dilluns, 11 de juny de 2012

Crema de mató amb granissat d’alfàbrega a la mel


Memòries d'una cuinera  per aquest mes de juny, proposen fer una recepta amb mel i mató. Aquesta vegada no m’ha costat gens ni pensar ni decidir-me per una recepta, per que acostumo a fer moltes coses amb mató i és que m’encanta!!!

Una crema molt lleugera, sense ou, i que amb la frescor de l’alfàbrega fan unes postres molt refrescants per l’estiu.

Aquesta cullera tan xula que acompanya al got, és regal de Neus. Moltes gràcies!
Espero que us agradi!

Ingredients per a la crema:
250 grams de mató (recepta aquí)
200 ml de nata (35% MG)
250 ml de llet
45 grams de farina de panís
60 grams de sucre
1 grapat d’alfàbrega fresca

Ingredients pel granissat:
300 ml d’aigua
1 c/s de mel
1 grapat d’alfàbrega fresca
50 ml de sucre

Preparació del granissat:

·         Posem l’aigua, el sucre, la mel i l’alfàbrega triturada en un cassó a escalfar i deixem bullir a foc baix 5m. Retirem i deixem refredar.
·         Posem en una plàtera plana al congelador.

Preparació de la crema:

·         Dissolem 50ml de llet amb la farina de panís.
·         En un cassó posem la llet restant, la nata, el mató, el sucre i l’alfàbrega i triturem.
·         Posem a escalfar i quan arrenqui a bullir, baixem el foc i afegim la farina de panís. Remenem fins que comenci a espessir.
·         Posem en els gots i quan s’hagin refredat portem a la nevera fins el moment de servir.
·         Traiem el granissat 10m abans d’utilitzar-lo. Posem en els gots una cullerada de mel (al gust). Amb una forquilla rasquem el granissat i li afegim al damunt de la mel.

Notes:

Si no us agrada trobar els trossets de l’alfàbrega, colar la crema abans d’afegir la farina de panís, i el granissat abans de posar al congelador.

Si us agrada trobar els trossos del mató, no tritureu la crema, simplement aixafeu-lo una mica amb una forquilla i remeneu amb suavitat.

La crema no és molt espessa per que no incorpora ou, si la voleu més consistent, afegiu una mica més de farina de panís o midó.
L’alfàbrega es pot substituir per menta o romaní.



Bon profit!

37 comentaris:

  1. Hola!
    Ja sento l'olor d'alfàbrega. Quina delícia que has preparat! Ja saps que estic enamorada del mató i fet crema ha de estar fabulós.

    ResponElimina
  2. Quina xulada de postre! Amb aquests gotets ja es vesteix tot de luxe, però si li poses coses tan bones a dins ja és de tres estrelles michelin! Aquest toc del granissat m'ha fascinat!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. buena combinacion Eri y queda muy bien presentado asi en gotet,fantastica aportación
    peto

    ResponElimina
  4. Una aportación estupenda para esta ocasión
    Buena semana

    ResponElimina
  5. Això sí que és un postre gourmet!
    Quina passada.. no puc acabar d'imaginar el seu sabor, però pel camí se'm fa la boca aigua!
    una forta abraçada,
    mglòria

    ResponElimina
  6. uuauuu quina proposta tan original! M'encantaa!! i així fresquet, l'alfàbrega li ha de donar un toc genial! petons

    ResponElimina
  7. El muntatge queda preciós, i del gust ja no en dic res perquè segur que és una delícia. M'agrada especialment el granisat que has fet, aromàtic a més no poder! I el toc de cullereta de la Neus, que hi acaba de donar el què... he he. Petonet!

    ResponElimina
  8. Veus Eri, jo vull aixo poder veure les teves receptes... i si pots ja em visitares....

    Tens una imaginació per cuinar desbordant....

    Fins ara maca

    Bon dia

    Gràcies:))

    ResponElimina
  9. una versió moderna, deliciosa i super refrescant del típic mel i mató. M'encanta!

    ResponElimina
  10. Ala, mel i mato en got i amb granissat, aixo ha d'estar bo!!

    ResponElimina
  11. Que presentación tan preciosa, delicioso y rico, estoy segura que me va a encantar.

    un besazo y feliz día

    ResponElimina
  12. Ummmm qué refrescante, además lo de que tenga dos texturas diferentes me parece fantástico, parece que uno disfrute más del postre...

    Abrazos

    ResponElimina
  13. quina passada nena! el que no facis tu... moltíssimes gràcies per participar guapa!!!! molts petonets

    ResponElimina
  14. M´encanta!!! quina recepta més refrescant i què bona...petonets

    ResponElimina
  15. Muy original, si señora, el mató me encanta, pero la verdad es que siempre lo como igual, me lo apunto para variar, seguro que me gustaré. Besos.

    ResponElimina
  16. Un postre delicioso y refrescante, me encanta y para el verano perfecto. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  17. Doncs si!!! pinta de maravella!!! petonet

    ResponElimina
  18. Uauu!! Sempre em sorpréns amb les teves receptes! Molt original i delicios! petons

    ResponElimina
  19. Que maravilla, tiene que estar riquísima esa receta. A mi me gusta la alfabraja y mucho.
    Besets

    ResponElimina
  20. Eri,
    esta crema es perfecta, con esa mezcla de
    sabores, el sabor de la menta, hummmm!
    besos

    ResponElimina
  21. Oooooh!, que preciosidad Eri. además que apetecible, me encanta!!!. Besos guapa

    ResponElimina
  22. Aquesta nova versió del clàssic mel i mató ha de ser una recepta ben refrescant, i això va molt bé en temps d'estiu!.

    ResponElimina
  23. wow! que super original esta receta! los invitados se caerán de culo, jeje

    ResponElimina
  24. Un mel i mató molt refrescant, molt bo per l'estiu.
    Petons.

    ResponElimina
  25. Quina delicia més bona,es molt original i refrescant,m'encanta el mató i pens que es una recepta molt original.
    Gracies per compartirla guapa.
    Petonetes.

    ResponElimina
  26. Wowwwww!!!! Quina versió més original!!!! Ha de sr boníssim....
    Ptns

    ResponElimina
  27. Tinc dubtes de si fer la recepta de la Núria o fer-la amb un de comprat...
    A mi ja em pots donar la recepta amb més o menys trossos i amb alfàbrega o sense, m'agraden totes les versions!
    Vaig comprar midó de blat de moro i ara no en trobo i faig servir la farina i jo em va tan bé però tampoc tinc molt clar si no és el mateix, val, ja paro, quin rotllo que tinc!!!!!!!!!
    MoltíssImes gràcies per participar.

    ResponElimina
  28. Que original! quan he vist la crema m'hi he tirat de cap, amb el que m'agradava a mi el mató de petita....
    Petons!!

    ResponElimina
  29. Unes postres molt refrescants
    Petons

    ResponElimina
  30. Buenísima receta y presentación. Tendré que probarla de verdad. Gracias.

    ResponElimina
  31. Preciós, saborós i molt ben presentat.

    ResponElimina
  32. Que buena crema y que refrescante ummmmmm.
    Saludos

    ResponElimina
  33. Esta crema es ideal para estos días que ya empieza a apretar el calor y con la albahaca aún mas buena. Cada año la planto, o9sea que no tengo excusa.

    ResponElimina
  34. Muy bueno!!! Como verás estoy leyendo de adelante hacia atrás. Me gustan muchísimo tus dos propuestas. Sencillas y originales.

    ResponElimina