Aquest més des de Memòries d'una cuinera ens conviden a preparar un clàssic de la nostra cuina: La truita.
Heu menjat alguna vegada truita de macarrons? Doncs jo quan em sobren alguns macarrons, però no suficients per un plat, faig una truita i ja tinc un plat enllestit.
D’aquí sorgeix la idea de fer aquesta truita amb fideuà! Com a mi m’agrada més la fideuà sense “tropezones” l’he només amb el brou de peix, però podeu fer-la al vostre gust.
Per donar-li més força a la fideuà l’he acabada gratinant l’allioli, unes gambes i unes gotes d’emulsió de pebre vermell picant (a la foto no s’aprecia... però hi és)!
Espero que us agradi!
Ingredients per a quatre persones:
200 grams de fideus
400 ml de fumet de peix concentrat
4 ous XL
2 c/s salsa de tomàquet
1 polsim de pebre blanc
1 polsim de pebrot vermell
1 polsim de safrà
1 ceba petita
1 dent d’all
¼ cullerada de cafè d’impulsor
1 rajolí de nata líquida 18% MG
Sal i oli d’oliva
50 ml de vi blanc
4 gambes
All i oli
30 ml d’oli d’oliva
½ c/c de pebre vermell picant
Preparació:
Preparació:
- Posem en la paella l’oli d’oliva i fregim l’all i la ceba que haurem picat. Quan la ceba estigui rossa afegim el vi i deixem que s’evapori.
- Afegim el tomàquet i deixem que es cogui. Afegim les espècies i la sal. A continuació afegim els fideus i els deixem coure un parell de minuts.
- Incorporem el fumet de peix a foc fort i quan arrenqui a bullir baixem el foc i deixem coure fins haver absorbit tots els fideus i que quedin secs (amb la punta cap a dalt).
- En un bol batem els ous amb un pessic de sal, l'impulsor i la nata líquida. Incorporem els fideus, remenem i posem de nou a la paella. Deixem coure per sota i quan estigui cuit, li donem la volta amb l’ajut d’un tomba truites o un plat.
- Deixem coure un parell de minuts, ja acabarà de fer-se al forn.
- Cobrim la truita amb allioli i la posem al forn amb la funció grill fins que estigui gratinat.
- Mentre, pelem el cos de les gambes i les saltem un minut a la paella. Afegim una mica de sal.
- Emulsionem els 30 ml d’oli d’oliva amb el pebrot vermell picant.
- Retirem la truita i afegim les gambes i l’emulsió de l’oli.
Bon profit!
Déu n'hi do quina idea més bona!! i quina pinta... fellcitats!
ResponEliminaapa, Eri, una cosa es fer una truita amb resta de macarrons i una altre cosa fer aquesta meravella...
ResponEliminaDoncs mai he tastat la truita de pasta però mira, si em convides a aquesta truita no et diré que no!:)))))))
ResponEliminaM'has deixat amb la boca oberta: una truita molt original, si senyora, i amb aquestes gambes, nyam!
Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.
Pocas veces en mi vida he visto una tortilla más original!!
ResponEliminaEsto no me quedo yo sin probarlo...
Estic al·lucinant!!!! Ha de ser boníssim!!! però se m'hagués passat pel cap, jeje.
ResponEliminaFeliç cap de setmana.
Nena quina truita, em sembla de restaurant d'alta categoria!! :D :D No he provat mai ni la de macarrons ni la de fideuà... i ara em pregunto, a què estic esperant!? jaja
ResponEliminaGràcies per la recepta, queda apuntada! :D
Un petó ben gran!!
Carai, truita de fideuà? Això ha d'estar mol i molt bó eh!? Jajajaja m'ho enduc! Quina meravella!
ResponEliminaPetons
Dios mio, con esta maravilla como vamos a participar las demás. Y yo haciendo una tortilla sencillita, jajajaj.
ResponEliminaTe ha quedado maravillosa, guapa, como siempre.
Besos
Mi madre siempre nos hacía tortilla con la pasta que sobraba, añadía queso y nos encantaba. Pero claro, la tuya de fideuá y alioli me parece para nota, qué delicia!!
ResponEliminaBesos
Ostres truita de fideuà!!! quina combinació més original!!! A casa ens xifla la fideuà!! Tinc una cunyada que és famosa per les seves i precisament diumenge m'ha convidat a menjar-ne una (a mi em toca les postres, és clar, oi??). Així que, a veure si estic de sort i en sobra una mica (ho veig difícl jejeje...) per provar la teva idea....
ResponEliminaBon cap de setmana guapa
UUaaauuu!!! Quina truita més sorprenent!!! I que complerta!!! M'encantaria propvar-la te que estar bonissima ia mb l'allioli ni m'imagino!
ResponEliminaPetons
Está diciendo cómeme, una original idea!! Feliz fin de semana. Un saludo, Clara.
ResponEliminajajajaj, doncs no Eri, ni amb macarrons ni amb fideuà!!!! quina passada de truita. Moltíssimes gràcies per participar. Molts petonets
ResponEliminaMinha amiga, suas sugestões são sempre as melhores!
ResponEliminaEsta tortilla está muito original e muito gourmet,
quisera eu poder morar um pouco mais perto de você, ia ser uma maravilha!!!!
Petonets,
Feliz Fim de semana
Alça!!! vaja senyora truita Eri!!!! a de ser mes que bona!!!...
ResponEliminaPero qué original!!!. Me encanta la idea. Un beso
ResponEliminaOstres mai hagués pensat en combinar fideuà amb truita, quina recepta més original i segur que estava deliciosa...un petonet
ResponEliminaJe je je... una idea molt bona! Havia sentit a parlar de la truita de macarrons, doncs la de fideuà també ha de quedar molt bona. i de millor categoria, eh? ;)
ResponEliminamolt original
ResponEliminabon cap de setmana
Quina truita més original, mai l'havia vist!
ResponEliminaPetons,
Mónica- Recetas de Mon
MARE MEVA!! Jo en vuuuuuuuull! Has unit dos dels meus plats preferits, la truita i la fideuà en una recepta fantàstica!Ole tu!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Que original, me acabas de dejar sin palabras, besos y buen finde, ESPECTACULAR.........
ResponEliminaQuina delicia més tentadora,mare meua quina delicatess,la presentació impresionant.
ResponEliminaMolt bon cap de setmana i molts de petonets.
Si la fideua esta boníssima, doncs ja me l’imagino amb truita Ummm
ResponEliminapetons
Pero qué imaginación. Nunca he probado la tortilla de pasta pero seguro que en casa triunfaría. Me apunto tu genial idea. Buen fin de semana
ResponEliminaja ja, entre una tortilla de macarrones y esta maravilla me quedo con esta de calle,me encanta por tu originalidad y tiene que estar muy buena
ResponEliminabon finde
peto
Noia, et faig la ola! Quina originalitat deu meu! A part, ha d´estar bonissima, i l´all i oli gratinat...Mmmmm, encara estic amb la boca oberta!
ResponEliminaPEtons
Caram, quines novetats!!!
ResponEliminaQuina truitaaaaaaaa, ben diferent i amb molt de gust!!!
ResponEliminaEstic flipant!!! ma mare feia truita d'espaguetis a la bolonyesa, però de fideuà!!!!???? genial!
ResponEliminapetonets
Les gambes sembla que se l'estan menjan't, però tu segur que ho has fet...És molt original.
ResponEliminaUn petonet
Sembla una proposta molt original. La presentació també està molt lograda. Felicitats.
ResponEliminatortilla de fideua... oooooooooooh, es increible, se ve alucinante, me chifla, yo tengo que probarla! Besitos
ResponEliminaQuè original!!! una truita increible!!
ResponEliminaOstres Elen! Quina truita de categoria, noia! Només imaginar-me el gratinat d'allioli amb el gustet de pebre vermell se'm fa salivera. I la queixalada ha de ser espectacular! Molts petons guapa!
ResponEliminaCreo que lo que más me gusta del mundo es una tortilla, las he probado de todo lo que se me ocurre, pero hoy me has dejado con la boca A B I E R T A... qué imaginación, debe de estar de muerte!!!!!!!!
ResponEliminaAbrazos y buena semana
O_O així m'has deixat, és una truita molt original, mai se m'havia ocurregut fer-la amb fideuà, m'encanta, m'encanta!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
hiper original!!! me encanta!!!
ResponEliminaL´haurem de provar, m´has deixat sense paraules.
ResponEliminaPetons
Huuuuuu que bueno por DEUUUU!!!! besos y feliz día
ResponEliminaQue original, seguro que está riquísima, pero no consigo adivinar el sabor, la probaré en alguna ocasión.
ResponEliminaLos bollos se ven ESPECTACULARES, eres una fenómena.
un besazo, guapísisisiisisisima
La tortilla de macarrones si que la he preparado pero de fideuá no. Que lástima que el sábado no me sobró fideuá que si no lo probaba mañana mismo.
ResponEliminaCarai.. quin plat tan contundent i que original. Ha de ser boníssim!
ResponEliminaResulta que diuen que faig una fideuà molt bona, motiu per la qual els de casa sempre m'han animat a fer un blog de cuina... la fideuà es la culpable, dels meus nous mal de caps(es broma).
ResponEliminaLa "crosteta" d'all i oli la hem provat però la de truita no, segur que esta formidable.
Resulta que diuen que faig una fideuà molt bona, motiu per la qual els de casa sempre m'han animat a fer un blog de cuina... la fideuà es la culpable, dels meus nous mal de caps(es broma).
ResponEliminaLa "crosteta" d'all i oli la hem provat però la de truita no, segur que esta formidable.
Quina passada de truita Eri!! m'ha encantat, i això que no he provat mai una truita de pasta. Però la veritat és que fa molt goig, ja m'imagino el gustet que deu tenir... i amb aquestes gambes vermelles! A casa ens agrada molt la fideuà, miraré d'apartar-ne una mica la propera vegada per fer-ne una truita! :) petonets guapa
ResponEliminaSense paraules....
ResponEliminaMuas!