dimecres, 25 d’abril de 2012

Carquinyolis



I aquest mes les amigues de Memòries d'una cuinera ens conviden a preparar un dolç típic: Carquinyolis. He preparat alguns amb avellanes i altres amb anacards. Els d’avellanes han agradat a tots i els d’anacards només en a mi... però contra gustos...

Espero que us agradin!


Ingredients:
150 grams de farina
110 grams de sucre
1 ou M
20 grams de mantega
5 grams d’impulsor
1 c/c essència de vainilla
1 c/c emulsió de llimona (també pot ser la ratlladura)
100 grams d’avellanes, anacards ... (al gust)

Preparació amb panificadora: 

·         Posar en la cubeta els ingredients: l’ou, la mantega, el sucre, l’impulsor, la llimona, la vainilla i la farina.
·         Posar el programa d’amassar i afegir les avellanes a meitat del procés d’amassar. Quan la massa hagi agafat consistència retirar. Formar dues peces allargades d’un gruix de 3-3,5 cm i d’alt d’1 cm.
·         Posar al forn preescalfat a 175º entre 25-35 minuts.
·         Retirar i encara en calent tallar les peces al biaix. Tornar a posar al forn 5 minuts més.
·         Retirar i deixar refredar.





Bon profit!

32 comentaris:

  1. Amb anacards ha de quedar molt original, és lògic que no agradin a tothom... però el d'avellanes té l'èxit assegurat! M'encanten :)

    ResponElimina
  2. A casa,els d'anacards, nomes agradarien a la meva mare...jeje pero els d'avellanes segur que a tots...
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Me lo apunto, tienen que estar muy buenos, en casa les gustará. besos.

    ResponElimina
  4. Son una delicia... los probé por primera vez en Siena y me encantaron. Si es que Cataluña e Italia comparten mucho...

    ResponElimina
  5. Els d'ametlla o avellana son els més típics, però es molt bona idea variar els sabors i els anacards tenen que quedar bé igualment. M'en agafo un paquetet.
    Petons maca, que tinguis un bon dia.

    ResponElimina
  6. Quina combinació més bona de fruits secs.

    un petonet

    ResponElimina
  7. Que bons .....els d'anacards segur que m'agradarien ja qu em'encanta..... Una presentaci´o excel.lent.
    Petons

    ResponElimina
  8. Los tengo en pendientes desde ni se el tiempo que hace y aún no les ha tocado el turno.

    Viendo esta maravilla tendré que pasar el apunte a "recetas urgentes" jaja...

    Me quedo con los de avellanas que los anacardos a mi tampoco me gustan ;)

    Besinos.

    ResponElimina
  9. Que ricos, Elena, es que te han quedado perfectos, y con una fotografía de revista, digo de revista buena, me encantan. Yo no podré participar en este reto por falta de tiempo es que no digas nada (pero ya casi me estoy yendo de puente another vez) pero como nunca los probé, me llevo tu receta para hacerla a la vuelta.

    un besazo, linda y buen día

    ResponElimina
  10. A mi marido le gustan mucho,mucho...cuando vamos algún pueblo de excursión y los ve,se los tare puestos...jeje...Tendré que hacerlos.Los anacardos me gustan cantidad.

    Por cierto te he mandado unas rosas para SAnt Jordi,vía wasapp....no lo tienes activado,verdad?

    ResponElimina
  11. Como me gustan los carquinyolis y nunca los he hecho. Besos!

    Ana de. 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  12. Ja faig l'esfoç i em menjo jo els d'anacards... :P T'han quedat fantàstics!!
    PEtonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. Moooolt gustosos!!! que bó canviar les ametlles per aquests fruits secs.. M´encanta la proposta. Petons,

    ResponElimina
  14. que buenos que son y con un buen moscatell la felicidad completa
    peto

    ResponElimina
  15. Pel que sigui, els carquinyolis em recorden quan era petit.

    Bona recepta, segur que estan molt bons.

    ResponElimina
  16. Que bons amb aquests fruits secs!!! Ja tinc ganes de veure el recull que faran...
    Petonets guapa

    ResponElimina
  17. bonissims i una presentació de 10!!! perfecte

    ResponElimina
  18. Siempre los comí de almendra. Este cambio de frutos secos, me ha gustado. Y las fotos, impresionantes.
    Besets

    ResponElimina
  19. Que bons, que bons!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  20. Mira que en son de bons i de fàcils !!!!
    Petons

    ResponElimina
  21. Doncs a mi m´agraden els anacardos...Engreixen però no tinc un no per resposta a l´oferiment. Ja som dues!

    ResponElimina
  22. Aparte de buenos una bonita presentacion...Besitos

    ResponElimina
  23. Que bons. Jo els he fet aquesta tarda amb un mestre. Aquests tenen un pinta perfecta.
    Nani

    ResponElimina
  24. Que bons!!! he recullit moltes versions dolces!!!! aquesta també m´agrada molt!!!! Petons

    ResponElimina
  25. doncs jo em quedo amb les dues versions!!!!! quina pintassa. Moltíssimes gràcies per participar!!!! ets n solet.petonets guapa

    ResponElimina
  26. Vols dir que varia molt el gust perquè no agradin? Però és clar, contra gustos...
    L'aspecte és perfecte, jo en vull un de cada!;)
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  27. ¿y por qué no gustaron las de anacardos? habrá que probarlas, por mí te digo que de pinta se ven maravillosas.

    ResponElimina
  28. No els he fet encara...no se si em donarà temps t'han quedat com a mi m'agraden ben blanquets.

    Un petonet

    ResponElimina
  29. Quina delicia!! ni m'enrecordo l'ultima vegada que els vaig tastar. A la meva mare li encanten i ultimament no paro de veure receptes, li haure de preparar, adaptades i així els podré tastar. Petons

    ResponElimina