I aquest mes les amigues de Memòries d'una cuinera ens conviden a preparar un
dolç típic: Carquinyolis. He preparat alguns amb avellanes i altres amb
anacards. Els d’avellanes han agradat a tots i els d’anacards només en a mi...
però contra gustos...
Espero que us agradin!
Ingredients:
150 grams de farina110 grams de sucre
1 ou M
20 grams de mantega
5 grams d’impulsor
1 c/c essència de vainilla
1 c/c emulsió de llimona (també pot ser la ratlladura)
100 grams d’avellanes, anacards ... (al gust)
Preparació
amb panificadora:
·
Posar en la cubeta els
ingredients: l’ou, la mantega, el sucre, l’impulsor, la llimona, la vainilla i
la farina.
·
Posar el programa
d’amassar i afegir les avellanes a meitat del procés d’amassar. Quan la massa
hagi agafat consistència retirar. Formar dues peces allargades d’un gruix de
3-3,5 cm i d’alt d’1 cm.
·
Posar al forn preescalfat
a 175º entre 25-35 minuts.
·
Retirar i encara en calent
tallar les peces al biaix. Tornar a posar al forn 5 minuts més.
·
Retirar i deixar refredar.
Bon profit!
Amb anacards ha de quedar molt original, és lògic que no agradin a tothom... però el d'avellanes té l'èxit assegurat! M'encanten :)
ResponEliminaA casa,els d'anacards, nomes agradarien a la meva mare...jeje pero els d'avellanes segur que a tots...
ResponEliminaPetonets.
Me lo apunto, tienen que estar muy buenos, en casa les gustará. besos.
ResponEliminaSon una delicia... los probé por primera vez en Siena y me encantaron. Si es que Cataluña e Italia comparten mucho...
ResponEliminaEls d'ametlla o avellana son els més típics, però es molt bona idea variar els sabors i els anacards tenen que quedar bé igualment. M'en agafo un paquetet.
ResponEliminaPetons maca, que tinguis un bon dia.
Quina combinació més bona de fruits secs.
ResponEliminaun petonet
Que bons .....els d'anacards segur que m'agradarien ja qu em'encanta..... Una presentaci´o excel.lent.
ResponEliminaPetons
Los tengo en pendientes desde ni se el tiempo que hace y aún no les ha tocado el turno.
ResponEliminaViendo esta maravilla tendré que pasar el apunte a "recetas urgentes" jaja...
Me quedo con los de avellanas que los anacardos a mi tampoco me gustan ;)
Besinos.
Que ricos, Elena, es que te han quedado perfectos, y con una fotografía de revista, digo de revista buena, me encantan. Yo no podré participar en este reto por falta de tiempo es que no digas nada (pero ya casi me estoy yendo de puente another vez) pero como nunca los probé, me llevo tu receta para hacerla a la vuelta.
ResponEliminaun besazo, linda y buen día
Una delicia
ResponEliminaA mi marido le gustan mucho,mucho...cuando vamos algún pueblo de excursión y los ve,se los tare puestos...jeje...Tendré que hacerlos.Los anacardos me gustan cantidad.
ResponEliminaPor cierto te he mandado unas rosas para SAnt Jordi,vía wasapp....no lo tienes activado,verdad?
Como me gustan los carquinyolis y nunca los he hecho. Besos!
ResponEliminaAna de. 5 sentidos en la cocina
Ja faig l'esfoç i em menjo jo els d'anacards... :P T'han quedat fantàstics!!
ResponEliminaPEtonets
Sandra
Moooolt gustosos!!! que bó canviar les ametlles per aquests fruits secs.. M´encanta la proposta. Petons,
ResponEliminaque buenos que son y con un buen moscatell la felicidad completa
ResponEliminapeto
Pel que sigui, els carquinyolis em recorden quan era petit.
ResponEliminaBona recepta, segur que estan molt bons.
Que bons amb aquests fruits secs!!! Ja tinc ganes de veure el recull que faran...
ResponEliminaPetonets guapa
bonissims i una presentació de 10!!! perfecte
ResponEliminaSiempre los comí de almendra. Este cambio de frutos secos, me ha gustado. Y las fotos, impresionantes.
ResponEliminaBesets
Que bons, que bons!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Mira que en son de bons i de fàcils !!!!
ResponEliminaPetons
Doncs a mi m´agraden els anacardos...Engreixen però no tinc un no per resposta a l´oferiment. Ja som dues!
ResponEliminaAparte de buenos una bonita presentacion...Besitos
ResponEliminaQue bons. Jo els he fet aquesta tarda amb un mestre. Aquests tenen un pinta perfecta.
ResponEliminaNani
Que bons!!! he recullit moltes versions dolces!!!! aquesta també m´agrada molt!!!! Petons
ResponEliminaTenen un aspecte deliciós!
ResponEliminadoncs jo em quedo amb les dues versions!!!!! quina pintassa. Moltíssimes gràcies per participar!!!! ets n solet.petonets guapa
ResponEliminaque bons!!
ResponEliminaUn peto.
Vols dir que varia molt el gust perquè no agradin? Però és clar, contra gustos...
ResponEliminaL'aspecte és perfecte, jo en vull un de cada!;)
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
¿y por qué no gustaron las de anacardos? habrá que probarlas, por mí te digo que de pinta se ven maravillosas.
ResponEliminaNo els he fet encara...no se si em donarà temps t'han quedat com a mi m'agraden ben blanquets.
ResponEliminaUn petonet
Quina delicia!! ni m'enrecordo l'ultima vegada que els vaig tastar. A la meva mare li encanten i ultimament no paro de veure receptes, li haure de preparar, adaptades i així els podré tastar. Petons
ResponElimina