Aquesta entrada li dedico a la meva amiga Olga. Fa uns mesos em va regalar una melmelada d’albercocs de “Casamoner” on ella treballa i es clar, a part de menjar-la amb unes torrades, vaig pensar en utilitzar-la fent alguna cosa diferent.
Casamoner està ubicada a Girona i el seu compromís es basa en oferir productes saludables, seguint mètodes d'elaboració artesanal i emprant ingredients de primera qualitat i de procedència ecològica. Pels qui sou de Girona, si encara no la coneixeu, us animo a que hi aneu, tenen uns excel·lents productes, un ambient molt acollidor i un tracte immillorable.
Moltes gràcies Olga!
Per a 14 brioixos de 50 grams
Ingredients per a la massa mare:
125 grams de farina de força
75 ml d’aigua (pot ser necessari una mica més)
¼ d’una culleradeta de cafè de sal
5 grams de llevat fresc
Ingredients:
250 grams de farina de força
2 grams de sal
20 grams de llevat fresc
1 ou M
40 ml de llet
Les llavors de dos beines de cardamom
70 grams de mantega temperatura ambient
50 grams de fructosa (o 75 grams de sucre)
Ingredients per al cobriment:
Ametlles a làmines
1 ou per pintar
Aigua i melmelada d’albercocs
Ingredients pel farcit:
Mascarpones (8 cullerades petites)
Melmelada d’albercoc (14 cullerades petites)
Preparació de la massa mare:
- En un bol, posem la farina de força i la sal. Barregem. Diluïm el llevat fresc en una mica d’aigua.
- Anem afegint a la farina, l’aigua i el llevat diluït i la treballem fins donar-li consistència. La deixem tapada amb un drap fins que dobli el volum. La podem deixar tota la nit a la nevera tapada amb paper film.
Preparació:
- Posar a escalfar la llet amb les llavors aixafades del cardamom i deixar bullir un parell de minuts a foc suau. Retirar del foc i deixar a temperatura ambient. Colar.
- Posar a la panificadora (programa d’amassar i llevar) els ingredients en el següent ordre: l’ou, la llet, la mantega a temperatura ambient i el llevat esmicolat. Després posem la farina i a sobre el sucre o fructosa i la sal.
- En el segon procés d’amasat afegim la massa mare.
- Un cop finalitzi el procés d’amassar, traiem la massa, la posem en un bol tapada amb un drap en un lloc calent i sense corrent d’aire i la deixem doblar el volum.
- Mentre en un bol barregem la melmelada i el mascarpone i ho posem en el congelador. No s’ha de congelar del tot, però si tenir consistència per a que es puguin farcir bé els brioixos.
- Posem la massa en el marbre de treball i fem porcions de 50 grams. Aplanem cada porció i afegim en el centre la cullerada de melmelada i mascarpone. Tanquem bé fent la forma rodona i les posem al damunt d’un paper vegetal a la safata que anirà al forn.
- Pintem amb l’ ou batut i afegim unes quantes ametlles en el centre.
- Portem al forn pre escalfat a 190º durant 20 o 25 minuts, fins que estigui cuits i de color daurat.
- Retirem del forn i els pintem amb la melmelada (2 cullerades soperes) dissolta amb una mica d’aigua. Els deixem refredar sobre una reixeta.
Bon profit!
Mare meva, amb el q m'agraden els brioxos....me'ls emporto per tastar-los!
ResponEliminaUffffffff Eli, que boníssims!!!!!!!!!!
ResponEliminaConec aquestes melmelades i son molt bones. Em sembla una de les millors maneres de tastar-les.
Petonets
T'han quedat fantàstics! I la combinació del farcit m'encnata, ideals per a un esmorzar bo i molt sa.
ResponEliminaNo les conec però silas veig ja se que son ones!!! li has donat un bon homenatge a l´Olga!!! que bons! Petons
ResponEliminaMolt bona fleca i molt bons brioixos!!! M'agrada molt aquesta fleca, tenen tants tipus de pa! Precisament per l'aniversari d'en Marc quan van venir a sopar els amics vaig comprar els pans allí, de diferents tipus, molt variats, i van agradar molt. I també em vaig mirar les melmelades, però ho vaig deixar per una altra ocasió.
ResponEliminaA tu t'han quedat molt bé els brioixos. Suposo que la teva amiga l'Olga va estar molt contenta.
Una forta abraçada!!!
Va surto al balcó i tu em tires un parell..et sembla be, que avui amb el gripazo que porto necesito q em cuidin i em donin coses bones pel body
ResponEliminaBon dia i molts petonets..
Qué bons aquests brioixos ja estàn farcits, a punt per ser menjats. T'han quedat rebé.
ResponEliminaPetons.
Quina delicia!! Men menjaria ara per esmorzar...
ResponEliminaPetons
Una de las locuras de mi vida es el pan dulce, podría comérmelo ardiendo, crudo, duro!! me da igual! ;)
ResponEliminaSe ven deliciosos
Se ven deliciosos, y con lo que me gusta el pan dulce.......
ResponEliminaBesos.
ai mare... se'm fa la boca aigua! me'ls menjaria ara mateix per esmorzar!
ResponEliminaMarta
Me quedat sense paraules. Quina cosa més bona! I el farcit?! Llàstima que no els pugui tastar. De fet, millor per tu, et deixaria sense.
ResponEliminaUna abraçada!
T'han quedat guapíssims!
ResponElimina¡que ricos! adoro los panes, y si son saborizados mucho más. ¿quedó alguno para mí? jiji
ResponElimina¡saludos!
pd:los camarones son las gambas
Yo ya tengo ganas de probar en hacerlos y me parece que ya tengo una receta para no tener más escusas, se ven riquísimos...............Besos.
ResponEliminaQue bons... mascarpones i melmelada, millor... no pot ser... bueno una mica de xocolata.
ResponEliminaMuas!
Ja m'imagino com quedaré quan intenti donar forma als brioixos amb el farcit a dins... però si em queden la meitat de bé que a tu pagarà la pena!!!!
ResponEliminapetonets
Quina pinta! De farcits directament no n'havia vist mai. M'ha encantat
ResponEliminaM'encanten els brioxos i amb aquestes ametlletes i, a ,farcits de melmelada. Irresistibles!!!
ResponEliminaPtns
Moltes gràcies per la dedicatòria Elena! Una recepta deliciosa, com totes les que fas !! Se'm fa la boca aigua només de veure les fotos. Ptons des de Girona.
ResponEliminaSe ven deliciosos con ese relleno y sin el. Me encanta cómo te han quedado.. Besos
ResponEliminaTe han quedado deliciosos. Las fotos muy buena. Voy a seguir viendo el blog. Un saludo, Clara.
ResponEliminaqué barbaridad, menuda pintaza tienen esos bollitos, te han queddo de exposición
ResponEliminaBesos
Buf, aquests brioixos han de ser una autèntica bomba!!!! Ara mateix li passo la recepta al Xavi (el rei dels brioixos! jejeje) perquè la faci! :P
ResponEliminaPetonets
Sandra
no sólo para desayunar o pra el té es que si los tuviera aquí ahora mismo NO CENABA OTRA COSA!!! que maravilla! besitos
ResponEliminaMmmmm em menjaria un d'aquests brioxos ara mateix!!!quina pinta fan!!!Quin bon regal et va fer la Olga!!
ResponEliminaPetons!
impresionantes los brioixos y el relleno divino,viva el mascarpone,buen regalo de la Olga sano y natural.
ResponEliminapeto
Quina pinta tenen els brioxos, t'han quedat perfectes...i amb la melmelada insuperables.
ResponEliminaUn petonet
Ummmm quina bona pinta. Ara per esmorzar me’n menjaria un o dos
ResponEliminaPetons
Eri només tinc una frase per descriure aquests brioxets: OLE TÚ! jajajaj De veritat, quina preciositat, quina esponjositat..., i combinats amb la melmelada d'albercocs?? Ni m'ho arribo a imaginar!! jaja
ResponEliminaEm guardo la recepta, no sé si m'atreviré a fer-la però ha de valer la pena!!! Quina sort que et regalin melmelades tan bones jeje
Un petoneet! :D
Perdona maca però això no es fa: un temps sense publicar i tornes amb aquest mega-nivell! ja,ja,ja.
ResponEliminaM'encanten els brioxos i la semi esfera és espectacularment espectacular.
Molts petonets.
Quins panets més bons!! Fan una pinta deliciosa. M'apunte la recepta. Salutacions
ResponEliminaOstres, quina pinta més bona que tenen aquests brioixos!!! Saps? Ahir pensava... ja toca fer algun brioix de nou. jeje
ResponEliminaPetons!
Què bons, boníssims!!! m'estic prenent un cafè i un m'aniria perfecte!!
ResponEliminaA estas horas un bocado asi me parece delicioso.
ResponEliminaSaludos
Qué bollitos tan deliciosos. Me comería no uno ni dos sino todos con ese relleno deben de estar para chuparse los dedos. Los encuentro espectaculares y las fotos divinas. Besossssssssssss
ResponEliminamenuda merienda haría con estos bollos, están perfectos!!
ResponEliminamil besossss
Eri Hello!
ResponEliminaHummmmm ... perfecta recepta, m'encanten els albercocs, són belles i temptadores!
Petons .. ♥
Que bona idea.
ResponEliminaM'encanta aquesta recepta.
Un petó.
Fa temps que no faig brioixos i aquets m'han fet venir ganes de fer-ne...
ResponEliminaPetonets.
Ai! fa poc a whole kicthen proposaven fer brioixos, però vaig fer tard i no els vaig fer! Aquests tenen una pinta espectacular!
ResponEliminaA més, la setmana passada vaig estar a Girona i em va cridar molt l'atenció Casamoner, però just quan hi anava a prendre alguna cosa calentona, tancaven! catxis! A la porpera no m'ho perdo!
Que ricura, me entran unas ganitas que pa quéeee jjjjj besos.
ResponEliminache supermeraviglia originalissima! complimenti, un bacio!
ResponEliminaTengo que probar ese relleno, qué delicia!
ResponEliminaQuina proposta tan guapa!
ResponEliminaEntra gana només de mirar-ho.
Molt bones les fotos!
Quina bona pinta!l'haig de probar!
ResponEliminaMira, por un momento pensé que me la dedicabas a mi, como también me llamo Olga... jajajaja. Aunque bueno, a mi si me das uno ya me conformo, eh? ;). Besitos.
ResponEliminaQue bufons que t'han quedat aquest brioixos...
ResponEliminaUmmm, amb mascarpone...Boníssim!
Vinc de casa Tomàs que m'ha dit que tens un blog de cuina :)
ResponEliminaQuins panets més bons! Fan una bona pinta... me n'emportaria 2 ó 3 per esmorzar :)
Las recetas de Glutoniana
Todos cocinamos sin gluten