M’agrada aquest pastís i molt, però el que més m’apassiona
es observar la brillantor de la cobertura. No us sembla que és magnífica?
Demà tenim a sopar a casa uns bons amics, el Jar i l'Alícia i aquestes
seran una de les postres. Espero que els hi agradi!
Les nostres amigues Sònia i Neus del bloc Pienso.... luego cocino estan fent un concurs on podem
participar explicant algun truc de cuina. Segur que el que us explico a
l’apartat de l’almívar, és molt conegut però a mi em sembla un dels millors
que em van explicar. El deixo per aquells que no el coneixeu i espero que us
faciliti molt la feina a l’hora de fregar les cassoles...
Noies, felicitats pel bloc, entrar-hi vol dir aprendre cada dia una
cosa nova.
Per a un motllo de 18 cm
Ingredients
per a la base:
100 grams de xocolata Negre Postres Nestlé80 grams de farina
100 grams de sucre
2 ous L i 1 ou M
70 grams de mantega
1 c/p impulsor
1 pessic de cremor tàrtar
Ingredients
per l’almívar:
20 ml aigua30 grams de sucre
1 rajolí de licor al gust
Ingredients
pel farcit:
Melmelada de maduixa (o al gust)
Ingredients
per a la cobertura:
60 ml de nata líquida 35% MG90 grams de sucre
75 ml d’aigua
30 grams de cacau pur
3 fulles de gelatina
Preparació
de la base:
·
Pre escalfar el forn a
180º.
·
Fonem la xocolata amb la
mantega al microones i la deixem refredar una mica.
·
Batem els rovells amb la
meitat del sucre fins que quedi una massa blanquinosa. Afegim la barreja de la
xocolata i mantega i remenem fins obtenir una mescla homogènia.
·
Tamisem la farina i
l’impulsor i l’afegim a la mescla tot tornant a incorporar sense que quedi cap
grumoll.
·
Muntem les clares amb el
pessic de cremor tàrtar i acabem afegint la resta del sucre.
·
Ho incorporem a la mescla
de xocolata amb moviments suaus per que no es baixi.
·
Posem mantega al motllo i
aboquem la mescla. Deixem coure uns 20 minuts a 180º. Cobrim amb paper
d’alumini i deixem entre 20-30 minuts més a 160º fins que estigui cuit.
·
Retirar i deixar refredar
al damunt d’una reixeta.
*Preparació de
l’almívar (veure truc):
·
Posem en un cassó a foc
suau tots els ingredients i deixem coure cinc minuts. Retirem i deixem
refredar.
Preparació
de la cobertura:
·
En un cassó posem la nata,
l’aigua i el sucre i deixem bullir. Afegim el cacau i deixem coure uns dos o
tres minuts.
·
Posem les fulles de
gelatina a hidratar amb aigua freda.
·
Retirem del foc i colem.
Quan arribi a 60º, afegim les fulles de gelatina escorregudes i remenem per que
s’incorporin.
·
Quan la cobertura arribi a
30º cobrim el pastís.
Muntatge
i decoració:
·
Obrim el pastís per a la
meitat i pintem amb l’almívar. Escampem una capa generosa de melmelada i cobrim amb l’altre part del
pastís.
·
Posem el pastís al damunt d’una reixeta i a
sota posarem una safata o paper vegetal per recollir l’excés de la cobertura. Aboquem la cobertura per sobre del pastís. Recollim
ràpidament la cobertura que ha caigut a la safata o paper vegetal i la
passem a una gerra. Si pels costats del pastís no ha quedat tot ben cobert
de cobertura aboquem la restant.
- Decorem al nostre gust, deixem refredar i portem
a la nevera fins el moment de servir.
*TRUC: Per que el
sucre no s’enganxi a les parets del cassó
Quan preparem un almívar o caramel, en el cassó sempre en queda enganxat una mica a les parets.
En funció del tipus d’almívar, a més cocció i diferents
proporcions de TPT (tant per tant) d’aigua i sucre, aquest serà més consistent
o menys i s’enganxarà més contra més sucre i cocció porti la barreja.
En el cas d’avui és un almívar molt fluix que no
canviarà de color, però si volem fer un almívar de fil fluix o fort, el que cal
fer és simplement: tenim preparat
un got amb aigua i un pinzell. A mida que es va fent la cocció anem de tant en
tant, pintant les parets del cassó. Sentireu el soroll de com es desfà el sucre
que va quedant impregnant a les parets i no us quedarà ni resta d’almívar a les
parets.
Bon profit!
Wooow pedazo de pastel, me voy a la cama babeando!! y el truco, genial...suerte en el concurso
ResponEliminaBesitos
Nena quin pastis!!! M'encanta!!! I tens tota la rao... la brillantor de la cobertura es espectacular!!!
ResponEliminaPer cert, el truc no el coneixia i em sembla genial!! Que sempre em passa... ara, cada vegada que faci almivar, pensare en tu ;-)
Un petonas
Sònia
Es maravillosa......... totalmente maravillosa.
ResponEliminaMuchas gracias por el truco.
Besos.
Qué brillo... que maravilla... y un trucazo, mil gracias!!
ResponEliminatremendo este sacher y si el chocolate brilla de maravilla,mañana el Jar y Alícia disfrutaran divisamente de este bueno y hermoso pastis
ResponEliminaBuen truco Eri y ves como al final has llegado a tiempo de participar, lo has conseguido¡¡¡
petons y nos vemos pasado semana santa
Estupendo!!!
ResponEliminaVerdadeiramente delicioso!
Petonets
Renata
Que maravilla de Sacher!!!. te ha quedado de pastelería de lujo. una delicia!!!. Besos
ResponEliminaEl truc del pinzell a l'aigua és crucial a la pastisseria! ;)
ResponEliminaEl sacher és el PASTÍS en majúscula i a tu t'ha quedat sensacinonal, amb la cobertura perfecta. Felicitats!
Apa, com sempre, una tarta impressionant...
ResponEliminaMoltes gracies per participar al nostre concurs!
Segur q quan feies aquests pastis pensaves en la veina, a que si??? ja te vale ja podies haver portar un tros el dimarts.
ResponEliminaGràcies per participar...mestre croquetera.
Un petonet
El sacher boníssim i aquest truc me l'emporto ;-)
ResponEliminaPetonets
qué maravilla de tarta, menudo brillo tiene la cobertura, es precioso. Seguro que tus amigos se van encantados, eso si logras que se vayan con esas cosas que preparas :)
ResponEliminaUn truqui estupendo.
Besos y buen fin de semana
A mi també m'agrada molt el sacher! T'ha quedat fantàstic!! Molta sort al concurs :-)
ResponEliminaPetons bonica!!
Una tarta que és adictiva!!!! t´ha quedat molt maca guarnida. El truc el probaré jo faig el caramel directament amb la cassola mullada, probaré també lo del pincell. Petonets
ResponEliminaQuina tarta!!! I molt bon truc, el tindré en compte. Molta sort.
ResponEliminaBon cap de setmana.
Mon
Doncs no en tenía ni idea d'aquest truc, i el trobo boníssim! que és una murga després rentar els cassons...
ResponEliminaUn sàcher fantàstic, amb aquesta glassa!!!!
Petonets
Quin pastís més bo! Ens ha agradat molt el toc dels gerds al cim del pastís.
ResponEliminaUs convidem a passar pel bloc d'ESfruita.com, la botiga online de fruites i verdures de qualitat per conèixer la recepta de la crema de carbassa amb pipes de carbassa:
www.esfruita.com/assessorem/crema-de-carbassa-i-gingebre-amb-pipes-de-carbassa/?preview=true&preview_id=149&preview_nonce=b7310fa11d
Mmm no se si m'agrada més el truc o el pastís !!! bueno si, vull un tros de xocolata ...
ResponEliminapetonets
Esta tarta era la preferida de mi sobrino Javier .
ResponEliminaQué buena mano tienes para todo , no hay cosa que hagas que no esté de 10 !!!
Besinos.
Buena tarta, yo creia que le habias puesto algo al chocolate, porque tiene un brillo..
ResponEliminaY el truco muy bueno, que luego no hay quien friege el cazo.
Besets
Un clàssic que no fallat. A mi el truquet me´l van ensenyar en Narcís.
ResponEliminaQuina pinta!!!!
ResponEliminaHola Eli
ResponEliminaMolt brillant el glacejat
Bona cuina
la sacher torte tiene una pinta... nunca la he preparado, creo que por miedo a que el chocolate del topping no me quede así de perfecto.
ResponEliminaSí, la Sacher m'ha deixat meravellada i bavejant, però aquest truc és fantàstic!! :D estic farta de rentar sucre enganxat jajaja Moltes gràcies!! :D
ResponEliminaUn petonet guapa, i bon cap de setmana!!
Eli, quin sacher més elegant!! Bravo!!
ResponEliminaI sort al concurs!
Petons!
Moltes gràcies per compartir el truc. Bon cap de setmana,
ResponEliminaNani
Eri, el Sacher és el meu pastís preferit!!! i pots creure que encara no l'he fet mai?? t'ha quedat fantàstic, encara q és l'hora de sopar, me'n menjaria un bon tall :) petonets guapa
ResponEliminaM'encanta el Sacher, és un dels meus preferits. Segur que les postres van triomfar!
ResponEliminaEl truc no el coneixia. Gràcies!
Marta
Doncs jo no el sabia aquest truc!!! Gràcies!!!
ResponEliminaEl pastís genial, és dels que els hi tinc més carinyu, no ser, era un pastís pendent i quan el vaig fer vaig estar molt contenta. També he de dir que va ser pel meu aniversari, ups!
Petonets i feliç semana!!!
Si us interessa un Sacher diferent, el meu el faig a l'italiana (amb avellanes) amb la Thermomix http://milnead.typepad.com/blog/2013/08/sachertorte-a-la-thermomix.html
ResponElimina