dilluns, 25 de juny de 2012

Pastís facilíssim d’ametlles i xocolata


Un pastís molt fàcil de fer, d’aquells que amb pocs ingredients i 20 minuts podem tenir enllestit.

Espero que us agradi!

Font: Recepta adaptada del llibre: 200 recetas para chocolate


Ingredients per a un motllo de 20cm i 10 d’alt:
20og xocolata negre Intens Nestlé Postres
5 ous L
125 grams de sucre fi
100 de farina d’ametlles
Sucre fi i cacau en pols per decorar
100g de gerds
1 c/s de vodka de xocolata (o licor de cafè)


Preparació: 

·         Pre escalfar el forn a 170º

·         Fondre la xocolata al microones o al bany maria. Reservar.

·         Separem tots els ous menys un el rovell de les clares. Muntem les clares a punt de neu i reservem.

·         Barregem l’ou, amb els rovells i el sucre fins que doblin el volum.

·         Afegim la xocolata mica en mica a la barreja i després la farina d’ametlles sense para de remenar.

·         Afegim ¼ de les clares muntades a la barreja i batem per suavitzar la mescla.

·         Afegim la resta de les clares muntades amb moviments suaus.

·         Encamisem el motllo amb mantega i farina i coem una hora aproximadament. Comprovem amb una broqueta de fusta o un ganivet punxant i quan surti net.

·         Retirem i encara en calent, el punxem i ruixem el licor.

·         Deixem refredar i decorem amb els gerds, el sucre i el cacau en pols.





Bon profit!

29 comentaris:

  1. Muy bonito y con pinta de rico este pastel. No he visto nunca el vodka de chocolate.

    ResponElimina
  2. Ha de ser boníssim, i la presentació t'ha quedat com sempre molt elegant.

    ResponElimina
  3. Que maravilla, tiene una presentación fabulosa.

    Besos

    ResponElimina
  4. Pero encare tens farina d'ametlla??? acabares amb les existéncies de tot el barri

    Mira q aquest llibre es petit, baratissim i amb unes receptes bonissimes.

    Un petonet

    ResponElimina
  5. No tinc paraules!!! simplement espectacular!!!

    ResponElimina
  6. Qué rico se ve! Mañana pensaba hacer un pastel para una amiga que cumple años, igual te lo copio!! Besitos.

    ResponElimina
  7. T'ha quedat perfecta, molt i molt be.

    ResponElimina
  8. Ufffffff Eli, aixó a aquesta hora és pecat!!!!!!!!! el que donaria per un bon pessic ;-)
    Petonets

    ResponElimina
  9. Que preciosidad!!!. me encanta Eri....quién lo pillara!!!. besos y feliz verano

    ResponElimina
  10. Doncs sí que es veu fàcil! Jo em quedo amb el toc de licor de cafè.

    ResponElimina
  11. doncs si que sembla facil! no dubtis que el provare!! petons

    ResponElimina
  12. Eri, bo segur que n'està, però l'has presentat d'una manera exquisida.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  13. Uau! Xulíssim, Eri! Molt ben decorat i amb un sabor esplèndit pels qui som xocolateres. Això del licor de cafè m'hi ha agradat molt. a veure si ho provo! petons

    ResponElimina
  14. Que bonita presentación y seguro que riquisimo!! Bss

    ResponElimina
  15. Mmmmmm, puc passar per casa teva a menjar-me'n un tros? Estic tan cansada que no em cal ni sopar! jajaja
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  16. Amb aquestes calors ho millor son receptes ràpides.
    Un pastís que es veu molt sucós amb el licor, deu tenir molt bon gust.
    Petons.

    ResponElimina
  17. m'encanta Eri com els guarneixes!!! ets una artista. petonets

    ResponElimina
  18. Es delicioso Eri.Lo hice ya dos veces,lo fotografié una,pero las fotos se quedaron el el ordenador que está,aún en el técnico...
    Me quedo con la presentación,esta la mar de delicada,me gusta muchísimo ;))

    ResponElimina
  19. Ay, qué ganas de ver el corte me han quedado...
    Es preciosa

    ResponElimina
  20. Quina bona pinta, segur que és molt bo.

    ResponElimina
  21. Ostres! quin pastís mes bó.
    Besets

    ResponElimina
  22. M'agrada la manera tan acurada que presentes els plats. Jo crec que no és senzill en sí, crec que els hi sap presentar molt bé amb les teves explicacions.
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Que ricura de pastel. Vaya sorpresa tan agradable que me he encontrado; creo que me quedo por este lugar, para descubrir tu ingenio.
    Besos

    ResponElimina
  24. Qué delicia de pastel! Laq presentación es perfecta!

    ResponElimina
  25. Oh! serà fàcil però fa una pintorra!!!! delicios! petonet

    ResponElimina
  26. És difícil que una proposta amb xocolata no m'agradi, i per l'aspecte aquest pastís es menja sol.

    ResponElimina
  27. Una presentació de luxe, que cuca!!! I a sobre de xoxolata i a sobre facileta... que més es pot demanar?? Apuntadíssima!!!
    Petonets

    ResponElimina
  28. Mmm m'agrada el xocolata i si té aquesta pinta.. més! Si em deixes et prenc la recepta que la vull intentar fer amb edulcorant! A veure com surt :)

    ResponElimina
  29. Mmmm si no tenim licor de café ni vodka, li treu algun regustet important? o pot passar sense ells?

    ResponElimina