Memòries d'una cuinera per aquest mes de juny, proposen fer una recepta amb mel i mató. Aquesta vegada
no m’ha costat gens ni pensar ni decidir-me per una recepta, per que acostumo a
fer moltes coses amb mató i és que m’encanta!!!
Una crema molt lleugera, sense ou, i que amb la frescor de l’alfàbrega fan unes postres molt refrescants per l’estiu.
Aquesta cullera tan xula que acompanya al got, és regal
de Neus. Moltes gràcies!
Espero que us agradi!Ingredients per a la crema:
250 grams de mató (recepta aquí)
200 ml de nata (35% MG)
250 ml de llet
45 grams de farina de panís
60 grams de sucre
1 grapat d’alfàbrega fresca
Ingredients
pel granissat:
300 ml d’aigua1 c/s de mel
1 grapat d’alfàbrega fresca
50 ml de sucre
Preparació
del granissat:
·
Posem l’aigua, el sucre,
la mel i l’alfàbrega triturada en un cassó a escalfar i deixem bullir a foc
baix 5m. Retirem i deixem refredar.
·
Posem en una plàtera plana
al congelador.
Preparació
de la crema:
·
Dissolem 50ml de llet amb
la farina de panís.
·
En un cassó posem la llet
restant, la nata, el mató, el sucre i l’alfàbrega i triturem.
·
Posem a escalfar i quan
arrenqui a bullir, baixem el foc i afegim la farina de panís. Remenem fins que
comenci a espessir.
·
Posem en els gots i quan
s’hagin refredat portem a la nevera fins el moment de servir.
·
Traiem el granissat 10m
abans d’utilitzar-lo. Posem en els gots una cullerada de mel (al gust). Amb una
forquilla rasquem el granissat i li afegim al damunt de la mel.
Notes:
Si no us agrada trobar els trossets de l’alfàbrega,
colar la crema abans d’afegir la farina de panís, i el granissat abans de posar
al congelador.
Si us agrada trobar els trossos del mató, no tritureu
la crema, simplement aixafeu-lo una mica amb una forquilla i remeneu amb
suavitat.
La crema no és molt espessa per que no incorpora ou, si la voleu més consistent, afegiu una mica més de farina de panís o midó.
L’alfàbrega es pot substituir per menta o romaní.
Bon profit!
Que rico y que bonita presentación.. Bss
ResponEliminaHola!
ResponEliminaJa sento l'olor d'alfàbrega. Quina delícia que has preparat! Ja saps que estic enamorada del mató i fet crema ha de estar fabulós.
Quina xulada de postre! Amb aquests gotets ja es vesteix tot de luxe, però si li poses coses tan bones a dins ja és de tres estrelles michelin! Aquest toc del granissat m'ha fascinat!
ResponEliminaPetonets
Sandra
buena combinacion Eri y queda muy bien presentado asi en gotet,fantastica aportación
ResponEliminapeto
Una aportación estupenda para esta ocasión
ResponEliminaBuena semana
Això sí que és un postre gourmet!
ResponEliminaQuina passada.. no puc acabar d'imaginar el seu sabor, però pel camí se'm fa la boca aigua!
una forta abraçada,
mglòria
uuauuu quina proposta tan original! M'encantaa!! i així fresquet, l'alfàbrega li ha de donar un toc genial! petons
ResponEliminaEl muntatge queda preciós, i del gust ja no en dic res perquè segur que és una delícia. M'agrada especialment el granisat que has fet, aromàtic a més no poder! I el toc de cullereta de la Neus, que hi acaba de donar el què... he he. Petonet!
ResponEliminaVeus Eri, jo vull aixo poder veure les teves receptes... i si pots ja em visitares....
ResponEliminaTens una imaginació per cuinar desbordant....
Fins ara maca
Bon dia
Gràcies:))
una versió moderna, deliciosa i super refrescant del típic mel i mató. M'encanta!
ResponEliminaAla, mel i mato en got i amb granissat, aixo ha d'estar bo!!
ResponEliminaQue presentación tan preciosa, delicioso y rico, estoy segura que me va a encantar.
ResponEliminaun besazo y feliz día
Ummmm qué refrescante, además lo de que tenga dos texturas diferentes me parece fantástico, parece que uno disfrute más del postre...
ResponEliminaAbrazos
quina passada nena! el que no facis tu... moltíssimes gràcies per participar guapa!!!! molts petonets
ResponEliminaM´encanta!!! quina recepta més refrescant i què bona...petonets
ResponEliminaMuy original, si señora, el mató me encanta, pero la verdad es que siempre lo como igual, me lo apunto para variar, seguro que me gustaré. Besos.
ResponEliminaUn postre delicioso y refrescante, me encanta y para el verano perfecto. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaDoncs si!!! pinta de maravella!!! petonet
ResponEliminaUauu!! Sempre em sorpréns amb les teves receptes! Molt original i delicios! petons
ResponEliminaQue maravilla, tiene que estar riquísima esa receta. A mi me gusta la alfabraja y mucho.
ResponEliminaBesets
Eri,
ResponEliminaesta crema es perfecta, con esa mezcla de
sabores, el sabor de la menta, hummmm!
besos
Oooooh!, que preciosidad Eri. además que apetecible, me encanta!!!. Besos guapa
ResponEliminaAquesta nova versió del clàssic mel i mató ha de ser una recepta ben refrescant, i això va molt bé en temps d'estiu!.
ResponEliminawow! que super original esta receta! los invitados se caerán de culo, jeje
ResponEliminaUn mel i mató molt refrescant, molt bo per l'estiu.
ResponEliminaPetons.
Quina delicia més bona,es molt original i refrescant,m'encanta el mató i pens que es una recepta molt original.
ResponEliminaGracies per compartirla guapa.
Petonetes.
Wowwwww!!!! Quina versió més original!!!! Ha de sr boníssim....
ResponEliminaPtns
Tinc dubtes de si fer la recepta de la Núria o fer-la amb un de comprat...
ResponEliminaA mi ja em pots donar la recepta amb més o menys trossos i amb alfàbrega o sense, m'agraden totes les versions!
Vaig comprar midó de blat de moro i ara no en trobo i faig servir la farina i jo em va tan bé però tampoc tinc molt clar si no és el mateix, val, ja paro, quin rotllo que tinc!!!!!!!!!
MoltíssImes gràcies per participar.
Que original! quan he vist la crema m'hi he tirat de cap, amb el que m'agradava a mi el mató de petita....
ResponEliminaPetons!!
Unes postres molt refrescants
ResponEliminaPetons
Buenísima receta y presentación. Tendré que probarla de verdad. Gracias.
ResponEliminaEspectacular!!!
ResponEliminaPetonets.
Quina cremeta més delicada!
ResponEliminaPreciós, saborós i molt ben presentat.
ResponEliminaQue buena crema y que refrescante ummmmmm.
ResponEliminaSaludos
Esta crema es ideal para estos días que ya empieza a apretar el calor y con la albahaca aún mas buena. Cada año la planto, o9sea que no tengo excusa.
ResponEliminaMuy bueno!!! Como verás estoy leyendo de adelante hacia atrás. Me gustan muchísimo tus dos propuestas. Sencillas y originales.
ResponElimina