè a casa tot el que és amb ametlla encanta!!

    ResponElimina
  9. uauuu quina pinta!! m'encnata aquesta crema i m'encanta el nom! genial! petons

    ResponElimina
  10. ay, que rico! nunca hice esta cremita pero hace bastante que le vengo viendo, me gusta.

    ResponElimina
  11. mmmm qué bo!!! M'agrada molt aquesta combinació de sabors, els nabius em tornen boja i el contrast amb la frangipane ha de ser deliciós. La frangipane només l'he probat en la galette des rois fa molt temps però la vaig trobar molt original.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  12. Una mezcla muy rica, a mi el briox me pierde. Besitos.

    ResponElimina
  13. A tu no se't resisteix res. A mi la textura del brioix sovint no em surt prou bé, i amb el frangipane ha d'estar deliciós. Vinga, que ja et volem veure amb l'asiduitat habitual!! Petons guapa!!

    ResponElimina
  14. Jo també m'en alegro d'aquest retorn tan dolç al bloc.
    Un farciment deliciós, dels que es mengen sense adonarse'n.
    Petons maca.

    ResponElimina
  15. Mare meva quin tall!!! Jo en vull un!!!
    Un apinta espectacular!!
    Petonets bonica

    ResponElimina
  16. Una recepta boníssima!! Me l'apunte, no cal dir-ho!! Salutacions

    ResponElimina
  17. no soc massa amiga dels brioixos, no perquè no m'agradin, sinó pel llevat! jijiji. té molt bona pinta. petonets

    ResponElimina
  18. Em pots enviar un parell? Començaria la primavera molt feliç...
    Nani

    ResponElimina
  19. Crec que la foto ho diu tot. Fantàstic!

    ResponElimina