diumenge, 15 d’abril del 2012

Pastís d’arròs integral, formatge i verdures


L’arròs, un ingredient amb tantes varietats, versàtil, que et permet cuinar-lo de mil i una formes diferents, com a plat o d’acompanyament, sa i que acostuma a agradar a tothom.. Hi ha pocs ingredients tant bons com aquest! Els amics de La recepta del 15 ens proposen aquest mes fer una recepta amb arròs.

Tenia moltes idees i no acabava de decidir-me per quina escollir, però al final fullejant una revista em va agradar la idea de fer un pastís amb arròs integral. Ens ha agradat molt per que aconsegueix mantenir tots els sabors dels diferents ingredients, sense que cap d’ells predomini sobre la resta.            .

Espero que us agradi!

Font: Recepta adaptada de la revista Me gusta cocinar

Ingredients:
75 ml d’aigua calenta
120 grams d’arròs integral cuit
240 grams de farina d’arròs
240 grams de farina blanca
120 grams de formatge emental ratllat
1 c/s de sucre moré
1 c/s d’impulsor
1 c/c de sal
2 ous L
410 ml de llet evaporada
1 mànec d’alls tendres tallats ben petits
2 c/s oli d’oliva
2 c/s alfàbrega fresca picada
1 c/s de farigola
5 tomàquets sec en oli tallats ben petits
1 c/s d’escalivada deshidratada

Preparació: 

·         Pre escalfar el forn a 190º. Pintar el motllo amb mantega i farina.
·         En bol barregem: les farines, el formatge, el sucre, l’impulsor i la sal.
·         En un altre bol, batem els ous, afegim l’aigua, la llet i tornem a batre. Afegim després  els alls tendres, l’alfàbrega, la farigola, els tomàquets, l’escalivada i l’arròs. 
·         Afegim a la barreja de les farines i remenem fins que quedi tot ben incorporat.
·         Aboquem la mescla al motllo i deixem coure entre 35 i 45 minuts fins que estigui cuit. Deu minuts abans de finalitzar la cocció si veiem que queda massa torrat ho podem tapar amb paper d’alumini.
·         Retirem, deixem reposar 10 minuts i servim tebi.

Bon profit!

47 comentaris:

  1. Eri, com no m'ha d'agradar? T'asseguro que l'acabo de marxar com a favorito per fer-lo ben aviat! Una proposta ben original, sana i boníssima! Ho té tot!
    Moltes gràcies per participar guapa!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Una recepta super original, no havia vist mai una pastís salat d'aquest estil amb base d'arròs. Ha de quedar amb una textura impressionant i molt gustós, em guardo la recepta ;)

    ResponElimina
  3. Innovadora aquesta recepta i genial. Cada vega m´agraden més les receptes que van al forn.
    Petons

    ResponElimina
  4. Los pasteles salados me gustan muchisimo. La harina de arroz la descubri hace poco y me encata. Es una opción muy saludable. Gracias por pasarte por el blog, un saludo

    ResponElimina
  5. Doncs mai havia vist un pastís fet amb arròs, i mai l'he provat! O sigui que serà qüestió de iniciar-me amb la teva recepta :-)

    ResponElimina
  6. Ostres quan he vist pastís he clicat rapidíssim! M'encanta la proposta, i sobretot el resultat de la foto, es veu un tall melós i humit que ha de quedar de fàbula. Quina idea noia.... ;)

    ResponElimina
  7. M'encanten els cakes salats!!! Aquest teu se n'ha anat directe a pendents perque m'ha picat l'ullet... Ideal per al proxim picnic (quan el temps ho vulgui....)
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  8. Molt original aquesta recepta . Presentat en forma de pastis crec que no ho he vist mai. Ara aquest e una pinta estupenda. !!!!
    Petons i bon diumenge

    ResponElimina
  9. Se'm fa la boca aigua sincerament!!! :D♥ te molt bona pinta, la veritat

    et segueixo:P i espero que et pasis per el meu blog:D

    ResponElimina
  10. Que original!!! Segur que esta bonissim!! Petons

    ResponElimina
  11. Que original, Eri y que jugosito se ve ese corte, me encanta, me parece una propuesta interesantísima, me la apunto, es ideal. Un besazo, linda y feliz domingo

    ResponElimina
  12. Que recepta mes bonica i que imatges, entra pels ulls, felicitats per la teva proposta.
    Un petó enorme

    ResponElimina
  13. Mmmm això ha d'estar bonissim!!! m'encanten aquesta mena de puddings salats! són un vici per a qualsevol hora! peotns

    ResponElimina
  14. Que apetecible se ve!!: me ha encantado. Seguro que está delicioso. Besos y buen domingo.

    ResponElimina
  15. Muy original y seguro que riquisimo...Besitos

    ResponElimina
  16. Desdeluego la idea es estupenda , me ha encantado y como nunca lo he preparado con tu permisito me lo voy a apuntar.

    El corte es deliciosamente tentador ;)

    Besinos.

    ResponElimina
  17. Oh, m'encanta aquesta proposta... Així amb verduretes ha d'estar de mort. No m'hauria imaginat mai aquest pastís. M'has ben sorprès i m'agrada molt! Apuntat ;)
    Moltes gràcies per participar!!
    Petoents!

    ResponElimina
  18. Qué original!!! M'agrada molt, ha d'estar boníssima, la barreja arròs i formatge és una delícia i amb verduretes ha de quedar molt bé, s'haurà de provar!!!

    Molts petonets!!!

    ResponElimina
  19. Ha de ser molt saboròs. L'escalivada deshidratada no la he vist mai, però imagino que pot ser amb escalivada feta a casa.
    Em sembla que el comentari que m'has fet al bloc avui no ha sortit complert.
    Petons.

    ResponElimina
  20. Crec que és el primer pastís d´arròs que veig, però com sembla una quiche m´agradarà segur, com tot el que porta. Muaks guapi

    ResponElimina
  21. I tant que m'agrada! en menjaria un trosset ara mateix, ben original, mai havia vist una recepta igual. Perfecte!
    Petonets!!!

    ResponElimina
  22. Que bó aquest pastís salat amb arròs i verduretes!!!!! sobretot per l´estiu el trobo genial.. guardo la recepta que el faré segur. Petons, i bon diumenge.

    ResponElimina
  23. Qué buena receta para un pastel salado. Mira que nunca me acuerdo de hacer uno salado siempre me viene a la memoria los pasteles dulces. Me llevo la receta para hacer uno de estos días.
    Besossssssssssss

    ResponElimina
  24. ¡Caray, que pastel más rico!. Me ha gustado muchísimo.
    Besets

    ResponElimina
  25. m'agraden i molt els pastissos salats !!! t'ha quedat bo bo bo

    petonets

    ResponElimina
  26. Tot un encert! La combinació arròs i formatge no falla mai però la farigola i l´alfabrega li deuen donar una grata frescor al pa.

    ResponElimina
  27. Saps que no m'havia plantajat mai la possibilitat de fer pastís d'arrós. Això ho he de probar demà mateix. M'encanta la teva proposta.

    ResponElimina
  28. Ha d'estar duper gustós!!! què bo!

    ResponElimina
  29. Se ve muy esponjoso, me gusta los ingredientes que lleva. saludos.

    ResponElimina
  30. Que pastel más rico, me parece una receta muy buena. Acabo de descubrir tu blog a través de otro y me encantas tus recetas, así que seguidora ya mismo. Te invito a pasarte por mi blog si puedes.
    un saludo.
    paprikaenlacocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  31. Quin pastís més curiós!! saps que no havia vist mai arròs fet així?? si és que en un dia com avui s'aprenen moltíssimes coses, fins i tot d'un dels ingredients més versàtils del món! Ha d'estar boníssim amb les verduretes que hi has posat, i amb el toc de formatge... mmmm!!!
    Petonets guapa!

    ResponElimina
  32. Eri como siempre muy original tus recetas y versionadas a tu estilo y gusto,me encanta
    peto

    ResponElimina
  33. Ets pots creure q no he fet mai pastis salat???

    Te molt bona pinta.

    Un petonet i ara d'aqui a una estona et faig un truc

    ResponElimina
  34. Un pastis dels que a casa segur que tindria molt d'exit.. així és que en prenc nota!

    ResponElimina
  35. Uauuuuuuuu, a casa ens encanta l'arròs integral però així ni se m'hauria passat mai pel cap!
    Petons.

    ResponElimina
  36. una idea molt original. I sembla molt bo!
    Marta

    ResponElimina
  37. Una molt bona i diferent manera de menjar l’arròs, queda anotat amb el teu permís
    Petons

    ResponElimina
  38. Quin pastís més original i curiós!!! Te'n queda un bocí per tastar-lo?
    petonets

    ResponElimina
  39. Hola Eri, guapa tu

    i quina recepta més bona, amb la gana que tinc ara, anoto la formula
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  40. Que rico, me encantan los pasteles con verduras...

    Un saludo!!!

    ResponElimina
  41. Eri!!!!! lo has bordado, me ha encantado la transformación que le has dado a tu receta, muy original, besos.

    ResponElimina
  42. Qué bueno!!! este me lo apunto y pasa a pendientes ya mismo.
    Besets.

    ResponElimina
  43. Fantàstic aquest pa amb nom de pastís!!!

    Les fotos també molt aconseguides.

    ResponElimina
  44. No me había imaginado nunca un pastel de arroz, tiene una pinta deliciosa!!!

    ResponElimina
  45. Oh estimada!! aquesta m'escanta i es per mi... L'arròs es el cereal menys manipulat per això no provoca intoleràncies.. I es tant bó Petons.

    ResponElimina
  46. medication for tennis elbow pain

    Also visit my homepage ... tennis elbow treatment in ayurvedic

    ResponElimina
  47. rosacea treatment Forest Heights

    Here is my website: Long Beach rosacea doctor

    ResponElimina