dissabte, 15 de desembre de 2012

Crema de torró de foie amb toffee de fruita de la passió




En realitat el nom és Crema de Torró de foie amb praliné d’avellanes, toffe de fruita de la passió i ceba cruixent, però cansa només de llegir-ho oi?

Aquesta és la meva proposta per a La Recepta del 15, que aquest mes està dedicada als aperitius de Nadal.

Espero que us agradi!


Ingredients per a 8/10 gotets:

100ml de llet
200ml de nata 18%MG
125gr de Torró de foie amb praliné d’avellanes (Bonpreu)
2 c/p de farina de panís
Sal i cruixent de ceba

Ingredients pel toffe de fruita de la passió:
75ml de nata 35%MG
75gr de sucre blanc
75gr de polpa de fruita de la passió (congelada)

  
Preparació:

·         Barregem la llet amb la farina de panís i en un cassó posem la nata a escalfar. Quan arrenqui a bullir, baixem el foc i afegim el torró de foie tallat a trossets i la llet amb la farina de panís. Anem remenant fins que espesseixi una mica. Afegim la sal, remenem una mica més  i retirem. Posem la crema en els gots. Quan sigui freda la posem a la nevera.

·         Per preparar el toffee: En un cassó posem la nata a escalfar. En un altre cassó posem el sucre a caramel·litzar. Per evitar que cristal·litzi, anem afegint el sucre poc a poc i remenar només al final, quan pràcticament tot el sucre s’hagi desfet.

·         Quan hagi agafat una mica de color, afegim la nata, que ha d’estar molt calenta en dos cops i sense deixar de remenar. És molt important no afegir-la de cop i anar remenant constantment.

·         Quan agafi una mica de cos, afegim la fruita de la passió ja descongelada i remenen un parell de minuts.

·         Retirem el cassó i quan sigui fred aboquem una capa a sobre de la crema de foie. Mantenim a la nevera fins el moment de servir. Afegim una mica de cruixent de ceba i ja podem servir!.

.


Bon profit!

18 comentaris:

  1. Aquí la fruita de la passió fa un paper molt important! junt amb el foie i el torró fan una barreja deliciosa! Anotada!!! Petonets

    ResponElimina
  2. "Tela" el nom original, millor escurçar-lo una mica. Un sabor molt original el d'aquest torró. Una bona barreja de sabors amb la fruita de la passió.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Caram! Això sí que és començar l'àpat com uns senyors... bona proposta, ERI!!

    ResponElimina
  4. Ostres, com sempre ens portes propostes sorprenents i originals, i sobretot delicioses! Aquest (amb nom llarg o curt) a casa triomfarà segur!
    Moltes gràcies per participar i per les teves paraules!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. quina pinta!! se'm fa la boca aigua! Petons

    ResponElimina
  6. Jajajaja estic imaginat al Mestre, quan vingui li agafara salivera total.

    Quin parell esteu fets amb el foie...

    Un petonet bonica

    ResponElimina
  7. ja,ja ya estoy salibando y me lo llevo de calle y con el nombre bien completo ja,ja.Veo Eri que ya le has dado salido a uno de los lingotes de foie que te llevastes del Bonpreu y que ahoras con el segundo??
    me parece una combinacion sublime¡¡
    peto

    ResponElimina
  8. Però que bo!! Aperitiu de luxe, una bona manera de començar una festa.

    ResponElimina
  9. Quina combinació més nadalenca i elegant! Un aperitiu per sorprendre els convidats!! Petonets

    ResponElimina
  10. Això ja és cuina d'autor... ! gotets de luxe!

    ResponElimina
  11. Qué delicia, de lujo, lujo. Besos

    ResponElimina
  12. Uauuuuu una receta ideal para mi gusto.
    saludos y feliz Navidad

    ResponElimina
  13. Quin contrast de sabors més contundent i sorprenent!

    Un bon aperitiu.

    ResponElimina
  14. Un plat ben nadalenc!! Bones festes!

    ResponElimina
  15. Que original esta receta :P
    hoysonrioalespejo.blogspot.com

    ResponElimina
  16. Eri, m´alegre molt de tornar per la teua cuina. He pegat una ulladeta a tot el que has fet...i se m´acumula la feina!!!!. Molt bona aquesta crema i original.
    Petons i Feliç Any Nou

    ResponElimina
  17. Només amb el nom ja ve de gust menjar-lo, i quan veus la foto, mmm...

    ResponElimina