Ja feia molt de temps que no publicava cap recepta de
pa i això que és una de les coses que més m’agraden fer.
He fet una adaptació d’una recepta del llibre: 200
recetas de pan. Ha sortit un pa boníssim, molt gustos i que s’ha mantingut molt
bé durant dos dies.
Espero que us agradi!
Ingredients:
325 ml d’aigua
100 ml d’oli d’oliva verge2 c/c sal + sal marina gruixuda per empolvorar
2 c/s llet en pols
2 c/s farigola fresca picada + un pessic per empolvorar
50 grams de tomàquets secs tallats a daus
50 grams de formatge parmesà ratllat
25 grams de sèsam
1 c/c sucre
2 c/c de llevat sec de forner
600 g de farina de força
Preparació
(panificadora):
·
Posem els ingredients a la
panificadora en el programa d’amassar amb el següent ordre: Aigua, oli, sal,
llet en pols, sucre, farina i llevat.
·
Quan la màquina piti,
incorporem la farigola, el formatge i el tomàquet sec.
·
Finalitzat el programa,
posem la massa a la taula de treball i formem una bola. Amb la punta dels dits
fem un forat en el centre i anem estenent fins que quedi un cercle de 10cm de diàmetre
en el centre.
·
Jo he posat un cercle
d’emplatar untat amb oli per que es mantingui la forma.
·
Posem la massa a la safata
que anirà al forn, amb paper vegetal pintat amb una mica d’oli i la tapem amb
paper film untat amb oli. La deixem llevar fins que dobli el volum.
·
Pre escalfem el forn a
220º. Fem un talls a la massa i posem la
sal gruixuda i la farigola. Si veiem que es comença a daurar-se massa, tapem
amb paper d’alumini. Deixem coure uns 40
minuts, fins que el pa hagi pujat i estigui daurat. Retirem i deixem refredar al
damunt d’una reixeta.
Bon profit!
Me gusta mucho la idea y lo veo muy adecuado para el verano. Me dan ganas de hacerlo....
ResponEliminaEEooo Eri,muy buenos días!!
ResponEliminaMe pasa lo mismo,hacer pan es lo que más me gusta y estos especialmente.
La corona te quedó de lujo,pero lo mejor ese corte,que miga.
Un beso
Ummmmmmmm quina bona pinta, l'aroma a farigola m'encanta!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
mmm... ha de quedar un pa molt gustós, d'aquelles que no necessiten res més, un raig d'oli d'oliva i a gaudir del pa!
ResponEliminaI jo q per un moment pensava en una llesca... jajaja
ResponEliminaQuin aroma q te q tenir aquest pa.
Petonets
Deliciós, Eri! i segur que molt aromàtic! Aquest és dels meus, amb un tallet de formatge de cabra d'aquests aromatitzats amb romaní i... ja sóc al cel!!! ha ha. petonet!
ResponEliminaUn pecado, tiene que ser delicioso en boca, te ha quedado perfecto. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaQué rico se ve, me gusta los sabores que has utilizado, besos.
ResponEliminamare meva Eri! aquest pa és espectacular!!!! petonets
ResponEliminatens unes receptes estupendes ens encanta el teu bloc, o sigui que per aquí ens quedem et convidem a visitar el nostre http://elmagoylabruja.blogspot.com
ResponEliminaQuin pa més bo!!! M'encanta la combinació.
ResponEliminaPetons
Mónica
Quin aroma mentre s'enforna i després el seu sabor tant bo. M'agraden aquests tipus de pa.
ResponEliminaPetons.
Noto una certa olor de farigola, per què sera?. Quin poder té la imaginació, je, je.
ResponEliminaHola Eri,
ResponEliminaMe encanta hacer pan, esta receta es perfecta, se ve muy bien!
besos
Yfff que bueno tiene que estar y que aroma debe dejar en la cocina.. Bss
ResponEliminaEri, quan he llegit el títol he pensat como hauríes posat el parmesà i quan he vist la recepta, reia sola per sota el bigotis...
ResponEliminaquin pa!
Nani
La trobo bonissima!!!però la guardo per quan no fagi tanta calor!!! petons
ResponEliminaJa saps que m'encanta el pa però es que la farigola també m'agrada moltíssim!
ResponEliminaMolts petonets.
A aquest pa no li posaria res mes. Directament cap a la boca!! petons
ResponEliminaSegur que amb aquest pa has trionfat!!! ha d'estar super gustís i boníssim!
ResponEliminaSegur que amb aquest pa has trionfat!!! ha d'estar super gustís i boníssim!
ResponEliminaElena, pero cómo te queda estos panes tan estupendos??? Tiene pinta de estar superesponjoso.
ResponEliminaA mí no terminan de salirme bien. Mira que de vez en cuando lo intento pero no creo que tenga manos de panadera. Volveré a probarlo con esta receta tuya.
Besos, guapa
Deliciós. Segur, segur que està de per repetir i repetir fins que ja no en queda res.
ResponEliminaademas de hacer pan Eri luego te queda un perfume con este pan tremendo¡¡
ResponEliminafantastico te ha quedado y buen corte
peto
OOOOHHH! Espectacular tall i aroma deliciós. Quina passada Elen. M'agrada molt. Petons
ResponElimina