Què tal aquest pont ... pel qui l’heu fet es clar? A mi
m’ha servit per fer algunes receptes d’aquelles que requereixen temps i una
mica de concentració, com aquest pastís que quan li vaig veure a la Sònia, simplement
em vaig enamorar!!!!
Encara que és una mica laboriós, val la pena, us ho
asseguro!!! És una delícia al paladar i la combinació de la mousse de xocolata
amb la pannacotta és boníssima!!!
La mousse l’he feta amb el nou xocolata intens de Chocolate Nestlé Postres... una delícia pels amants de la
xocolata. Ja havia provat la Xocolata blanca amb la Mona de Pasqua i ara li tocava el torn a aquesta nova varietat
que és molt recomanable!!!
Espero que us
agradi!!!!
Ingredients
pel pa de pessic d’ametlles:
60 grams de farina d’ametlles (tamisada)65 grams de sucre
2 clares d’ou (M)
1 ou M
10 grams de mantega sense sal (fosa)
12 grams de farina
Ingredients
per la pannacotta:
1 fulla de gelatinaLes llavors de ½ beina de vainilla
125 ml nata (35% MG)
10 grams de sucre
Ingredients
per a la mousse:
60 grams d’aigua60 grams de sucre
125 grams xocolata Intens Nestlé
450 ml nata (35% MG)
3 rovells d’ou M
3 fulles de gelatina
Ingredients
per a la cobertura:
140 ml d’aigua180 grams de sucre
130 ml de nata (35% MG)
60 grams de cacau pur en pols
3 fulles de gelatina
Ingredients
per a la decoració (flor de xocolata):
200 grams de xocolata Negre Nestlé
Preparació
del pa de pessic:
·
Pre escalfar el forn a
200º.
·
Barrejar la farina
d’ametlles amb 32 grams de sucre i batre amb l’ou.
·
Batre a punt de neu les
clares amb la resta del sucre (33 grams).
·
Barrejar la mantega fosa
amb la farina i afegir-ho a la barreja de farina d’ametlles. Afegir amb
suavitat les clares.
·
Posar la barreja al damunt
d’un paper vegetal (o silpat) formant un rectangle de 40x25 cm. Podeu
ajudar-vos utilitzant una màniga pastissera, així quedarà més uniforme la
massa.
·
Coure uns 10 minuts, ha
d’estar cuit però que no quedi massa torrat.
·
Retirar i donar-li la
volta posant al damunt d’un paper vegetal. Treure el paper vegetal o silpat i
deixar refredar. Tallar dos cercles, un de 18 cm i altre de 12 cm. Reservar.
Preparació
de la pannacotta:
·
Posar la gelatina a
hidratar amb aigua durant 10 minuts.
·
Posar en un cassó la nata,
les llavors i ½ beina de la vainilla i el sucre. Quan arrenqui a bullir, parar,
retirar la beina i afegir la gelatina prèviament escorreguda.
·
Posar en un motllo que es
pugui desemmotllar de 12cm i congelar.
Nota: Comproveu
que el motllo tanca bé (tirar aigua), sinó tanca bé i vessa l’aigua, cobrir la
base i els laterals amb paper film. Per a que s’enganxi bé, untar amb mantega.
Preparació
de la mousse:
·
Posar la gelatina a
hidratar amb aigua freda 10 minuts.
·
Muntar la nata i reservar
a la nevera.
·
Fondre la xocolata al bany
maria o al microones.
·
Posar a bullir l’aigua amb
el sucre fins que quedi un caramel, uns 10 minuts aproximadament.
·
Batre els rovells i abocar
el caramel sense parar de batre. Afegir la xocolata i la gelatina escorreguda i
barrejar. Afegir la nata amb moviments suaus.
·
Posar la gelatina a
hidratar.
·
En un cassó posem l’aigua,
el sucre, la nata i el cacau. Coure 10 minuts a foc mig i anar remenant.
·
Afegim la gelatina
prèviament escorreguda i barregem. Deixem temperar una mica la cobertura fins que
arribi a 30º.
Muntatge
del pastís:
·
Posar mantega en un cèrcol
(motllo) de 20 cm amb parets altes. Posar un paper vegetal al damunt d’un plat.
Posar el pa de pessic en el centre (quedarà més petit per que recordeu que era
de 18 cm).
·
Omplir amb la meitat de la
mousse.
·
Posar el pa de pessic en
el centre i al damunt la pannacotta congelada. Acabar d’omplir amb la resta de
la mousse i deixar congelar (tota una nit).
·
Treuere del motllo i posar el pastís al damunt
d’una reixeta i abocar la cobertura al damunt del pastís congelat fins que
quedi totalment coberta. Posem a la nevera fins que estigui descongelada (unes
3 hores aproximadament).
·
Fondre al microones o al
bany maria la xocolata.
·
Quan estigui a 30º, posem
un ganivet dins i que quedi cobert per una banda. El posem al damunt d’un
silpat (no amb paper vegetal per que no s’enganxarà) i separem el ganivet,
llavors quedarà la forma. Anem repetint l’operació fins acabar amb la xocolata.
Ho posem a la nevera per a que es solidifiqui.
·
Muntatge de la flor. Al
damunt d’un silpat posem un cèrcol de 12 cm amb xocolata fosa en el centre.
Anem posant les fulles de xocolata en el centre de manera que es recolzin en el
cèrcol. Portem a la nevera per a que es solidifiqui. Tornem a posar una mica
més de xocolata en el centre i de nou tornem a posar fulles. Per que doni volum
i es quedin en el centre podem anar recolzant unes amb les altres amb l’ajut
d’un escuradents. Portem a la nevera fins el moment de fer la presentació.
·
Retirem primer el silpat i
després el cèrcol i ho posem al damunt del pastís.
·
Podem fer totes les fulles
de la mateixa mida o diferent... a gust de cadascú!
Bon profit!
És ua passada, ja el vaig veure al blog de la Sònia però veient-lo dos cops m'ha fet venir ganes d'engrescar-m'hi i preparar-lo! Fa poc he descobert la panna cotta i m'encanta! no trigaré en provar aquesta delicia.
ResponEliminaPetons!
IMPRESSIONANT!!! T'ha quedat de pastisseria professional, m'encanta la foto del tall!
ResponEliminaJa tinc ganes de tastar aquestes noves xocolates, la blanca em va agradar molt ;)
ostres, això sí que és un pastís de categoria! t'ha quedat genial!
ResponEliminaCinta
Es que quan he vist la foto ja m'ha semblat com si veiés el de la Sonia..... t'ha quedat perfecte!!!!
ResponEliminaPetonets i ens veiem en un ratet :-)
Sols tinc una paraula per definirlo :ESPECTACULAR!!!!!
ResponEliminaMadre mía, qué pastel!! Impresionante las fotos, y tiene que estar...
ResponEliminaQuina maravella !!!!! La presentació ESPECTACULAR i el sabor encara ha de ser mes bó !!!
ResponEliminaPetonets.
Senzillament: Increible!
ResponEliminaImpresionante, me encanta como te ha quedado, ya se lo había visto a Sonia, es un pastel de professssional, te felicito.
ResponEliminaun besazo
jolines Eri expectacular y magico,te ha quedado genial y super bueno este pastis,cuando se lo vi a Sonia ya me impresiono.
ResponEliminapeto
Que lindo !! Y sw vw dwlicioso. Esta receta es de alta pasteleria, me encanto
ResponEliminaHOLAA, me parece una obra de arte esa decoración ...que rico este postre ...y el anterior claro ...las fotos fantasticas ..besos MARIMI
ResponEliminael pont genial la veritat. i el pastís es una obra d'art!!! com m'agrada la xocolata!
ResponEliminaES PEC TA CU LAR!!!!!!!!!!!! M´he quedat sense paraules, Enhorabona!!
ResponEliminaIrresistible, t'ha quedat espectacular, i segur que deliciós també. El pont? doncs entrenar molt, també he cuinat una miqueta però, com últimament, per als demés, poca cosa provo del que cuino a part de les carns a la planxa i les verdures.
ResponEliminaA mi també em fan bastanta peresa les receptes molt elaborades, però, en la majoria dels casos, després de fer-les valen moltíssim la pena, així que compensa!
Petonets!!
Uauuuuuuuuuu! Això de la flor de xocolata ja són paraules majors, és espectacular. Mira que n'arribes a estar d'inspirada!
ResponEliminaPetonets.
Un pastís espectacular!!!de profesional total!!! estic esperant les xocolates per tastar-les... i mirant què fer!! una abraçada!
ResponEliminaUn pastís espectacular!!!de profesional total!!! estic esperant les xocolates per tastar-les... i mirant què fer!! una abraçada!
ResponEliminaOstres!!!. quina maravella!!!. T`ha quedat irresistible. petons
ResponEliminaSi que has treballat aquest pont eh. T'ha quedat espectacular i ben lluit. Petons!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Espectacular y delicioso.
ResponEliminaSaludos
El que fan els ponts, oi??? Jo he provat la de 64%.Està boníssima. Quan em vaig adonar ja estava per la meitat de la rajola. La blanca l' he vista...Li tocarà el seu torn ben aviat. I el pastís, impressionant!
ResponEliminaHola guapa tu
ResponEliminaSense paraules, ( a i això que a mi em consta molt ) MERAVELLÓS, FANTÀSTIC, PRECIÓS;
moltes gràcies per compartir aquest pecat mortal, petonets Susanna
Doncs filla m´has deixat amb la boca oberta, et felicito!!! una presentació de 10 i segur que boníssim!!! Muaks
ResponEliminaMadre mía quien pudiera darle un buen bocado a este pastel. Te quedó de lujo
ResponEliminaBesotes
Brutal...t'ha quedat brutal.
ResponEliminaUn petonet
WOWWWWWWWWW sensacional!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Yo no soy golosa, pero con el chocolate no me pasa lo mismo. Y esta tarta es una perfecta maravilla ¡Que rica tiene que estar!.
ResponEliminaBesets
Wooow, Wooow, Wooow, espectacular te ha quedado....
ResponEliminaBesitos
Hola Eri!
ResponEliminawow ..... es perfecto, un pastel maravilloso,
Me encanta el chocolate, hummmmm ... qué delicia!
besos
Espectacular és poc, alta pastisseria!!!!
ResponEliminaNo sé ni si plantejar-me de fer-lo, això és primera divisió i de Champions!
Realment IMPRESSIONANT!!!!!Felicitats!
ResponEliminacuinaigaudeix.blogspot.com
Apaaaa,pedazo de flor q t'ha sortit! M'alegra q t'agrades,es un vici de pastis...
ResponEliminaAquest és el que parlaves, Wowwwwwwwwwww quina pinta i quina feinada. El tinc que probar...
ResponEliminaUn petonet
T'ha quedat molt original. Aquesta setmana ens ha donat per a fer mousse de xocolata. Jo la posaré el divendres.
ResponEliminaNani
ESPECTACULAR!!!!! m'he quedat amb la boca oberta :) i a més ha de ser boníiiiissim!! ara estic d'exàmens i tinc molta feina, per això no passo tan sovint a visitar els blogs i el meu el tinc una miqueta abandonat... Però aquest pastís no podia deixar de comentar-lo! petonets guapa!
ResponEliminapd: ja em van demanar l'adreça, suposo que està al caure... quines ganes! :)
Quina preciositat, a veure si el puc provar de fer a casa, me'n moro de ganes!
ResponEliminaDelicioso y espectaular!
ResponEliminaDeliciós i espectacular!
Delicious and spectacular!
Podría seguir con más idiomas pero el resultado es el mismo.
IMPRESIONANTE
ResponEliminaUn besito
http://janakitchen.blogspot.com
Pues Si que has aprovechado el puente, porque vaya receta!! Una vez más me dejas con la boca abierta, la presentación de película y la textura se ve alucinante, no sé lo que daría por probar un trocito!!!!! Esta tarta se merece una ola!!!!
ResponEliminaAbrazos
ets una artista Eri!!!!! no se si tindré tanta paciència per fer-l'ho!!! ;P petonets
ResponEliminaEspectacular!
ResponEliminaMarta
Genial...!y las fotos!...me tengo que quedar por aqui, si o si. Un saludo Acaramelada
ResponEliminaNo dejas de sorprenderme, cada dia que te visito me quedo pegadita a la pantalla y en este caso hasta suspiritos estoy dando :)
ResponEliminaEspectacular !!!
Besinos.
Quin remei ens queda? haurem de probar a fer-la. El muntatge es molt bonic.
ResponEliminaPetons
Espectacular aquest pastís
ResponEliminaBona cuina
El pont fantàstic, amb això de la crisi totes les amigues de Barna i les seves families, cap Almacelles (Lleida), vinga fer brasa, calçots i pastissos...Quin luxe de pastís!!!!! t´ha quedat impecable.. fa molt goig. Petons,
ResponEliminaQuina obscenitat de pastís :D !!!!!
ResponEliminapetonets
Guauuuu quina passada !!! no li havia vist a la Sonia, però veient el teu pastís !!! T'ha quedat de 10 !!! I a més com tu dius ha 'estar boníssim !!!!
ResponEliminaSe m'ha fet la boca aigua, je je je
BOn cap de setmana
Petonets
És una autènitca preciositat, ja li vaig veure a la Sònia! Artista!!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Es un pastís que enamora amb tanta xocolata i queda tam bonic amb aquest plomall de fulles de xocolata a sobre, quina paciencia tens Elen!
ResponEliminaPetons.
Te felicito, es espectacular como te ha quedado y lo delicioso que tiene que estar. La decoración preciosa.Un abrazo, Clara.
ResponEliminaOhhhhhh!!!!!! Uhmmmmm!!!! wuauuuu!!!! Que bonic!!! Que deliciós!!! que espectacular!!! Ets una crack!!!
ResponEliminaPEtonets guapa
Fantàstic. El pastís i la decoració de les fulles és sensacional.
ResponEliminaAixí i tot, el que més m'agrada és la foto del "tall" del pastís, on es pot veure el treball que hi ha i la distribució de sabors i de colors.
Em deixes sense paraules.
ResponEliminaEt seguiré.
Saludos chocolateros de El mundo del chocolate.
Que bonita y que pinta, por dios!!!!!!!!!!!!!! Besos.
ResponEliminaEl trobo sensacional, aquest pastís. M'ha deixat sense paraules... ! Petons
ResponEliminaQué em perdía este pastis tant espectacular!!!! Ummmm!!!! te que estar de bonissim. Prenc nota. Besetsss!!!
ResponEliminaMolt bona Eri ens agradat molt, dema portare la resta a casa dels meus pares, pq la tastin.
ResponEliminaMoltes gràcies per fer.me aquests pastis pel meu cumple.
Un petonet