divendres, 13 d’abril del 2012

Boles de crema de formatge amb festucs i cors de litxis


I avui, us porto una aperitiu molt gustós i vistós. Recepta de la meva amiga, blocaire i veïna Neus. Jo només he fet alguna petita modificació, no he fet amb sèsam i parmesà i alguns els he fet amb litxis en comptes de raïm. Feu-los, us encantaran!

Ingredients per a 4 persones:
8 litxis o raïm petits
150 grams de roquefort/gorgnozola o al gust
150 grams de mascarpone
3 c/s de festucs pelats
Pebre negre

Preparació:
·         En un bol barregem el formatge, el mascarpone i la pebre fins que quedi una massa homogènia. Ho deixem una estona a la nevera per a que agafi consistència.
·         Piquem a trossos petits i regulars els festucs.
·         Netegem de pell i llavors el raïm o litxis.
·         Agafem una mica de la barreja (amb les mans humides) i posem en el centre un gra de raïm/litxi, li donem forma rodona.
·         Arrebossem totes les boles amb els festucs i reservem a la nevera fins el moment de servir.

Nota: No poden estar masses hores a la nevera, per que els festucs s’estoven i es posen negres.

Bon profit!

28 comentaris:

  1. Ummm que bons, m'encanta el litxi i aquest canvi que has fet em sembla molt encertat.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Quan els he vist m'han recordat als de la Neus, després ja he vist que has agafat la idea de la seva recepta i amb litxis segur que queda molt bo. Es un aperitiu molt original, els tinc que fer un dia.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Ara dema quan tornin a menjar aixo els blocaires a la Cookiteca ho voldren amb litxi...Pq la Margot vol que els torni a portar.

    Gràcies guapa.. i si vols dema t'envio uns quants dels meus...q tu fas croques, pero jo faig voles jajaja

    Bon cap de setama
    Petons veina

    ResponElimina
  4. Una receta muy original, me la llevo!!

    ResponElimina
  5. quina combinació més bona!!! m'agrada moltíssim. Molts petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  6. Que buena combinación y muy vistosos!!!
    Besitos

    ResponElimina
  7. Mmmm.... quina cosa mes bona!!! Ara no tindre mes remei que provar les dues versions ;-)
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  8. Quin aperitiu més original! Tinc poc costum de fer servir litxis a la cuina i aquesta idea em sembla sensacional. A més, els litxis tenen un gust que recorda el raïm i ja saps aquella dita "uva y queso sabe a beso" :)

    ResponElimina
  9. Yo soy un desastre para los aperitivos!!!
    Qué maravilla de platillo... delicioso

    ResponElimina
  10. tremendas estas bolas version Neus probadas y gustosas y con tu toque me lo imagino,habra que hacerlas
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  11. Estupenda y deliciosa idea. Te han quedado geniales.
    Besets

    ResponElimina
  12. Una idea molt divertida i molt original.

    Crec que ha d'estar molt i molt bo!

    ResponElimina
  13. Ayyy qué ricos. Yo hago unos parecidos pero nunca les he puesto fruta en el centro. Los pruebo y te digo.
    Besos, guapa

    ResponElimina
  14. Quin aperitiu tan bo i original!!!
    Petons

    ResponElimina
  15. OOOOhhhh nena,que bocado más chic y original,me lo quedo.

    Besotes, buen finde!!

    ResponElimina
  16. M'encanta! La setmana que ve tinc un sopar a casa i em sembla que les faré d'aperitiu! A més de boníssimes, semblen fàcils de fer...

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  17. Vaya capricho que has hecho, me encanta, desde luego que lo haré. Un abrazo y feliz fin de semana, Clara.

    ResponElimina
  18. Hola Eri estimada i guapa tu

    moltes gràcies per la teva visita, m´encanta la teva proposta te que donar una explosió de sabors a la boca, humm

    copio, copien, copiaren, i mil petonets Susanna

    ResponElimina
  19. I després dius de mi.... però si tu fas coses més bones!!! :p

    Roger

    ResponElimina
  20. Això m'ha robat el cor: litxis i festucs junts!
    Nani

    ResponElimina
  21. No he probat les de la Neus....:(, però aquestes també pinten molt be, la barreja que porten m´agrada.....les faré! Petonets guapi!

    ResponElimina
  22. Nena ahir les vaig provar i estaven bonísimes, ara tindrem que provar les teves...

    Un petonet

    ResponElimina
  23. Deuen estar boníssimes. Fa molts anys que vaig provar els litxis i ja no recordo el seu gust...la recepta deu ser una predestinació a que el torni a provar... je, je,je...

    ResponElimina
  24. Quina pinta tan impressionant que tenen aquestes boles I que originals!!! Com sempre, estàs que te sales, jeje!

    ResponElimina
  25. Veus, si ja t'ho dic, me l'hauries de veure, OOOOOOOOOh!!!! jejeje....
    Quina delicia, boníssim!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  26. Ohhhh aquests aperitius són boníssims!!!nyaaaam!!!

    Petonets!

    ResponElimina