diumenge, 15 de juliol de 2012

Cojondongo amb llonganissa i cireres



Quan el Pep Nogué ens va presentar aqueta recepta típica d’Extremadura a L'Espai Bon Preu, em va encantar tant el nom com el seu sabor! L’he fet vàries vegades i sempre canviant algun ingredient, però sempre amb un bon resultat.

A la d’avui l’he posat cireres, una meravella de combinació!!! Però també l’he fet amb pernil, nabius...

Aprofito aquesta recepta, per participar a  La Recepta del 15, que aquest mes té com a protagonista les cireres!!!


Espero que us agradi!



Ingredients per a 4 persones:

1 barreta petita de pa (sense la crosta)
4 tomàquets madurs
1 pebrot verd petit
½ pebrot vermell
2 alls tendres
1 ceba petita
Vinagre balsàmic de vi blanc
Pebre vermell de la Vera (dolç)
Oli d’oliva verge
300 grams de llonganissa
75 grams de cireres sense pinyol i tallades a daus
Sal en escames


Preparació:


·         Talleu el pa a daus i torreu-lo al forn a 160º. Reservar.

·         Peleu els tomàquets, traieu les llavors i talleu com el pa.

·         Peleu la llonganissa i talleu també a daus.

·         Talleu els pebrots, la ceba i els alls a rodelles.

·         En un bol barregeu tots els elements. En un altre bol barregeu l’oli, el vinagre, la sal i el pebre vermell. Amaniu i serviu ràpidament per que el pa no s’estovi

Nota: Podeu tenir l’amanida preparada amb antelació a la nevera i en el moment de servir, afegir el pa i amanir.



Bon profit!

33 comentaris:

  1. Woooo, estara fresquet no? per aquests dies va de conya!

    petons

    ResponElimina
  2. Oohhhhhhhhh!!!! que bó i original amb les cireres.... aquests platillos amb verdures de temporada son una delicia..M´encanta. Petons,

    ResponElimina
  3. Jopetas Eri menudo nivelazo!!Jamás oí este plato,llama la atención por los ingredientes"buenísimos",por su colorido y presentación.
    Bravooo ;))

    Feliz domingo!!

    ResponElimina
  4. No havia sentit mai aquest nom, però amb tot el que porta ha de quedar delicós! I presentat així en gotet es converteix en un entrant de luxe!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quin nom més curiós, sempre aprene'm coses noves. La recepta es molt sencilla i de les que venen molt de gust, plena de color.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Un plat ple de colors i fesquet no el coneixia. Molt interessant

    ResponElimina
  7. La veritat és que el nom és genial, però la recepta molt original!!! m´agraden els ingredients! Petonets i feliç diumenge

    ResponElimina
  8. que recepta més original ha d'estar bonissima

    ResponElimina
  9. Ostres, quina intriga. No sabia que em trobaria sota aquest nom. La verita és que mai havia sentit a parlar d'aquesta proposta. I segur que m'encantaria. Un petonet.

    ResponElimina
  10. Una recepta ben original!!! No havia sentit mai aquest nom...
    Petonets.

    ResponElimina
  11. El nom se les porta, eh? Doncs si que ha ser molt bona la combinació. LLoganissa i cireres és un pecat per a mi.

    ResponElimina
  12. Cojo..que? jejeje vaya con nombrecito... que original mezcla!!!
    Bss

    ResponElimina
  13. Una bmolt bona proposta sobreto ara l'estiu.
    petons

    ResponElimina
  14. ja,ja cuando lo vea el Pep se saca la gorra¡¡,una combinación y presentacion divina,molt be
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  15. Hola Eri,
    con esta mezcla de sabores ..... hummmm ... deliciosa!
    besos

    ResponElimina
  16. Dons mira que les meus pares son d'allà i jo no coneixia aquesta recepta, l'hauré de tastar, sembla molt bona.
    Petonets

    ResponElimina
  17. Ostres doncs és el primer cop que la sento a anomenar, i la combinació d'ingredients em sembla ideal com una amanida plena d'entrebancs! i les cireres hi queden de meravella amb el contrast dolç.
    Petons!! ;)

    ResponElimina
  18. A veure, el nom fa una mica de por! M'imaginava que era com una mena d'embotit de sang... m'ha agradat més quan he sabut que era.
    Petons.

    ResponElimina
  19. Ja en són d'originals els "extremenyus"!!!! El meu pare ho és!!!

    És bo el cojondongo i admet moltes barreges.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  20. El nom és ben divertit, sense dubte! I l'aspecte de la recepta en got, excel·lent. A veure si m'animo, si admet moltes combinacions podem fer una proposta ben diversa cada dia. Gràcies per donar-nos-la a conèixer! Petonet

    ResponElimina
  21. Elena, qué rico. Es parecido a un gazpacho pero sin batir los ingredientes. Me gusta mucho.
    Ahora en verano estas recetas tan fresquitas es lo que apetece todos los días.
    Me apunto las dos versiones, esta y la de los arándanos.
    Besos, guapa

    ResponElimina
  22. Con lo que lleva, tiene que estar bueno seguro! Ademas el nombre es genial!!!
    COJONDONGO! jajaja

    Un abrazo
    Pascu Vicens
    http://viajealcentrodelacocina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  23. Molt original el cojondongo!!!! la veritat es que es veu suprerefrescant, ideal per aquesta epoca! Molt creativa la teva proposta!

    ResponElimina
  24. m'acabes de matar amb el nom Eri! Cojondro? el primer cop que ho veig. Petonets

    ResponElimina
  25. ¿a qué le llaman cojondongo?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sole,
      A este tipo de ensalada que lleva pan. Besos!

      Elimina
  26. espectacular aquesrta recepta... i no tant sols per el nom.. tu ja m'entens..

    ResponElimina
  27. Una recepta magnífica, no l'havia vista mai!

    ResponElimina
  28. No n'havia sentit mai res del cojondongo. El nom és..., especial! A banda del nom, que no guanyarà cap premi de màrqueting, sembla que ha d'estar molt bo.

    ResponElimina
  29. Pues mira que mi madre es extremeña y no conocía esta receta!! Me parece muy interesante la combinación de ingredientes ;). Besos.

    ResponElimina
  30. Quan he vist el títol he sabut que la recepta seria d'en Pep, A nosalters ens el va fer al show de cuina d'Olot. El toc de les cireres ha de ser el de gràcia!
    petonets

    ResponElimina
  31. m'agrada molt, tant el nom com la recepta. ja se m'acuden noves versions, amb el pa fregit, que m'agrada més, i bacallà, o anxoves, o pernil, o... gràcies per al recepta!

    ResponElimina
  32. ¡Que buena esta copa llena de vitaminas!

    ResponElimina