dijous, 29 de març del 2012

Pastís Sacher... i truc!!!


 M’agrada aquest pastís i molt, però el que més m’apassiona es observar la brillantor de la cobertura. No us sembla que és magnífica?

Demà tenim a sopar a casa uns bons amics, el Jar i l'Alícia i aquestes seran una de les postres. Espero que els hi agradi!

Les nostres amigues SòniaNeus del bloc Pienso.... luego cocino estan fent un concurs on podem participar explicant algun truc de cuina. Segur que el que us explico a l’apartat de l’almívar, és molt conegut però a mi em sembla un dels millors que em van explicar. El deixo per aquells que no el coneixeu i espero que us faciliti molt la feina a l’hora de fregar les cassoles...

Noies, felicitats pel  bloc, entrar-hi vol dir aprendre cada dia una cosa nova.


Per a un motllo de 18 cm

Ingredients per a la base:
100 grams de xocolata Negre Postres Nestlé
80 grams de farina
100 grams de sucre
2 ous L i 1 ou M
70 grams de mantega
1 c/p impulsor
1 pessic de cremor tàrtar

Ingredients per l’almívar:
20 ml aigua
30 grams de sucre
1 rajolí de licor al gust

Ingredients pel farcit:
Melmelada de maduixa (o al gust)

Ingredients per a la cobertura:
60 ml de nata líquida 35% MG
90 grams de sucre
75 ml d’aigua
30 grams de cacau pur
3 fulles de gelatina

Preparació de la base:


·         Pre escalfar el forn a 180º.
·         Fonem la xocolata amb la mantega al microones i la deixem refredar una mica.
·         Batem els rovells amb la meitat del sucre fins que quedi una massa blanquinosa. Afegim la barreja de la xocolata i mantega i remenem fins obtenir una mescla homogènia.
·         Tamisem la farina i l’impulsor i l’afegim a la mescla tot tornant a incorporar sense que quedi cap grumoll.
·         Muntem les clares amb el pessic de cremor tàrtar i acabem afegint la resta del sucre.
·         Ho incorporem a la mescla de xocolata amb moviments suaus per que no es baixi.
·         Posem mantega al motllo i aboquem la mescla. Deixem coure uns 20 minuts a 180º. Cobrim amb paper d’alumini i deixem entre 20-30 minuts més a 160º fins que estigui cuit.
·         Retirar i deixar refredar al damunt d’una reixeta.



*Preparació de l’almívar (veure truc):

·         Posem en un cassó a foc suau tots els ingredients i deixem coure cinc minuts. Retirem i deixem refredar.

Preparació de la cobertura:

·         En un cassó posem la nata, l’aigua i el sucre i deixem bullir. Afegim el cacau i deixem coure uns dos o tres minuts.
·         Posem les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda.
·         Retirem del foc i colem. Quan arribi a 60º, afegim les fulles de gelatina escorregudes i remenem per que s’incorporin.
·         Quan la cobertura arribi a 30º cobrim el pastís.

Muntatge i decoració:

·         Obrim el pastís per a la meitat i pintem amb l’almívar. Escampem una capa generosa  de melmelada i cobrim amb l’altre part del pastís.

·         Posem el pastís al damunt d’una reixeta i a sota posarem una safata o paper vegetal per recollir l’excés de la cobertura. Aboquem la cobertura per sobre del pastís. Recollim ràpidament la cobertura que ha caigut a la safata o paper vegetal i la passem a una gerra. Si pels costats del pastís no ha quedat tot ben cobert de cobertura aboquem la  restant.
  • Decorem al nostre gust, deixem refredar i portem a la nevera fins el moment de servir.

*TRUC: Per que el sucre no s’enganxi a les parets del cassó
Quan preparem un almívar o caramel, en el cassó sempre  en queda enganxat una mica a les parets.

En funció del tipus d’almívar, a més cocció i diferents proporcions de TPT (tant per tant) d’aigua i sucre, aquest serà més consistent o menys i s’enganxarà més contra més sucre i cocció porti la barreja.

En el cas d’avui és un almívar molt fluix que no canviarà de color, però si volem fer un almívar de fil fluix o fort, el que cal fer és simplement: tenim preparat un got amb aigua i un pinzell. A mida que es va fent la cocció anem de tant en tant, pintant les parets del cassó. Sentireu el soroll de com es desfà el sucre que va quedant impregnant a les parets i no us quedarà ni resta d’almívar a les parets.



Bon profit!

31 comentaris:

  1. Wooow pedazo de pastel, me voy a la cama babeando!! y el truco, genial...suerte en el concurso
    Besitos

    ResponElimina
  2. Nena quin pastis!!! M'encanta!!! I tens tota la rao... la brillantor de la cobertura es espectacular!!!
    Per cert, el truc no el coneixia i em sembla genial!! Que sempre em passa... ara, cada vegada que faci almivar, pensare en tu ;-)
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  3. Es maravillosa......... totalmente maravillosa.
    Muchas gracias por el truco.

    Besos.

    ResponElimina
  4. Qué brillo... que maravilla... y un trucazo, mil gracias!!

    ResponElimina
  5. tremendo este sacher y si el chocolate brilla de maravilla,mañana el Jar y Alícia disfrutaran divisamente de este bueno y hermoso pastis
    Buen truco Eri y ves como al final has llegado a tiempo de participar, lo has conseguido¡¡¡
    petons y nos vemos pasado semana santa

    ResponElimina
  6. Estupendo!!!

    Verdadeiramente delicioso!

    Petonets

    Renata

    ResponElimina
  7. Que maravilla de Sacher!!!. te ha quedado de pastelería de lujo. una delicia!!!. Besos

    ResponElimina
  8. El truc del pinzell a l'aigua és crucial a la pastisseria! ;)
    El sacher és el PASTÍS en majúscula i a tu t'ha quedat sensacinonal, amb la cobertura perfecta. Felicitats!

    ResponElimina
  9. Apa, com sempre, una tarta impressionant...

    Moltes gracies per participar al nostre concurs!

    ResponElimina
  10. Segur q quan feies aquests pastis pensaves en la veina, a que si??? ja te vale ja podies haver portar un tros el dimarts.

    Gràcies per participar...mestre croquetera.

    Un petonet

    ResponElimina
  11. El sacher boníssim i aquest truc me l'emporto ;-)
    Petonets

    ResponElimina
  12. qué maravilla de tarta, menudo brillo tiene la cobertura, es precioso. Seguro que tus amigos se van encantados, eso si logras que se vayan con esas cosas que preparas :)
    Un truqui estupendo.
    Besos y buen fin de semana

    ResponElimina
  13. A mi també m'agrada molt el sacher! T'ha quedat fantàstic!! Molta sort al concurs :-)

    Petons bonica!!

    ResponElimina
  14. Una tarta que és adictiva!!!! t´ha quedat molt maca guarnida. El truc el probaré jo faig el caramel directament amb la cassola mullada, probaré també lo del pincell. Petonets

    ResponElimina
  15. Quina tarta!!! I molt bon truc, el tindré en compte. Molta sort.
    Bon cap de setmana.
    Mon

    ResponElimina
  16. Doncs no en tenía ni idea d'aquest truc, i el trobo boníssim! que és una murga després rentar els cassons...
    Un sàcher fantàstic, amb aquesta glassa!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  17. Quin pastís més bo! Ens ha agradat molt el toc dels gerds al cim del pastís.

    Us convidem a passar pel bloc d'ESfruita.com, la botiga online de fruites i verdures de qualitat per conèixer la recepta de la crema de carbassa amb pipes de carbassa:
    www.esfruita.com/assessorem/crema-de-carbassa-i-gingebre-amb-pipes-de-carbassa/?preview=true&preview_id=149&preview_nonce=b7310fa11d

    ResponElimina
  18. Mmm no se si m'agrada més el truc o el pastís !!! bueno si, vull un tros de xocolata ...

    petonets

    ResponElimina
  19. Esta tarta era la preferida de mi sobrino Javier .

    Qué buena mano tienes para todo , no hay cosa que hagas que no esté de 10 !!!

    Besinos.

    ResponElimina
  20. Buena tarta, yo creia que le habias puesto algo al chocolate, porque tiene un brillo..
    Y el truco muy bueno, que luego no hay quien friege el cazo.
    Besets

    ResponElimina
  21. Un clàssic que no fallat. A mi el truquet me´l van ensenyar en Narcís.

    ResponElimina
  22. Hola Eli
    Molt brillant el glacejat
    Bona cuina

    ResponElimina
  23. la sacher torte tiene una pinta... nunca la he preparado, creo que por miedo a que el chocolate del topping no me quede así de perfecto.

    ResponElimina
  24. Sí, la Sacher m'ha deixat meravellada i bavejant, però aquest truc és fantàstic!! :D estic farta de rentar sucre enganxat jajaja Moltes gràcies!! :D

    Un petonet guapa, i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  25. Eli, quin sacher més elegant!! Bravo!!
    I sort al concurs!
    Petons!

    ResponElimina
  26. Moltes gràcies per compartir el truc. Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  27. Eri, el Sacher és el meu pastís preferit!!! i pots creure que encara no l'he fet mai?? t'ha quedat fantàstic, encara q és l'hora de sopar, me'n menjaria un bon tall :) petonets guapa

    ResponElimina
  28. M'encanta el Sacher, és un dels meus preferits. Segur que les postres van triomfar!
    El truc no el coneixia. Gràcies!
    Marta

    ResponElimina
  29. Doncs jo no el sabia aquest truc!!! Gràcies!!!
    El pastís genial, és dels que els hi tinc més carinyu, no ser, era un pastís pendent i quan el vaig fer vaig estar molt contenta. També he de dir que va ser pel meu aniversari, ups!
    Petonets i feliç semana!!!

    ResponElimina
  30. Si us interessa un Sacher diferent, el meu el faig a l'italiana (amb avellanes) amb la Thermomix http://milnead.typepad.com/blog/2013/08/sachertorte-a-la-thermomix.html

    ResponElimina