dimecres, 27 de juny del 2012

Pa amb tomàquet, parmesà i farigola




Ja feia molt de temps que no publicava cap recepta de pa i això que és una de les coses que més m’agraden fer.

He fet una adaptació d’una recepta del llibre: 200 recetas de pan. Ha sortit un pa boníssim, molt gustos i que s’ha mantingut molt bé durant dos dies.


Espero que us agradi!

  

Ingredients:

325 ml d’aigua
100 ml d’oli d’oliva verge
2 c/c sal + sal marina gruixuda per empolvorar
2 c/s llet en pols
2 c/s farigola fresca picada + un pessic per empolvorar
50 grams de tomàquets secs tallats a daus
50 grams de formatge parmesà ratllat
25 grams de sèsam
1 c/c sucre
2 c/c de llevat sec de forner
600 g de farina de força

Preparació (panificadora):


·         Posem els ingredients a la panificadora en el programa d’amassar amb el següent ordre: Aigua, oli, sal, llet en pols, sucre, farina i llevat.

·         Quan la màquina piti, incorporem la farigola, el formatge i el tomàquet sec.

·         Finalitzat el programa, posem la massa a la taula de treball i formem una bola. Amb la punta dels dits fem un forat en el centre i anem estenent fins que quedi un cercle de 10cm de diàmetre en el centre.

·         Jo he posat un cercle d’emplatar untat amb oli per que es mantingui la forma.

·         Posem la massa a la safata que anirà al forn, amb paper vegetal pintat amb una mica d’oli i la tapem amb paper film untat amb oli. La deixem llevar fins que dobli el volum.

·         Pre escalfem el forn a 220º. Fem un talls a la massa i  posem la sal gruixuda i la farigola. Si veiem que es comença a daurar-se massa, tapem amb paper d’alumini.  Deixem coure uns 40 minuts, fins que el pa hagi pujat i estigui daurat. Retirem i deixem refredar al damunt d’una reixeta.





Bon profit!

25 comentaris:

  1. Me gusta mucho la idea y lo veo muy adecuado para el verano. Me dan ganas de hacerlo....

    ResponElimina
  2. EEooo Eri,muy buenos días!!

    Me pasa lo mismo,hacer pan es lo que más me gusta y estos especialmente.
    La corona te quedó de lujo,pero lo mejor ese corte,que miga.

    Un beso

    ResponElimina
  3. Ummmmmmmm quina bona pinta, l'aroma a farigola m'encanta!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. mmm... ha de quedar un pa molt gustós, d'aquelles que no necessiten res més, un raig d'oli d'oliva i a gaudir del pa!

    ResponElimina
  5. I jo q per un moment pensava en una llesca... jajaja

    Quin aroma q te q tenir aquest pa.

    Petonets

    ResponElimina
  6. Deliciós, Eri! i segur que molt aromàtic! Aquest és dels meus, amb un tallet de formatge de cabra d'aquests aromatitzats amb romaní i... ja sóc al cel!!! ha ha. petonet!

    ResponElimina
  7. Un pecado, tiene que ser delicioso en boca, te ha quedado perfecto. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  8. Qué rico se ve, me gusta los sabores que has utilizado, besos.

    ResponElimina
  9. mare meva Eri! aquest pa és espectacular!!!! petonets

    ResponElimina
  10. tens unes receptes estupendes ens encanta el teu bloc, o sigui que per aquí ens quedem et convidem a visitar el nostre http://elmagoylabruja.blogspot.com

    ResponElimina
  11. Quin pa més bo!!! M'encanta la combinació.
    Petons
    Mónica

    ResponElimina
  12. Quin aroma mentre s'enforna i després el seu sabor tant bo. M'agraden aquests tipus de pa.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Noto una certa olor de farigola, per què sera?. Quin poder té la imaginació, je, je.

    ResponElimina
  14. Hola Eri,
    Me encanta hacer pan, esta receta es perfecta, se ve muy bien!
    besos

    ResponElimina
  15. Yfff que bueno tiene que estar y que aroma debe dejar en la cocina.. Bss

    ResponElimina
  16. Eri, quan he llegit el títol he pensat como hauríes posat el parmesà i quan he vist la recepta, reia sola per sota el bigotis...
    quin pa!
    Nani

    ResponElimina
  17. La trobo bonissima!!!però la guardo per quan no fagi tanta calor!!! petons

    ResponElimina
  18. Ja saps que m'encanta el pa però es que la farigola també m'agrada moltíssim!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  19. A aquest pa no li posaria res mes. Directament cap a la boca!! petons

    ResponElimina
  20. Segur que amb aquest pa has trionfat!!! ha d'estar super gustís i boníssim!

    ResponElimina
  21. Segur que amb aquest pa has trionfat!!! ha d'estar super gustís i boníssim!

    ResponElimina
  22. Elena, pero cómo te queda estos panes tan estupendos??? Tiene pinta de estar superesponjoso.
    A mí no terminan de salirme bien. Mira que de vez en cuando lo intento pero no creo que tenga manos de panadera. Volveré a probarlo con esta receta tuya.
    Besos, guapa

    ResponElimina
  23. Deliciós. Segur, segur que està de per repetir i repetir fins que ja no en queda res.

    ResponElimina
  24. ademas de hacer pan Eri luego te queda un perfume con este pan tremendo¡¡
    fantastico te ha quedado y buen corte
    peto

    ResponElimina
  25. OOOOHHH! Espectacular tall i aroma deliciós. Quina passada Elen. M'agrada molt. Petons

    ResponElimina