dimecres, 2 de maig de 2012

Pastís de mousse de xocolata i pannacotta


Què tal aquest pont ... pel qui l’heu fet es clar? A mi m’ha servit per fer algunes receptes d’aquelles que requereixen temps i una mica de concentració, com aquest pastís que quan li vaig veure a la Sònia,  simplement em vaig enamorar!!!!

Encara que és una mica laboriós, val la pena, us ho asseguro!!! És una delícia al paladar i la combinació de la mousse de xocolata amb la pannacotta és boníssima!!!

La mousse l’he feta amb el nou xocolata intens de Chocolate Nestlé Postres... una delícia pels amants de la xocolata. Ja havia provat la Xocolata blanca amb la Mona de Pasqua i ara li tocava el torn a aquesta nova varietat que és molt recomanable!!!

Espero que us agradi!!!!


Ingredients pel pa de pessic d’ametlles:
60 grams de farina d’ametlles (tamisada)
65 grams de sucre
2 clares d’ou (M)
1 ou M
10 grams de mantega sense sal (fosa)
12 grams de farina

Ingredients per la pannacotta:
1 fulla de gelatina
Les llavors de ½ beina de vainilla
125 ml nata (35% MG)
10 grams de sucre

Ingredients per a la mousse:
60 grams d’aigua
60 grams de sucre
125 grams xocolata Intens Nestlé
450 ml nata (35% MG)
3 rovells d’ou M
3 fulles de gelatina

Ingredients per a la cobertura:
140 ml d’aigua
180 grams de sucre
130 ml de nata (35% MG)
60 grams de cacau pur en pols
3 fulles de gelatina

Ingredients per a la decoració (flor de xocolata):
200 grams de xocolata Negre Nestlé


Preparació del pa de pessic: 

·         Pre escalfar el forn a 200º.
·         Barrejar la farina d’ametlles amb 32 grams de sucre i batre amb l’ou.
·         Batre a punt de neu les clares amb la resta del sucre (33 grams).
·         Barrejar la mantega fosa amb la farina i afegir-ho a la barreja de farina d’ametlles. Afegir amb suavitat les clares.
·         Posar la barreja al damunt d’un paper vegetal (o silpat) formant un rectangle de 40x25 cm. Podeu ajudar-vos utilitzant una màniga pastissera, així quedarà més uniforme la massa.
·         Coure uns 10 minuts, ha d’estar cuit però que no quedi massa torrat.
·         Retirar i donar-li la volta posant al damunt d’un paper vegetal. Treure el paper vegetal o silpat i deixar refredar. Tallar dos cercles, un de 18 cm i altre de 12 cm. Reservar.

Preparació de la pannacotta: 

·         Posar la gelatina a hidratar amb aigua durant 10 minuts.
·         Posar en un cassó la nata, les llavors i ½ beina de la vainilla i el sucre. Quan arrenqui a bullir, parar, retirar la beina i afegir la gelatina prèviament escorreguda.
·         Posar en un motllo que es pugui desemmotllar de 12cm i congelar.  

Nota: Comproveu que el motllo tanca bé (tirar aigua), sinó tanca bé i vessa l’aigua, cobrir la base i els laterals amb paper film. Per a que s’enganxi bé, untar amb mantega.

Preparació de la mousse: 

·         Posar la gelatina a hidratar amb aigua freda 10 minuts.
·         Muntar la nata i reservar a la nevera.
·         Fondre la xocolata al bany maria o al microones.
·         Posar a bullir l’aigua amb el sucre fins que quedi un caramel, uns 10 minuts aproximadament.
·         Batre els rovells i abocar el caramel sense parar de batre. Afegir la xocolata i la gelatina escorreguda i barrejar. Afegir la nata amb moviments suaus.

 Preparació de la cobertura: 

·         Posar la gelatina a hidratar.
·         En un cassó posem l’aigua, el sucre, la nata i el cacau. Coure 10 minuts a foc mig i anar remenant.
·         Afegim la gelatina prèviament escorreguda i barregem. Deixem temperar una mica la cobertura fins que arribi a 30º. 

Muntatge del pastís: 

·         Posar mantega en un cèrcol (motllo) de 20 cm amb parets altes. Posar un paper vegetal al damunt d’un plat. Posar el pa de pessic en el centre (quedarà més petit per que recordeu que era de 18 cm).

·         Omplir amb la meitat de la mousse.

·         Posar el pa de pessic en el centre i al damunt la pannacotta congelada. Acabar d’omplir amb la resta de la mousse i deixar congelar (tota una nit).

·         Treuere del motllo i posar el pastís al damunt d’una reixeta i abocar la cobertura al damunt del pastís congelat fins que quedi totalment coberta. Posem a la nevera fins que estigui descongelada (unes 3 hores aproximadament).

 Preparació de la decoració (flor de xocolata):

·         Fondre al microones o al bany maria la xocolata.

·         Quan estigui a 30º, posem un ganivet dins i que quedi cobert per una banda. El posem al damunt d’un silpat (no amb paper vegetal per que no s’enganxarà) i separem el ganivet, llavors quedarà la forma. Anem repetint l’operació fins acabar amb la xocolata. Ho posem a la nevera per a que es solidifiqui.

·         Muntatge de la flor. Al damunt d’un silpat posem un cèrcol de 12 cm amb xocolata fosa en el centre. Anem posant les fulles de xocolata en el centre de manera que es recolzin en el cèrcol. Portem a la nevera per a que es solidifiqui. Tornem a posar una mica més de xocolata en el centre i de nou tornem a posar fulles. Per que doni volum i es quedin en el centre podem anar recolzant unes amb les altres amb l’ajut d’un escuradents. Portem a la nevera fins el moment de fer la presentació.

·         Retirem primer el silpat i després el cèrcol i ho posem al damunt del pastís.

·         Podem fer totes les fulles de la mateixa mida o diferent... a gust de cadascú!




Bon profit!


60 comentaris:

  1. És ua passada, ja el vaig veure al blog de la Sònia però veient-lo dos cops m'ha fet venir ganes d'engrescar-m'hi i preparar-lo! Fa poc he descobert la panna cotta i m'encanta! no trigaré en provar aquesta delicia.
    Petons!

    ResponElimina
  2. IMPRESSIONANT!!! T'ha quedat de pastisseria professional, m'encanta la foto del tall!
    Ja tinc ganes de tastar aquestes noves xocolates, la blanca em va agradar molt ;)

    ResponElimina
  3. ostres, això sí que és un pastís de categoria! t'ha quedat genial!
    Cinta

    ResponElimina
  4. Es que quan he vist la foto ja m'ha semblat com si veiés el de la Sonia..... t'ha quedat perfecte!!!!

    Petonets i ens veiem en un ratet :-)

    ResponElimina
  5. Sols tinc una paraula per definirlo :ESPECTACULAR!!!!!

    ResponElimina
  6. Madre mía, qué pastel!! Impresionante las fotos, y tiene que estar...

    ResponElimina
  7. Quina maravella !!!!! La presentació ESPECTACULAR i el sabor encara ha de ser mes bó !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Impresionante, me encanta como te ha quedado, ya se lo había visto a Sonia, es un pastel de professssional, te felicito.

    un besazo

    ResponElimina
  9. jolines Eri expectacular y magico,te ha quedado genial y super bueno este pastis,cuando se lo vi a Sonia ya me impresiono.
    peto

    ResponElimina
  10. Que lindo !! Y sw vw dwlicioso. Esta receta es de alta pasteleria, me encanto

    ResponElimina
  11. HOLAA, me parece una obra de arte esa decoración ...que rico este postre ...y el anterior claro ...las fotos fantasticas ..besos MARIMI

    ResponElimina
  12. el pont genial la veritat. i el pastís es una obra d'art!!! com m'agrada la xocolata!

    ResponElimina
  13. ES PEC TA CU LAR!!!!!!!!!!!! M´he quedat sense paraules, Enhorabona!!

    ResponElimina
  14. Irresistible, t'ha quedat espectacular, i segur que deliciós també. El pont? doncs entrenar molt, també he cuinat una miqueta però, com últimament, per als demés, poca cosa provo del que cuino a part de les carns a la planxa i les verdures.
    A mi també em fan bastanta peresa les receptes molt elaborades, però, en la majoria dels casos, després de fer-les valen moltíssim la pena, així que compensa!

    Petonets!!

    ResponElimina
  15. Uauuuuuuuuuu! Això de la flor de xocolata ja són paraules majors, és espectacular. Mira que n'arribes a estar d'inspirada!
    Petonets.

    ResponElimina
  16. Un pastís espectacular!!!de profesional total!!! estic esperant les xocolates per tastar-les... i mirant què fer!! una abraçada!

    ResponElimina
  17. Un pastís espectacular!!!de profesional total!!! estic esperant les xocolates per tastar-les... i mirant què fer!! una abraçada!

    ResponElimina
  18. Ostres!!!. quina maravella!!!. T`ha quedat irresistible. petons

    ResponElimina
  19. Si que has treballat aquest pont eh. T'ha quedat espectacular i ben lluit. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  20. Espectacular y delicioso.
    Saludos

    ResponElimina
  21. El que fan els ponts, oi??? Jo he provat la de 64%.Està boníssima. Quan em vaig adonar ja estava per la meitat de la rajola. La blanca l' he vista...Li tocarà el seu torn ben aviat. I el pastís, impressionant!

    ResponElimina
  22. Hola guapa tu

    Sense paraules, ( a i això que a mi em consta molt ) MERAVELLÓS, FANTÀSTIC, PRECIÓS;

    moltes gràcies per compartir aquest pecat mortal, petonets Susanna

    ResponElimina
  23. Doncs filla m´has deixat amb la boca oberta, et felicito!!! una presentació de 10 i segur que boníssim!!! Muaks

    ResponElimina
  24. Madre mía quien pudiera darle un buen bocado a este pastel. Te quedó de lujo
    Besotes

    ResponElimina
  25. Brutal...t'ha quedat brutal.


    Un petonet

    ResponElimina
  26. WOWWWWWWWWW sensacional!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  27. Yo no soy golosa, pero con el chocolate no me pasa lo mismo. Y esta tarta es una perfecta maravilla ¡Que rica tiene que estar!.
    Besets

    ResponElimina
  28. Wooow, Wooow, Wooow, espectacular te ha quedado....
    Besitos

    ResponElimina
  29. Hola Eri!
    wow ..... es perfecto, un pastel maravilloso,
    Me encanta el chocolate, hummmmm ... qué delicia!

    besos

    ResponElimina
  30. Espectacular és poc, alta pastisseria!!!!
    No sé ni si plantejar-me de fer-lo, això és primera divisió i de Champions!

    ResponElimina
  31. Realment IMPRESSIONANT!!!!!Felicitats!
    cuinaigaudeix.blogspot.com

    ResponElimina
  32. Apaaaa,pedazo de flor q t'ha sortit! M'alegra q t'agrades,es un vici de pastis...

    ResponElimina
  33. Aquest és el que parlaves, Wowwwwwwwwwww quina pinta i quina feinada. El tinc que probar...

    Un petonet

    ResponElimina
  34. T'ha quedat molt original. Aquesta setmana ens ha donat per a fer mousse de xocolata. Jo la posaré el divendres.
    Nani

    ResponElimina
  35. ESPECTACULAR!!!!! m'he quedat amb la boca oberta :) i a més ha de ser boníiiiissim!! ara estic d'exàmens i tinc molta feina, per això no passo tan sovint a visitar els blogs i el meu el tinc una miqueta abandonat... Però aquest pastís no podia deixar de comentar-lo! petonets guapa!
    pd: ja em van demanar l'adreça, suposo que està al caure... quines ganes! :)

    ResponElimina
  36. Quina preciositat, a veure si el puc provar de fer a casa, me'n moro de ganes!

    ResponElimina
  37. Delicioso y espectaular!
    Deliciós i espectacular!
    Delicious and spectacular!
    Podría seguir con más idiomas pero el resultado es el mismo.

    ResponElimina
  38. IMPRESIONANTE
    Un besito
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponElimina
  39. Pues Si que has aprovechado el puente, porque vaya receta!! Una vez más me dejas con la boca abierta, la presentación de película y la textura se ve alucinante, no sé lo que daría por probar un trocito!!!!! Esta tarta se merece una ola!!!!

    Abrazos

    ResponElimina
  40. ets una artista Eri!!!!! no se si tindré tanta paciència per fer-l'ho!!! ;P petonets

    ResponElimina
  41. Genial...!y las fotos!...me tengo que quedar por aqui, si o si. Un saludo Acaramelada

    ResponElimina
  42. No dejas de sorprenderme, cada dia que te visito me quedo pegadita a la pantalla y en este caso hasta suspiritos estoy dando :)

    Espectacular !!!

    Besinos.

    ResponElimina
  43. Quin remei ens queda? haurem de probar a fer-la. El muntatge es molt bonic.
    Petons

    ResponElimina
  44. El pont fantàstic, amb això de la crisi totes les amigues de Barna i les seves families, cap Almacelles (Lleida), vinga fer brasa, calçots i pastissos...Quin luxe de pastís!!!!! t´ha quedat impecable.. fa molt goig. Petons,

    ResponElimina
  45. Quina obscenitat de pastís :D !!!!!
    petonets

    ResponElimina
  46. Guauuuu quina passada !!! no li havia vist a la Sonia, però veient el teu pastís !!! T'ha quedat de 10 !!! I a més com tu dius ha 'estar boníssim !!!!
    Se m'ha fet la boca aigua, je je je
    BOn cap de setmana
    Petonets

    ResponElimina
  47. És una autènitca preciositat, ja li vaig veure a la Sònia! Artista!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  48. Es un pastís que enamora amb tanta xocolata i queda tam bonic amb aquest plomall de fulles de xocolata a sobre, quina paciencia tens Elen!
    Petons.

    ResponElimina
  49. Te felicito, es espectacular como te ha quedado y lo delicioso que tiene que estar. La decoración preciosa.Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  50. Ohhhhhh!!!!!! Uhmmmmm!!!! wuauuuu!!!! Que bonic!!! Que deliciós!!! que espectacular!!! Ets una crack!!!
    PEtonets guapa

    ResponElimina
  51. Fantàstic. El pastís i la decoració de les fulles és sensacional.

    Així i tot, el que més m'agrada és la foto del "tall" del pastís, on es pot veure el treball que hi ha i la distribució de sabors i de colors.

    ResponElimina
  52. Em deixes sense paraules.

    Et seguiré.

    Saludos chocolateros de El mundo del chocolate.

    ResponElimina
  53. Ostres! sense paraules em deixes ... Però que bo, es veu preciós i per dins deliciós malaaaaaaa!! jo no em resisteixo a això
    una abraçada

    ResponElimina
  54. Que bonita y que pinta, por dios!!!!!!!!!!!!!! Besos.

    ResponElimina
  55. El trobo sensacional, aquest pastís. M'ha deixat sense paraules... ! Petons

    ResponElimina
  56. Qué em perdía este pastis tant espectacular!!!! Ummmm!!!! te que estar de bonissim. Prenc nota. Besetsss!!!

    ResponElimina
  57. Molt bona Eri ens agradat molt, dema portare la resta a casa dels meus pares, pq la tastin.

    Moltes gràcies per fer.me aquests pastis pel meu cumple.

    Un petonet

    ResponElimina