Avui alguns bloggers publicarem diferents
receptes de Crema Catalana. I com s’acosta Sant Josep, dons aquí uns Cupcakes
per que gaudiu d’una manera diferent d’aquesta crema tan bona i típica de
Catalunya.
Us deixo a continuació els enllaços dels
companys per que gaudiu de les seves creacions...
Les receptes del Miquel
Blog de cuina de la dolorss
Chez Silvia
Y sigo en la cocina
Margot cosas de la vida
Mi gran diversión
Cuinant a Canet
Dulces bocados
A bell bulto
Blog de cuina de la dolorss
Chez Silvia
Y sigo en la cocina
Margot cosas de la vida
Mi gran diversión
Cuinant a Canet
Dulces bocados
A bell bulto
Espero que us
agradi!
Ingredients
per a 12 cupcakes:
135 grams de mantega a temperatura ambient
150 grams de sucre
3 ous M
150 grams de farina
1 polsim de sal
1,5 c/c de llevat
3 c/s de licor de crema catalana
Ingredients
per a la cobertura:
500 ml de llet
100 grams de sucre
5 rovells d’ou M
Unes gotes d’essència de llimona (o la pell d’una llimona)
1 branca de canyella
60 grams de farina de panís
Un rajolí de crema catalana
Canyella en pols
Font: recepta adaptada Chocolate Nestlé Postres
Preparació:
- Pre escalfar el forn a 160º.
- Batre la mantega amb el sucre. Afegir els ous lleugerament batuts i batre fins que estiguin incorporats.
- Afegir la crema catalana, la sal, el llevat i la farina tamisada.
- Batre fins aconseguir una massa fina i sense grumolls.
- Disposar la massa en les càpsules ¾ parts i coure entre 20/22 minuts. Treure i deixar refredar al damunt d’una reixeta.
- Per a la cobertura:
- Dissoldre la farina de panís amb una mica de la llet. Afegir els rovells dels ous i batre.
- Posar la resta de la llet a escalfar amb el sucre, l’essència de llimona i la branca de la canyella.
- Quan arrenqui a bullir, retirar del foc i colar. Tornem a posar al foc i afegim la barreja dels rovells amb la farina de panís i el licor de crema catalana
- A foc baix, anem remenant fins que la crema comenci a espessir. Es una crema bastant espessa per després poder cobrir bé els cupcakes.
- La posem en una safata el més gran possible, tot estirant per que quedi crema el més fina possible i tapem a pell.
- Un cop sigui freda, la passem a una màniga pastissera i o bé ja podem decorar els cupcakes o mantenir en la nevera fins el moment de cobrir-los.
- Podem posar pel damunt una mica de canyella en pols.
Qué ilusión verte por aquí, ya te echaba de menos. Una receta estupenda para estos días. Besos.
ResponEliminaEri guapi!!! que fa molt que no ens veiem, no se perquè però aquest cupcakes tenen la teva firma. Amb aquesta cobertura han d´estar boníssims. Petonets maca!!!
ResponEliminaOhhhh Eli, aquesta cobertura m'encanta!!!!!!!!!! no trigaré a agafar-te la idea ;-)
ResponEliminaPetonets
Uauu!!! aquests cupcakes em sembles tant exquisits!!! t'ha quedat genial! petons
ResponEliminaMolt bo, Eri! has fet un cupcake a la catalana, he he he. Petons
ResponEliminaque buena idea Eri,soberbios cupcakes¡¡
ResponEliminabon cap de setmana
peto
Dentro de unos días comeré crema en casa de mi suegra, sería buena idea aparecer con estos cupcakes, estarán rebuenoooos...
ResponEliminaAbrazos
Bon cap de setmana!!
Fantásticos cupcakes, tienen una pinta tremenda. Besos
ResponEliminaJa he vist las altres receptes. Heu tingut molt bona idea perquè son unas postres boníssimas.
ResponEliminaEs veuen una delícia aquets cupcakes.
Una abraçada.
Vecinaaaaa.... ja podies avisar estic aquí al costat. No m'avises mai sniff...snifff...
ResponEliminaQue a gust li donaria una queixalada...
Un petonet maca
Uns cupcakes molt nostres amb la crema catalana, una bona idea per menjar-la de forma diferent per Sant Josep.
ResponEliminaPetons.
No se me hubiera ocurrido hacer unos cup de crema catalana, te han quedado d eescándalo.
ResponEliminaMil besos.
Simplement genial.
ResponEliminaM'agrada aquesta proposta que fas amb la crema catalana, i el toc del licor és el detall per arrodonir aquest cupcake.
Petons
Unos cupcakes deliciosos, el toque del licor en la masa y esa crema tan rica los convierten en un lujo de bocado.
ResponEliminaBesos,
Que super bons!!! Això si que són uns cupcakes en condicions amb la seva crema catalana per sobre!! mmmmm!!! T'han quedat preciosos!!
ResponEliminaHola Eri,cuanto tiempo!!
ResponEliminaCuantas versiones de crema.ESta tuya ,también es muy original,es la primera vez que la veo a modo de frosting.Me encantó.
Un besito,tengo ganas de verte ;))
Como no nos van a gustar , con esa crema los has vestido de fiesta !!!
ResponEliminaSe te echaba de menos.
Besinos.
Què bons Elen! Això són uns cupcakes estrangers amb crema del país! És com un matrimoni entre anglès i catalana, tot millora plegat! Ets fantàstica treient el suc a les cobertures! En portes un dia per esmorzar?? Estaré encantada! Benvinguda de nou!! Petonets guapissima
ResponEliminaHola guapa!
ResponEliminaEm sembla molt bona proposta! Bon cap de setmana
Una idea original per a fer servir la crema catalana, t'han quedat molt bé!
ResponEliminaMarta
Estes cobertures si que m´agraden, me semblen suaus i equilibrades. No faig cupcakes pels frostings, que me semblen pesats i molt calòrics.
ResponEliminaM´alegre molt de tornar-te a lleguir.
Petons
Que bons aquest cupcakes.
ResponEliminapetons
Molt bé no? Els cupcakes cada vegada són més present i aquesta preparació amb crema catalana és molt original.
ResponEliminaNo t'ho creuràs, però ni he fet ni he provat mai els cupcakes, aquests tenen molt bona pinta. Bona adaptació.
ResponEliminaQuina bona pinta!
ResponEliminaTinc una pregunta: la crema l'escampes a una safata ben gran perquè es refredi més ràpid, o té algun altre propòsitc que jo no conec?
Quina idea més bona combinar el dolç de moda com són els cupcakes amb les postres de tota la vida com és la crema catalana!
ResponEliminaJa tens un nou seguidor!
Quin luxe de cremes que heu fet totes.
ResponEliminaMuas!
La crema catalana mes bona que els toppings de mantega tant pesats.
ResponEliminaHas fet una recepta de 10.
Una alternativa a la crema deliciosa!!! M'encanten!!!
ResponEliminaPetonets bonica