divendres, 27 de gener de 2012

Truita de fideuà amb gratinat d’allioli, gambes i emulsió de pebre vermell


Aquest més des de Memòries d'una cuinera ens conviden a preparar un clàssic de la nostra cuina: La truita.

Heu menjat alguna vegada truita de macarrons? Doncs jo quan em sobren alguns macarrons, però no suficients per un plat, faig una truita i ja tinc un plat enllestit.

D’aquí sorgeix la idea de fer aquesta truita amb fideuà! Com a mi m’agrada més la fideuà sense “tropezones” l’he només amb el brou de peix, però podeu fer-la al vostre gust.

Per donar-li més força a la fideuà l’he acabada gratinant l’allioli, unes gambes i unes gotes d’emulsió de pebre vermell picant (a la foto no s’aprecia... però hi és)!

Espero que us agradi!


Ingredients per a quatre persones:
200 grams de fideus
400 ml de fumet de peix concentrat
4 ous XL
2 c/s salsa de tomàquet
1 polsim de pebre blanc
1 polsim de pebrot vermell
1 polsim de safrà
1 ceba petita
1 dent d’all
¼ cullerada de cafè d’impulsor
1 rajolí de nata líquida 18% MG
Sal i oli d’oliva
50 ml de vi blanc
4 gambes
All i oli
30 ml d’oli d’oliva
½ c/c de pebre vermell picant

Preparació:
  • Posem en la paella l’oli d’oliva i fregim l’all i la ceba que haurem picat. Quan la ceba estigui rossa afegim el vi i deixem que s’evapori.
  • Afegim el tomàquet i deixem que es cogui. Afegim les espècies i la sal. A continuació afegim els fideus i els deixem coure un parell de minuts.
  • Incorporem el fumet de peix a foc fort i quan arrenqui a bullir baixem el foc i deixem coure fins haver absorbit tots els fideus i que quedin secs (amb la punta cap a dalt).
  • En un bol batem els ous amb un pessic de sal, l'impulsor i la nata líquida. Incorporem els fideus, remenem i posem de nou a la paella. Deixem coure per sota i quan estigui cuit, li donem la volta amb l’ajut d’un tomba truites o un plat.
  • Deixem coure un parell de minuts, ja acabarà de fer-se al forn.
  • Cobrim la truita amb allioli i la posem al forn amb la funció grill fins que estigui gratinat.
  • Mentre, pelem el cos de les gambes i les saltem un minut a la paella. Afegim una mica de sal.
  • Emulsionem els 30 ml d’oli d’oliva amb el pebrot vermell picant.
  • Retirem la truita i afegim les gambes i l’emulsió de l’oli.



Bon profit!

48 comentaris:

  1. Déu n'hi do quina idea més bona!! i quina pinta... fellcitats!

    ResponElimina
  2. apa, Eri, una cosa es fer una truita amb resta de macarrons i una altre cosa fer aquesta meravella...

    ResponElimina
  3. Doncs mai he tastat la truita de pasta però mira, si em convides a aquesta truita no et diré que no!:)))))))
    M'has deixat amb la boca oberta: una truita molt original, si senyora, i amb aquestes gambes, nyam!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.

    ResponElimina
  4. Pocas veces en mi vida he visto una tortilla más original!!
    Esto no me quedo yo sin probarlo...

    ResponElimina
  5. Estic al·lucinant!!!! Ha de ser boníssim!!! però se m'hagués passat pel cap, jeje.
    Feliç cap de setmana.

    ResponElimina
  6. Nena quina truita, em sembla de restaurant d'alta categoria!! :D :D No he provat mai ni la de macarrons ni la de fideuà... i ara em pregunto, a què estic esperant!? jaja

    Gràcies per la recepta, queda apuntada! :D
    Un petó ben gran!!

    ResponElimina
  7. Carai, truita de fideuà? Això ha d'estar mol i molt bó eh!? Jajajaja m'ho enduc! Quina meravella!

    Petons

    ResponElimina
  8. Dios mio, con esta maravilla como vamos a participar las demás. Y yo haciendo una tortilla sencillita, jajajaj.
    Te ha quedado maravillosa, guapa, como siempre.
    Besos

    ResponElimina
  9. Mi madre siempre nos hacía tortilla con la pasta que sobraba, añadía queso y nos encantaba. Pero claro, la tuya de fideuá y alioli me parece para nota, qué delicia!!
    Besos

    ResponElimina
  10. Ostres truita de fideuà!!! quina combinació més original!!! A casa ens xifla la fideuà!! Tinc una cunyada que és famosa per les seves i precisament diumenge m'ha convidat a menjar-ne una (a mi em toca les postres, és clar, oi??). Així que, a veure si estic de sort i en sobra una mica (ho veig difícl jejeje...) per provar la teva idea....
    Bon cap de setmana guapa

    ResponElimina
  11. UUaaauuu!!! Quina truita més sorprenent!!! I que complerta!!! M'encantaria propvar-la te que estar bonissima ia mb l'allioli ni m'imagino!
    Petons

    ResponElimina
  12. Está diciendo cómeme, una original idea!! Feliz fin de semana. Un saludo, Clara.

    ResponElimina
  13. jajajaj, doncs no Eri, ni amb macarrons ni amb fideuà!!!! quina passada de truita. Moltíssimes gràcies per participar. Molts petonets

    ResponElimina
  14. Minha amiga, suas sugestões são sempre as melhores!

    Esta tortilla está muito original e muito gourmet,

    quisera eu poder morar um pouco mais perto de você, ia ser uma maravilha!!!!

    Petonets,
    Feliz Fim de semana

    ResponElimina
  15. Alça!!! vaja senyora truita Eri!!!! a de ser mes que bona!!!...

    ResponElimina
  16. Pero qué original!!!. Me encanta la idea. Un beso

    ResponElimina
  17. Ostres mai hagués pensat en combinar fideuà amb truita, quina recepta més original i segur que estava deliciosa...un petonet

    ResponElimina
  18. Je je je... una idea molt bona! Havia sentit a parlar de la truita de macarrons, doncs la de fideuà també ha de quedar molt bona. i de millor categoria, eh? ;)

    ResponElimina
  19. molt original

    bon cap de setmana

    ResponElimina
  20. Quina truita més original, mai l'havia vist!
    Petons,

    Mónica- Recetas de Mon

    ResponElimina
  21. MARE MEVA!! Jo en vuuuuuuuull! Has unit dos dels meus plats preferits, la truita i la fideuà en una recepta fantàstica!Ole tu!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  22. Que original, me acabas de dejar sin palabras, besos y buen finde, ESPECTACULAR.........

    ResponElimina
  23. Quina delicia més tentadora,mare meua quina delicatess,la presentació impresionant.
    Molt bon cap de setmana i molts de petonets.

    ResponElimina
  24. Si la fideua esta boníssima, doncs ja me l’imagino amb truita Ummm
    petons

    ResponElimina
  25. Pero qué imaginación. Nunca he probado la tortilla de pasta pero seguro que en casa triunfaría. Me apunto tu genial idea. Buen fin de semana

    ResponElimina
  26. ja ja, entre una tortilla de macarrones y esta maravilla me quedo con esta de calle,me encanta por tu originalidad y tiene que estar muy buena
    bon finde
    peto

    ResponElimina
  27. Noia, et faig la ola! Quina originalitat deu meu! A part, ha d´estar bonissima, i l´all i oli gratinat...Mmmmm, encara estic amb la boca oberta!
    PEtons

    ResponElimina
  28. Quina truitaaaaaaaa, ben diferent i amb molt de gust!!!

    ResponElimina
  29. Estic flipant!!! ma mare feia truita d'espaguetis a la bolonyesa, però de fideuà!!!!???? genial!
    petonets

    ResponElimina
  30. Les gambes sembla que se l'estan menjan't, però tu segur que ho has fet...És molt original.

    Un petonet

    ResponElimina
  31. Sembla una proposta molt original. La presentació també està molt lograda. Felicitats.

    ResponElimina
  32. tortilla de fideua... oooooooooooh, es increible, se ve alucinante, me chifla, yo tengo que probarla! Besitos

    ResponElimina
  33. Mare meva que creativa ets, M'encanten aquestes idees que tens, segur que aquesta bonissima i així també podem aprofitat si sobra fideua, creant un altre plat riquíssim. Genial!
    Petonets.

    ResponElimina
  34. Què original!!! una truita increible!!

    ResponElimina
  35. Ostres Elen! Quina truita de categoria, noia! Només imaginar-me el gratinat d'allioli amb el gustet de pebre vermell se'm fa salivera. I la queixalada ha de ser espectacular! Molts petons guapa!

    ResponElimina
  36. Creo que lo que más me gusta del mundo es una tortilla, las he probado de todo lo que se me ocurre, pero hoy me has dejado con la boca A B I E R T A... qué imaginación, debe de estar de muerte!!!!!!!!

    Abrazos y buena semana

    ResponElimina
  37. O_O així m'has deixat, és una truita molt original, mai se m'havia ocurregut fer-la amb fideuà, m'encanta, m'encanta!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  38. hiper original!!! me encanta!!!

    ResponElimina
  39. L´haurem de provar, m´has deixat sense paraules.
    Petons

    ResponElimina
  40. Huuuuuu que bueno por DEUUUU!!!! besos y feliz día

    ResponElimina
  41. Que original, seguro que está riquísima, pero no consigo adivinar el sabor, la probaré en alguna ocasión.

    Los bollos se ven ESPECTACULARES, eres una fenómena.

    un besazo, guapísisisiisisisima

    ResponElimina
  42. La tortilla de macarrones si que la he preparado pero de fideuá no. Que lástima que el sábado no me sobró fideuá que si no lo probaba mañana mismo.

    ResponElimina
  43. Carai.. quin plat tan contundent i que original. Ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  44. Resulta que diuen que faig una fideuà molt bona, motiu per la qual els de casa sempre m'han animat a fer un blog de cuina... la fideuà es la culpable, dels meus nous mal de caps(es broma).
    La "crosteta" d'all i oli la hem provat però la de truita no, segur que esta formidable.

    ResponElimina
  45. Resulta que diuen que faig una fideuà molt bona, motiu per la qual els de casa sempre m'han animat a fer un blog de cuina... la fideuà es la culpable, dels meus nous mal de caps(es broma).
    La "crosteta" d'all i oli la hem provat però la de truita no, segur que esta formidable.

    ResponElimina
  46. Quina passada de truita Eri!! m'ha encantat, i això que no he provat mai una truita de pasta. Però la veritat és que fa molt goig, ja m'imagino el gustet que deu tenir... i amb aquestes gambes vermelles! A casa ens agrada molt la fideuà, miraré d'apartar-ne una mica la propera vegada per fer-ne una truita! :) petonets guapa

    ResponElimina