L’arròs, un ingredient amb tantes varietats, versàtil,
que et permet cuinar-lo de mil i una formes diferents, com a plat o
d’acompanyament, sa i que acostuma a agradar a tothom.. Hi ha pocs ingredients
tant bons com aquest! Els amics de La recepta del 15
ens proposen aquest mes fer una recepta amb arròs.
Tenia moltes idees i no acabava de decidir-me per quina
escollir, però al final fullejant una revista em va agradar la idea de fer un
pastís amb arròs integral. Ens ha agradat molt per que aconsegueix mantenir
tots els sabors dels diferents ingredients, sense que cap d’ells predomini
sobre la resta. .
Espero que us agradi!
Font: Recepta adaptada de la revista Me gusta cocinar
Ingredients:
75 ml d’aigua calenta
120 grams d’arròs integral cuit
240 grams de farina d’arròs
240 grams de farina blanca
120 grams de formatge emental ratllat
1 c/s de sucre moré
1 c/s d’impulsor
1 c/c de sal
2 ous L
410 ml de llet evaporada
1 mànec d’alls tendres tallats ben petits
2 c/s oli d’oliva
2 c/s alfàbrega fresca picada
1 c/s de farigola
5 tomàquets sec en oli tallats ben petits
1 c/s d’escalivada deshidratada
Preparació:
·
Pre escalfar el forn a 190º.
Pintar el motllo amb mantega i farina.
·
En bol barregem: les
farines, el formatge, el sucre, l’impulsor i la sal.
·
En un altre bol, batem els
ous, afegim l’aigua, la llet i tornem a batre. Afegim després els alls tendres, l’alfàbrega, la farigola,
els tomàquets, l’escalivada i l’arròs.
·
Afegim a la barreja de les
farines i remenem fins que quedi tot ben incorporat.
·
Aboquem la mescla al
motllo i deixem coure entre 35 i 45 minuts fins que estigui cuit. Deu minuts
abans de finalitzar la cocció si veiem que queda massa torrat ho podem tapar
amb paper d’alumini.
·
Retirem, deixem reposar 10
minuts i servim tebi.
Bon profit!
Eri, com no m'ha d'agradar? T'asseguro que l'acabo de marxar com a favorito per fer-lo ben aviat! Una proposta ben original, sana i boníssima! Ho té tot!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar guapa!
Petonets
Sandra
Una recepta super original, no havia vist mai una pastís salat d'aquest estil amb base d'arròs. Ha de quedar amb una textura impressionant i molt gustós, em guardo la recepta ;)
ResponEliminaInnovadora aquesta recepta i genial. Cada vega m´agraden més les receptes que van al forn.
ResponEliminaPetons
Los pasteles salados me gustan muchisimo. La harina de arroz la descubri hace poco y me encata. Es una opción muy saludable. Gracias por pasarte por el blog, un saludo
ResponEliminaDoncs mai havia vist un pastís fet amb arròs, i mai l'he provat! O sigui que serà qüestió de iniciar-me amb la teva recepta :-)
ResponEliminaOstres quan he vist pastís he clicat rapidíssim! M'encanta la proposta, i sobretot el resultat de la foto, es veu un tall melós i humit que ha de quedar de fàbula. Quina idea noia.... ;)
ResponEliminaM'encanten els cakes salats!!! Aquest teu se n'ha anat directe a pendents perque m'ha picat l'ullet... Ideal per al proxim picnic (quan el temps ho vulgui....)
ResponEliminaUn petonas
Sònia
Molt original aquesta recepta . Presentat en forma de pastis crec que no ho he vist mai. Ara aquest e una pinta estupenda. !!!!
ResponEliminaPetons i bon diumenge
Se'm fa la boca aigua sincerament!!! :D♥ te molt bona pinta, la veritat
ResponEliminaet segueixo:P i espero que et pasis per el meu blog:D
Que original!!! Segur que esta bonissim!! Petons
ResponEliminaQue original, Eri y que jugosito se ve ese corte, me encanta, me parece una propuesta interesantísima, me la apunto, es ideal. Un besazo, linda y feliz domingo
ResponEliminaQue recepta mes bonica i que imatges, entra pels ulls, felicitats per la teva proposta.
ResponEliminaUn petó enorme
Mmmm això ha d'estar bonissim!!! m'encanten aquesta mena de puddings salats! són un vici per a qualsevol hora! peotns
ResponEliminaQue apetecible se ve!!: me ha encantado. Seguro que está delicioso. Besos y buen domingo.
ResponEliminaMuy original y seguro que riquisimo...Besitos
ResponEliminaDesdeluego la idea es estupenda , me ha encantado y como nunca lo he preparado con tu permisito me lo voy a apuntar.
ResponEliminaEl corte es deliciosamente tentador ;)
Besinos.
Oh, m'encanta aquesta proposta... Així amb verduretes ha d'estar de mort. No m'hauria imaginat mai aquest pastís. M'has ben sorprès i m'agrada molt! Apuntat ;)
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!!
Petoents!
Qué original!!! M'agrada molt, ha d'estar boníssima, la barreja arròs i formatge és una delícia i amb verduretes ha de quedar molt bé, s'haurà de provar!!!
ResponEliminaMolts petonets!!!
Ha de ser molt saboròs. L'escalivada deshidratada no la he vist mai, però imagino que pot ser amb escalivada feta a casa.
ResponEliminaEm sembla que el comentari que m'has fet al bloc avui no ha sortit complert.
Petons.
Crec que és el primer pastís d´arròs que veig, però com sembla una quiche m´agradarà segur, com tot el que porta. Muaks guapi
ResponEliminaI tant que m'agrada! en menjaria un trosset ara mateix, ben original, mai havia vist una recepta igual. Perfecte!
ResponEliminaPetonets!!!
Que bó aquest pastís salat amb arròs i verduretes!!!!! sobretot per l´estiu el trobo genial.. guardo la recepta que el faré segur. Petons, i bon diumenge.
ResponEliminaQué buena receta para un pastel salado. Mira que nunca me acuerdo de hacer uno salado siempre me viene a la memoria los pasteles dulces. Me llevo la receta para hacer uno de estos días.
ResponEliminaBesossssssssssss
¡Caray, que pastel más rico!. Me ha gustado muchísimo.
ResponEliminaBesets
m'agraden i molt els pastissos salats !!! t'ha quedat bo bo bo
ResponEliminapetonets
Tot un encert! La combinació arròs i formatge no falla mai però la farigola i l´alfabrega li deuen donar una grata frescor al pa.
ResponEliminaSaps que no m'havia plantajat mai la possibilitat de fer pastís d'arrós. Això ho he de probar demà mateix. M'encanta la teva proposta.
ResponEliminaHa d'estar duper gustós!!! què bo!
ResponEliminaSe ve muy esponjoso, me gusta los ingredientes que lleva. saludos.
ResponEliminaQue pastel más rico, me parece una receta muy buena. Acabo de descubrir tu blog a través de otro y me encantas tus recetas, así que seguidora ya mismo. Te invito a pasarte por mi blog si puedes.
ResponEliminaun saludo.
paprikaenlacocina.blogspot.com/
Quin pastís més curiós!! saps que no havia vist mai arròs fet així?? si és que en un dia com avui s'aprenen moltíssimes coses, fins i tot d'un dels ingredients més versàtils del món! Ha d'estar boníssim amb les verduretes que hi has posat, i amb el toc de formatge... mmmm!!!
ResponEliminaPetonets guapa!
Eri como siempre muy original tus recetas y versionadas a tu estilo y gusto,me encanta
ResponEliminapeto
Ets pots creure q no he fet mai pastis salat???
ResponEliminaTe molt bona pinta.
Un petonet i ara d'aqui a una estona et faig un truc
Un pastis dels que a casa segur que tindria molt d'exit.. així és que en prenc nota!
ResponEliminaUauuuuuuuu, a casa ens encanta l'arròs integral però així ni se m'hauria passat mai pel cap!
ResponEliminaPetons.
una idea molt original. I sembla molt bo!
ResponEliminaMarta
Una molt bona i diferent manera de menjar l’arròs, queda anotat amb el teu permís
ResponEliminaPetons
Quin pastís més original i curiós!!! Te'n queda un bocí per tastar-lo?
ResponEliminapetonets
Hola Eri, guapa tu
ResponEliminai quina recepta més bona, amb la gana que tinc ara, anoto la formula
mil petonets Susanna
Que rico, me encantan los pasteles con verduras...
ResponEliminaUn saludo!!!
Eri!!!!! lo has bordado, me ha encantado la transformación que le has dado a tu receta, muy original, besos.
ResponEliminaQué bueno!!! este me lo apunto y pasa a pendientes ya mismo.
ResponEliminaBesets.
Fantàstic aquest pa amb nom de pastís!!!
ResponEliminaLes fotos també molt aconseguides.
No me había imaginado nunca un pastel de arroz, tiene una pinta deliciosa!!!
ResponEliminaOh estimada!! aquesta m'escanta i es per mi... L'arròs es el cereal menys manipulat per això no provoca intoleràncies.. I es tant bó Petons.
ResponEliminamedication for tennis elbow pain
ResponEliminaAlso visit my homepage ... tennis elbow treatment in ayurvedic
rosacea treatment Forest Heights
ResponEliminaHere is my website: Long Beach rosacea doctor