En realitat el nom és Crema de Torró de foie amb
praliné d’avellanes, toffe de fruita de la passió i ceba cruixent, però cansa
només de llegir-ho oi?
Aquesta és la meva proposta per a La Recepta del 15, que aquest mes està dedicada als
aperitius de Nadal.
Espero que us
agradi!
Ingredients
per a 8/10 gotets:
100ml de llet
200ml de nata 18%MG125gr de Torró de foie amb praliné d’avellanes (Bonpreu)
2 c/p de farina de panís
Sal i cruixent de ceba
Ingredients pel toffe
de fruita de la passió:
75ml de nata 35%MG75gr de sucre blanc
75gr de polpa de fruita de la passió (congelada)
Preparació:
·
Barregem la llet amb la
farina de panís i en un cassó posem la nata a escalfar. Quan arrenqui a bullir,
baixem el foc i afegim el torró de foie tallat a trossets i la llet amb la
farina de panís. Anem remenant fins que espesseixi una mica. Afegim la sal,
remenem una mica més i retirem. Posem la
crema en els gots. Quan sigui freda la posem a la nevera.
·
Per preparar el toffee: En
un cassó posem la nata a escalfar. En un altre cassó posem el sucre a
caramel·litzar. Per evitar que cristal·litzi, anem afegint el sucre poc a poc i
remenar només al final, quan pràcticament tot el sucre s’hagi desfet.
·
Quan hagi agafat una mica
de color, afegim la nata, que ha d’estar molt calenta en dos cops i sense
deixar de remenar. És molt important no afegir-la de cop i anar remenant
constantment.
·
Quan agafi una mica de
cos, afegim la fruita de la passió ja descongelada i remenen un parell de minuts.
·
Retirem el cassó i quan
sigui fred aboquem una capa a sobre de la crema de foie. Mantenim a la nevera
fins el moment de servir. Afegim una mica de cruixent de ceba i ja podem
servir!.
.
Bon profit!
Aquí la fruita de la passió fa un paper molt important! junt amb el foie i el torró fan una barreja deliciosa! Anotada!!! Petonets
ResponElimina"Tela" el nom original, millor escurçar-lo una mica. Un sabor molt original el d'aquest torró. Una bona barreja de sabors amb la fruita de la passió.
ResponEliminaPetons.
Caram! Això sí que és començar l'àpat com uns senyors... bona proposta, ERI!!
ResponEliminaOstres, com sempre ens portes propostes sorprenents i originals, i sobretot delicioses! Aquest (amb nom llarg o curt) a casa triomfarà segur!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar i per les teves paraules!
Petonets
Sandra
quina pinta!! se'm fa la boca aigua! Petons
ResponEliminaJajajaja estic imaginat al Mestre, quan vingui li agafara salivera total.
ResponEliminaQuin parell esteu fets amb el foie...
Un petonet bonica
ja,ja ya estoy salibando y me lo llevo de calle y con el nombre bien completo ja,ja.Veo Eri que ya le has dado salido a uno de los lingotes de foie que te llevastes del Bonpreu y que ahoras con el segundo??
ResponEliminame parece una combinacion sublime¡¡
peto
Però que bo!! Aperitiu de luxe, una bona manera de començar una festa.
ResponEliminaQuina combinació més nadalenca i elegant! Un aperitiu per sorprendre els convidats!! Petonets
ResponEliminaAixò ja és cuina d'autor... ! gotets de luxe!
ResponEliminaQué delicia, de lujo, lujo. Besos
ResponEliminaUauuuuu una receta ideal para mi gusto.
ResponEliminasaludos y feliz Navidad
Quin contrast de sabors més contundent i sorprenent!
ResponEliminaUn bon aperitiu.
Un plat ben nadalenc!! Bones festes!
ResponEliminaQue original esta receta :P
ResponEliminahoysonrioalespejo.blogspot.com
Quina proposta més bona!!
ResponEliminaEri, m´alegre molt de tornar per la teua cuina. He pegat una ulladeta a tot el que has fet...i se m´acumula la feina!!!!. Molt bona aquesta crema i original.
ResponEliminaPetons i Feliç Any Nou
Només amb el nom ja ve de gust menjar-lo, i quan veus la foto, mmm...
ResponElimina