divendres, 15 de març de 2013

Cupcakes de Crema catalana






Avui alguns bloggers publicarem diferents receptes de Crema Catalana. I com s’acosta Sant Josep, dons aquí uns Cupcakes per que gaudiu d’una manera diferent d’aquesta crema tan bona i típica de Catalunya.

Us deixo a continuació els enllaços dels companys per que gaudiu de les seves creacions...

Espero que us agradi!


Ingredients per a 12 cupcakes:
135 grams de mantega a temperatura ambient
150 grams de sucre
3 ous M
150 grams de farina
1 polsim de sal
1,5 c/c de llevat
3 c/s de licor de crema catalana
Ingredients per a la cobertura:
500 ml de llet
100 grams de sucre
5 rovells d’ou M
Unes gotes d’essència de llimona (o la pell d’una llimona)
1 branca de canyella
60 grams de farina de panís
Un rajolí de crema catalana
Canyella en pols

Font: recepta adaptada Chocolate Nestlé Postres

Preparació:

  • Pre escalfar el forn a 160º.
  • Batre la mantega amb el sucre. Afegir els ous lleugerament batuts i batre fins que estiguin incorporats.
  • Afegir la crema catalana, la sal, el llevat i la farina tamisada.
  • Batre fins aconseguir una massa fina i sense grumolls.
  • Disposar la massa en les càpsules ¾ parts i coure entre 20/22 minuts. Treure i deixar refredar al damunt d’una reixeta.
  • Per a la cobertura:
  • Dissoldre la farina de panís amb una mica de la llet. Afegir els rovells dels ous i batre.
  • Posar la resta de la llet a escalfar amb el sucre, l’essència de llimona i la branca de la canyella.
  • Quan arrenqui a bullir, retirar del foc i colar. Tornem a posar al foc i afegim la barreja dels rovells amb la farina de panís i el licor de crema catalana
  • A foc baix, anem remenant fins que la crema comenci a espessir. Es una crema bastant espessa per després poder cobrir bé els cupcakes.
  • La posem en una safata el més gran possible, tot estirant per que quedi crema el més fina possible i tapem a pell.
  • Un cop sigui freda, la passem a una màniga pastissera i o bé ja podem decorar els cupcakes o mantenir en la nevera fins el moment de cobrir-los.
  • Podem posar pel damunt una mica de canyella en pols.

29 comentaris:

  1. Qué ilusión verte por aquí, ya te echaba de menos. Una receta estupenda para estos días. Besos.

    ResponElimina
  2. Eri guapi!!! que fa molt que no ens veiem, no se perquè però aquest cupcakes tenen la teva firma. Amb aquesta cobertura han d´estar boníssims. Petonets maca!!!

    ResponElimina
  3. Ohhhh Eli, aquesta cobertura m'encanta!!!!!!!!!! no trigaré a agafar-te la idea ;-)
    Petonets

    ResponElimina
  4. Uauu!!! aquests cupcakes em sembles tant exquisits!!! t'ha quedat genial! petons

    ResponElimina
  5. Molt bo, Eri! has fet un cupcake a la catalana, he he he. Petons

    ResponElimina
  6. que buena idea Eri,soberbios cupcakes¡¡
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  7. Dentro de unos días comeré crema en casa de mi suegra, sería buena idea aparecer con estos cupcakes, estarán rebuenoooos...

    Abrazos

    Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  8. Fantásticos cupcakes, tienen una pinta tremenda. Besos

    ResponElimina
  9. Ja he vist las altres receptes. Heu tingut molt bona idea perquè son unas postres boníssimas.
    Es veuen una delícia aquets cupcakes.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  10. Vecinaaaaa.... ja podies avisar estic aquí al costat. No m'avises mai sniff...snifff...

    Que a gust li donaria una queixalada...
    Un petonet maca

    ResponElimina
  11. Uns cupcakes molt nostres amb la crema catalana, una bona idea per menjar-la de forma diferent per Sant Josep.
    Petons.

    ResponElimina
  12. No se me hubiera ocurrido hacer unos cup de crema catalana, te han quedado d eescándalo.
    Mil besos.

    ResponElimina
  13. Simplement genial.
    M'agrada aquesta proposta que fas amb la crema catalana, i el toc del licor és el detall per arrodonir aquest cupcake.
    Petons

    ResponElimina
  14. Unos cupcakes deliciosos, el toque del licor en la masa y esa crema tan rica los convierten en un lujo de bocado.

    Besos,

    ResponElimina
  15. Que super bons!!! Això si que són uns cupcakes en condicions amb la seva crema catalana per sobre!! mmmmm!!! T'han quedat preciosos!!

    ResponElimina
  16. Hola Eri,cuanto tiempo!!
    Cuantas versiones de crema.ESta tuya ,también es muy original,es la primera vez que la veo a modo de frosting.Me encantó.

    Un besito,tengo ganas de verte ;))

    ResponElimina
  17. Como no nos van a gustar , con esa crema los has vestido de fiesta !!!
    Se te echaba de menos.
    Besinos.

    ResponElimina
  18. Què bons Elen! Això són uns cupcakes estrangers amb crema del país! És com un matrimoni entre anglès i catalana, tot millora plegat! Ets fantàstica treient el suc a les cobertures! En portes un dia per esmorzar?? Estaré encantada! Benvinguda de nou!! Petonets guapissima

    ResponElimina
  19. Hola guapa!
    Em sembla molt bona proposta! Bon cap de setmana

    ResponElimina
  20. Una idea original per a fer servir la crema catalana, t'han quedat molt bé!
    Marta

    ResponElimina
  21. Estes cobertures si que m´agraden, me semblen suaus i equilibrades. No faig cupcakes pels frostings, que me semblen pesats i molt calòrics.
    M´alegre molt de tornar-te a lleguir.
    Petons

    ResponElimina
  22. Que bons aquest cupcakes.
    petons

    ResponElimina
  23. Molt bé no? Els cupcakes cada vegada són més present i aquesta preparació amb crema catalana és molt original.

    ResponElimina
  24. No t'ho creuràs, però ni he fet ni he provat mai els cupcakes, aquests tenen molt bona pinta. Bona adaptació.

    ResponElimina
  25. Quina bona pinta!

    Tinc una pregunta: la crema l'escampes a una safata ben gran perquè es refredi més ràpid, o té algun altre propòsitc que jo no conec?

    ResponElimina
  26. Quina idea més bona combinar el dolç de moda com són els cupcakes amb les postres de tota la vida com és la crema catalana!
    Ja tens un nou seguidor!

    ResponElimina
  27. Quin luxe de cremes que heu fet totes.

    Muas!

    ResponElimina
  28. La crema catalana mes bona que els toppings de mantega tant pesats.
    Has fet una recepta de 10.

    ResponElimina
  29. Una alternativa a la crema deliciosa!!! M'encanten!!!
    Petonets bonica

    ResponElimina