Per a gaudir d'un esmorzar amb uns xuixos fets a casa... qui es resisteix?
Espero que us agradin!
Ingredients per a 8-10 mitjans:
1 ou M25 grams de mantega
100 ml de llet
½ cullerada de cafè de sal
65 grams de sucre
250 grams de farina de força
2 c/c de llevat sec de forner
Oli per fregir
Sucre
Farcit: crema o al gust
Ingredients per a la crema:
500 ml de llet100 grams de sucre
1 branca de canyella
La pell d’una llimona
50 grams de farina de panís o 40 de midó
4 rovells d’ou
Preparació dels xuixos:
- A la cubeta de la panificadora posem els
ingredients amb el següent ordre: l’ou, la mantega a daus, la llet, sal, el
sucre, la farina i el llevat. Posem el programa d’amassar i llevar.
- Quan finalitzi el programa, traiem la massa i
l’estirem amb el corró amb forma d’un rectangle i deixant-la d’un gruix de
½ cm.
- Tallem la massa en forma de triangles i posem la
crema pastissera a la base. S’enrotllen cap a la punta i es tanquen els
extrems amb la pròpia massa.
- Posem els xuixos al damunt d’una safata de forn
que haurem pintat amb una mica d’oli i els deixem doblar el seu volum.
- Passat aquest temps, els fregim amb abundant oli
ben calent i els anem girant sovint per a que no es cremin. Els deixem al
damunt d’un paper absorbent per a retirar l’excés d’oli i encara calents
els arrebossem amb sucre.
Preparació de la crema:
- En un bol batre els rovells dels ous amb el sucre
i afegir la farina de panís o midó, tot remenant per que quedi ben
incorporat.
- En un cassó posem la llet a escalfar a foc mig,
quan la llet arrenqui a bullir, retirem la canyella i la pell de la
llimona i colem. Tornem a posar al cassó i afegim mica en mica la barreja
del ous, sense parar de remenar i fins que espesseixi.
- La traiem, passem a un recipient pla i deixem
refredar amb un paper film tocant la crema per a que no faci crosta.
Bon profit!
ohhhh ohohoh ohh aixo es altament irresistible... aiii Eri de tant posar-me coses bones al final ho aconseguires ja veures.... com acabare amb les mans a la masa
ResponEliminaUn petonet bonica
L'Eri molt i molt be aquest xuixos tenen de ser molt i molt bons, i una recepta perfecta.
ResponEliminaMoltes felicitats!!!!
Pero como me pones esto?? estoy babaeando.. Bss
ResponEliminat'han que donat excel · lents i estaran bonisims
ResponEliminaMe tienes viendo esto con mi Activia 0%....que delicia,si lo pillara mi hijo....
ResponEliminaUn besico Eri
Ohhhh m'encanten!!!! no lliguen gaire amb l'operació bikini, però a aquestes alçades ja tan me fa ;) boníssims!! ets una artista guapa!
ResponEliminaQué pintaza!!!!!!!!
ResponEliminaPara perder el gusto.
Besets
Jolines Eri podias haber traido para merendar¡¡ la de xuixos que me he comido de jovén,era ver uno y comerlo.Me encantan y mira por donde que hace muchos años que no he vuelto a comerlo.
ResponEliminaTremendos¡¡
un peto
Jo no en menjo gaires, però al meu marit l' encanten, Tindría que animar-me a fer-los, oi? T'asseguro que d'aquests també menjaría jo.
ResponEliminaPetons.
Un postre delicioso, pero no puedo con tanta azúcar, pero mi marido da buena cuenta de ellos jjjj..besos
ResponEliminaOOhhh per favoooorr!! un dels meus dolços que no m'hi puc resistir!! mira que fa temps que en vull fer, però no m'hi poso mai, la teva recepta m'ha agradat així que, amb el teu permís, me l'enduc cap a casa meva!!! una mossegada d'autentic plaer!! petons
ResponEliminaQué ricos, Elena. Me encantan los xuxos desde cría.
ResponEliminaTengo que probar uno de esos porque me has dejado babeando delante del ordenador.
Besos
Hola Eri estimada i guapa tu
ResponEliminaNena m´encanten a totes hores, que bons, anoto la teva formula que es una mica diferent a la meva per probar-la
mil petonets, moltes gràcies i bon cap de setmana
Susanna
Aquesta recepta millor que el meu marit no la vegi. Li xiflen els xuixos. Sinó estaré perduda i els hi hauré de preparar jejeje... Tenen molt bona pinta!!! Guardada queda jejejeje.....
ResponEliminaPetonets guapíssima
uauuuuu, jo fa segles q vull fer xuxos i no hi ha manera q em llenci...m'ho guardo!
ResponEliminaosti, que bons!
ResponEliminaHummmmmmmmm bonissims ....... t'han quedat de luxe. !!!!! jo n'he fet alguna vegada , però m'agradat aixó de la panificador ..la propera ho probaré.
ResponEliminaPetons
òndia Eri! Ara sí que m'has deixat bocabadada... davant d'aquesta foto. Reconec que m'encanten, els xuixos, però només en faig un de tant en tant per si de cas... he he .Però això de fer-los a casa és tota una feinada! T'han quedat preciosos. Petons
ResponEliminaFantàstics!!!
ResponEliminaM'agrada molt la proposta d'uns xuxos minis. Com si fossin una Tapa de Xuxos, ja que sovint el xuxo clàssic m'atipa massa al ser molt més gran.
Que apetitotosos!!! Quina bona pinta!!!! t'han quedat genial!
ResponEliminaYo no quería haber visto esto... pero ya es tarde, ya lo he visto, y ya es tan tarde que he tomado nota de la receta, porque de mañana no pasa que me coloque un par de kilos encima gracias a ti!! ;)
ResponEliminaQuina delicia tan gran!! M'encanten! Petons
ResponEliminaAixò és un pecat! Com ens pots fer això tan bo?
ResponEliminaQuines cosetes més bones! Ja tens una seguidora més!! Jo, et convido a coneixer el meu bloc: http://maramaruja.blogspot.com on tinc els meus truqets per la casa. Un petonet
ResponEliminaSe´m fa la boca aigua. Molts cops havia pensat de fer-ne però no en tenia la recepta. Me l'apunto!
ResponEliminaRoger
M'encanten!
ResponEliminaEls vaig fer un cop i són una passada, van volar en un moment! Aquests teus m'han fet recordar lo bons que són, i fets a casa... quin luxe oi?!
ResponEliminaPetons :)
Buf!
ResponEliminaEri, m'has fet pensar en el meu pare: eren els seus postres preferits del diumenge.
ResponEliminaFeliç setmana,
Nani
Ahhhh!!! pecat, pecat, pecat...
ResponEliminaQuina pena...
Petonets.
Yo no me podría resistir !!!!!!!!!!!! me apunto al desayuno ja,aja,ja,ja, besos.
ResponEliminaQuina pinta mare meva!! Els xuixos sempre he sentit que són especialitat de les comarques gironines. Jo conec un lloc on els fan a Figueres sensacionals (i de la pastisseria no en donaries un cèntim!). Fets a casa han de ser la bomba!! Ho provaré!
ResponEliminaPetonets
Ostres ostres!!!! i així seré fina.....Ja ja:.crec que no menjo xuixos desde que tenia grans a la cara:)))) Anys!!!!! però quina pinta!!!! per favor:)) impressionants!!! Petones
ResponEliminaViendo estos xuixos se me saltan las lagrimas ummmm quien pillara uno ahora mismo.
ResponEliminaSaludos
Buenos dias
ResponEliminaYo los he provado hacer pero la pasta me ha salido super blanda, y he añadido más harina pero no me podido hacer con ella,
Provaré otra vez a ver si salen mejor
Un beso Mari