dimarts, 24 de gener del 2012

Brioixos farcits de mascarpone i melmelada d’albercocs



Aquesta entrada li dedico a la meva amiga Olga. Fa uns mesos em va regalar una melmelada d’albercocs de “Casamoner” on ella treballa i es clar, a part  de menjar-la amb unes torrades, vaig pensar en utilitzar-la fent alguna cosa diferent.

Casamoner està ubicada a Girona i el seu compromís es basa en oferir productes saludables, seguint mètodes d'elaboració artesanal i emprant ingredients de primera qualitat i de procedència ecològica. Pels qui sou de Girona, si encara no la coneixeu, us animo a que hi aneu, tenen uns excel·lents productes, un ambient molt acollidor i un tracte immillorable.

Moltes gràcies Olga!




Per a 14 brioixos de 50 grams

Ingredients per a la massa mare:
125 grams de farina de força
75 ml d’aigua (pot ser necessari una mica més)
¼ d’una culleradeta de cafè de sal
5 grams de llevat fresc

Ingredients:
250 grams de farina de força
2 grams de sal
20 grams de llevat fresc
1 ou M
40 ml de llet
Les llavors de dos beines de cardamom
70 grams de mantega temperatura ambient
50 grams de fructosa (o 75 grams de sucre)

Ingredients per al cobriment:
Ametlles a làmines
1 ou per pintar
Aigua i melmelada d’albercocs

Ingredients pel farcit:
Mascarpones (8 cullerades petites)
Melmelada d’albercoc (14 cullerades petites)




Preparació de la massa mare:
  • En un bol, posem la farina de força i la sal. Barregem. Diluïm el llevat fresc en una mica d’aigua.
  • Anem afegint a la farina, l’aigua i el llevat diluït i la treballem fins donar-li consistència. La deixem tapada amb un drap fins que dobli el volum. La podem deixar tota la nit a la nevera tapada amb paper film.
Preparació:
  • Posar a escalfar la llet amb les llavors aixafades del cardamom i deixar bullir un parell de minuts a foc suau. Retirar del foc i deixar a temperatura ambient. Colar.
  • Posar a la panificadora (programa d’amassar i llevar) els ingredients en el següent ordre: l’ou, la llet, la mantega a temperatura ambient i el llevat esmicolat. Després posem la farina i a sobre el sucre o fructosa i la sal.
  • En el segon procés d’amasat afegim la massa mare.
  • Un cop finalitzi el procés d’amassar, traiem la massa, la posem en un bol tapada amb un drap en un lloc calent i sense corrent d’aire i la deixem doblar el volum.
  • Mentre en un bol barregem la melmelada i el mascarpone i ho posem en el congelador. No s’ha de congelar del tot, però si tenir consistència per a que es puguin farcir bé els brioixos.
  • Posem la massa en el marbre de treball i fem porcions de 50 grams. Aplanem cada porció i afegim en el centre la cullerada de melmelada i mascarpone. Tanquem bé fent la forma rodona i les posem al damunt d’un paper vegetal a la safata que anirà al forn.
  • Pintem amb l’ ou batut i afegim unes quantes ametlles en el centre.
  • Portem al forn pre escalfat a 190º durant 20 o 25 minuts, fins que estigui cuits i de color daurat.
  • Retirem del forn i els pintem amb la melmelada (2 cullerades soperes) dissolta amb una mica d’aigua. Els deixem refredar sobre una reixeta.



Bon profit!

49 comentaris:

  1. Mare meva, amb el q m'agraden els brioxos....me'ls emporto per tastar-los!

    ResponElimina
  2. Uffffffff Eli, que boníssims!!!!!!!!!!
    Conec aquestes melmelades i son molt bones. Em sembla una de les millors maneres de tastar-les.
    Petonets

    ResponElimina
  3. T'han quedat fantàstics! I la combinació del farcit m'encnata, ideals per a un esmorzar bo i molt sa.

    ResponElimina
  4. No les conec però silas veig ja se que son ones!!! li has donat un bon homenatge a l´Olga!!! que bons! Petons

    ResponElimina
  5. Molt bona fleca i molt bons brioixos!!! M'agrada molt aquesta fleca, tenen tants tipus de pa! Precisament per l'aniversari d'en Marc quan van venir a sopar els amics vaig comprar els pans allí, de diferents tipus, molt variats, i van agradar molt. I també em vaig mirar les melmelades, però ho vaig deixar per una altra ocasió.
    A tu t'han quedat molt bé els brioixos. Suposo que la teva amiga l'Olga va estar molt contenta.
    Una forta abraçada!!!

    ResponElimina
  6. Va surto al balcó i tu em tires un parell..et sembla be, que avui amb el gripazo que porto necesito q em cuidin i em donin coses bones pel body

    Bon dia i molts petonets..

    ResponElimina
  7. Qué bons aquests brioixos ja estàn farcits, a punt per ser menjats. T'han quedat rebé.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Quina delicia!! Men menjaria ara per esmorzar...
    Petons

    ResponElimina
  9. Una de las locuras de mi vida es el pan dulce, podría comérmelo ardiendo, crudo, duro!! me da igual! ;)
    Se ven deliciosos

    ResponElimina
  10. Se ven deliciosos, y con lo que me gusta el pan dulce.......

    Besos.

    ResponElimina
  11. ai mare... se'm fa la boca aigua! me'ls menjaria ara mateix per esmorzar!
    Marta

    ResponElimina
  12. Me quedat sense paraules. Quina cosa més bona! I el farcit?! Llàstima que no els pugui tastar. De fet, millor per tu, et deixaria sense.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  13. ¡que ricos! adoro los panes, y si son saborizados mucho más. ¿quedó alguno para mí? jiji
    ¡saludos!

    pd:los camarones son las gambas

    ResponElimina
  14. Yo ya tengo ganas de probar en hacerlos y me parece que ya tengo una receta para no tener más escusas, se ven riquísimos...............Besos.

    ResponElimina
  15. Que bons... mascarpones i melmelada, millor... no pot ser... bueno una mica de xocolata.

    Muas!

    ResponElimina
  16. Ja m'imagino com quedaré quan intenti donar forma als brioixos amb el farcit a dins... però si em queden la meitat de bé que a tu pagarà la pena!!!!
    petonets

    ResponElimina
  17. Quina pinta! De farcits directament no n'havia vist mai. M'ha encantat

    ResponElimina
  18. M'encanten els brioxos i amb aquestes ametlletes i, a ,farcits de melmelada. Irresistibles!!!
    Ptns

    ResponElimina
  19. Moltes gràcies per la dedicatòria Elena! Una recepta deliciosa, com totes les que fas !! Se'm fa la boca aigua només de veure les fotos. Ptons des de Girona.

    ResponElimina
  20. Se ven deliciosos con ese relleno y sin el. Me encanta cómo te han quedado.. Besos

    ResponElimina
  21. Te han quedado deliciosos. Las fotos muy buena. Voy a seguir viendo el blog. Un saludo, Clara.

    ResponElimina
  22. qué barbaridad, menuda pintaza tienen esos bollitos, te han queddo de exposición
    Besos

    ResponElimina
  23. Buf, aquests brioixos han de ser una autèntica bomba!!!! Ara mateix li passo la recepta al Xavi (el rei dels brioixos! jejeje) perquè la faci! :P
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  24. no sólo para desayunar o pra el té es que si los tuviera aquí ahora mismo NO CENABA OTRA COSA!!! que maravilla! besitos

    ResponElimina
  25. Mmmmm em menjaria un d'aquests brioxos ara mateix!!!quina pinta fan!!!Quin bon regal et va fer la Olga!!

    Petons!

    ResponElimina
  26. impresionantes los brioixos y el relleno divino,viva el mascarpone,buen regalo de la Olga sano y natural.
    peto

    ResponElimina
  27. Quina pinta tenen els brioxos, t'han quedat perfectes...i amb la melmelada insuperables.

    Un petonet

    ResponElimina
  28. Ummmm quina bona pinta. Ara per esmorzar me’n menjaria un o dos
    Petons

    ResponElimina
  29. Eri només tinc una frase per descriure aquests brioxets: OLE TÚ! jajajaj De veritat, quina preciositat, quina esponjositat..., i combinats amb la melmelada d'albercocs?? Ni m'ho arribo a imaginar!! jaja
    Em guardo la recepta, no sé si m'atreviré a fer-la però ha de valer la pena!!! Quina sort que et regalin melmelades tan bones jeje

    Un petoneet! :D

    ResponElimina
  30. Perdona maca però això no es fa: un temps sense publicar i tornes amb aquest mega-nivell! ja,ja,ja.
    M'encanten els brioxos i la semi esfera és espectacularment espectacular.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  31. Quins panets més bons!! Fan una pinta deliciosa. M'apunte la recepta. Salutacions

    ResponElimina
  32. Ostres, quina pinta més bona que tenen aquests brioixos!!! Saps? Ahir pensava... ja toca fer algun brioix de nou. jeje
    Petons!

    ResponElimina
  33. Què bons, boníssims!!! m'estic prenent un cafè i un m'aniria perfecte!!

    ResponElimina
  34. A estas horas un bocado asi me parece delicioso.
    Saludos

    ResponElimina
  35. Qué bollitos tan deliciosos. Me comería no uno ni dos sino todos con ese relleno deben de estar para chuparse los dedos. Los encuentro espectaculares y las fotos divinas. Besossssssssssss

    ResponElimina
  36. menuda merienda haría con estos bollos, están perfectos!!
    mil besossss

    ResponElimina
  37. Eri Hello!
    Hummmmm ... perfecta recepta, m'encanten els albercocs, són belles i temptadores!
    Petons .. ♥

    ResponElimina
  38. Que bona idea.
    M'encanta aquesta recepta.
    Un petó.

    ResponElimina
  39. Fa temps que no faig brioixos i aquets m'han fet venir ganes de fer-ne...
    Petonets.

    ResponElimina
  40. Ai! fa poc a whole kicthen proposaven fer brioixos, però vaig fer tard i no els vaig fer! Aquests tenen una pinta espectacular!
    A més, la setmana passada vaig estar a Girona i em va cridar molt l'atenció Casamoner, però just quan hi anava a prendre alguna cosa calentona, tancaven! catxis! A la porpera no m'ho perdo!

    ResponElimina
  41. Que ricura, me entran unas ganitas que pa quéeee jjjjj besos.

    ResponElimina
  42. che supermeraviglia originalissima! complimenti, un bacio!

    ResponElimina
  43. Tengo que probar ese relleno, qué delicia!

    ResponElimina
  44. Quina proposta tan guapa!

    Entra gana només de mirar-ho.

    Molt bones les fotos!

    ResponElimina
  45. Quina bona pinta!l'haig de probar!

    ResponElimina
  46. Mira, por un momento pensé que me la dedicabas a mi, como también me llamo Olga... jajajaja. Aunque bueno, a mi si me das uno ya me conformo, eh? ;). Besitos.

    ResponElimina
  47. Que bufons que t'han quedat aquest brioixos...
    Ummm, amb mascarpone...Boníssim!

    ResponElimina
  48. Vinc de casa Tomàs que m'ha dit que tens un blog de cuina :)

    Quins panets més bons! Fan una bona pinta... me n'emportaria 2 ó 3 per esmorzar :)


    Las recetas de Glutoniana
    Todos cocinamos sin gluten

    ResponElimina