Aquest mes a La recepta del 15 ens conviden a preparar un clàssic d’aquestes dates: Torró.
L’any passat em vaig estrenar amb aquest dolç tant típic i aquest any he repetit l'experiència fent torrons de diferents sabors.
Però per aquest repte i aprofitant que la meva germana em va regalar una caixa de flor de sal al xocolata, volia fer un torró una mica diferent.
Si bé no deixa de ser similar als bombons de xocolata salats, el toc que li dona la flor de sal el fa diferent i ben curiós.
Espero que us agradi!
Ingredients per a una barra:
250 grams de xocolata negre per fondre (52% de cacau)
175 grams de barreja de fruits secs salats (festucs, cacauets, anacards, ametlles, etc)
Flor de sal al xocolata
Preparació:
- Trossegem la xocolata i la posem en un bol al microones per fondre-la. Anirem desfent-la a intervals curts de temps (entre 15 i 20 segons) i a potència mínima del microones.
- Un cop fossa, cal temperar-la. La cobertura estarà entre 40-45º i cal arribar a 30º/31º. Podem, simplement anar remenant-la fins arribar a aquesta temperatura, o bé, abocar 2/3 de la xocolata en el marbre de treballar i anar remenant fins arribar refredar-la a 27º/28º. Passar la xocolata al bol on hi ha la part restant de la xocolata i continuar remenant fins que estigui a 30º/31º. Si no disposeu de termòmetre, la podeu anar provant amb la punta d'un ganivet i us la poseu als llavis. Quan la noteu que no està calenta i la textura és una mica més densa, ja està a punt.
- Incorporem la barreja de fruits secs i barregem.
- Aboquem la mescla al motllo i deixem refredar. No és recomanable posar-lo a la nevera. Recomano treure’l a un lloc fresc i deixar que es refredi. Si feu el procés de temperar la xocolata, veureu que queda brillant i no canvia de color.
- Abans que es solidifiqui, posem la flor de sal a la xocolata i decorem amb alguns fruits secs.
- Desemmotllem i ja podem gaudir d’un torró amb un toc salat que no us deixarà indiferents.
- Per conservar-lo, emboliqueu el torró amb paper de cel·lofana.
Podem posar-lo en una caixa, l'emboliquem i ja tenim un bonic detall per a aquestes Festes.
Bon profit!
Què dius que una d'aquestes caixes tan mones ve cap a la Bordeta? jijijijij Vaig estar mooooolt a punt de fer un torró semblant, de fet el tinc pendent! Quina pinta que té!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets guapa
Sandra
M'encanta com queden les coses salades amb la xocolata... pipes, kikos, festucs.... aquest ha d'estar genial amb aquesta combinació explosiva de fruits secs :)
ResponEliminaPetons!!
Crec que els de xocolata han guanyat la partida!!!
ResponEliminaaquest saladet ha de ser boníssim!
Torró salat??? UUAAAUUU!!!
ResponEliminaLa combinación chocolate y salado me encanta!!
ResponEliminaBuenísima aportación.
Besos.
Uauuuu esto tiene que ser de pecar y pecar sin parar . Vaya combinación !!!!
ResponEliminaMe ha encantado.
Besinos.
Mira que arrives a ser original.... tots dolços i tu plas...ens presentes aquesta varietat totalment nova...
ResponEliminaun petonet
Quin paquet més maco! I el material de dintre del paquet ja ni hem parlem. És una combinació sorprenent. M'encanta.
ResponEliminaUn petó maca,
Esther
qué turrón más rico con los frutos secos gordotes y crujientes. Es un regalo rico y así preparado, precioso
ResponEliminaBesos
Un torró deliciós i molt original. M'apunto aquesta recepta que tinc moltes ganes de provar-la!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar a la recepta del 15!
Petonets!
Els torrons m'agraden molt i en especials els de xocolata.
ResponEliminaAfegir-hi tocs salats sempre m'ha semblat una proposta diferent i que ressalta el gust de la xocolata. El teu sembla esplèndit.
segur que la faig, i amb aquest toc de sal...
ResponEliminapetonets
Una capsa d´aquestes és per mi, no? Com no m' imagino el toc de flor al sal de xoco el necessito provar...No em deixis amb el dubte.
ResponEliminaHola Eri!! quin torró, és preciós amb tots aquests colors, t'ha quedat fantàstic! i de gust em sembla que també ha de ser molt bo, a mi m'agraden molt les combinacions dolç-salat! petonets :)
ResponEliminaTu si que eres un mestre,vaya turron divino que te has sacado y encima con emboltorio y todo,genial Eri,me encanta tu propuesta
ResponEliminapeto
alaaa, flor de sal a la xocolata! si es q hi ha de tot! m'encanta aquest turró, m'emportaria un bocinet!
ResponEliminavisca la teva germana, el teu torró i tu!!!! ets un crack! quan deies que volies que quedessim? jajajajajaja. Molts petonets
ResponEliminaOstres! Ja ho tens tot a punt. Bona idea en fer-los amb fruits secs. Te les penses totes. Les fotos precioses
ResponEliminaaixò si que és una recepta salada.... simpatica ... i atrevida...: encantadora!!!
ResponEliminaMe parece original y rico estoy segura de que en mi casa triunfa.
ResponEliminaBesets
Especialment diferent!!! l´hauré de fer per gaudir-lo, m´encantan els riscos, i fer aquest torró será un divertit repte... m´encanta la presentació final, quina categoria!!!! petons,
ResponEliminaQuin torró més original!! Salat!!!!!!!!!
ResponEliminaCrec que aquest a pendents urgents!!
Petons!
Justament m'he quedat amb les ganes de fer torró de cacahuet, així que la teva proposta amb tots aquests fruits salats m'encanta!, crec que el faré!. Molt bones fotos, Eri! A reveure.
ResponEliminaQuina cosa mes bona!!! M'encanten els bombons salats.... aixi que aquest torro me'l menjava en un plis-plas... mmmmmm!!!
ResponEliminaUn petonas
Sònia
S'em fa extrany un torró salat, encara que també tinc flor de sal de xocolata i la pinta que te es molt bona.
ResponEliminaPetons.
Mmmmmmmmm que rico fijo que esta mas bueno que el que compramos en el supermercado.
ResponEliminaKikos??? quina estranya barreja i alhora quina bona pinta. Perfecta la xocolata amb la sal.
ResponEliminaUna abraçada.
Una combinació deliciosa!! Amb la caixeta i l'embolcall queda moníssim.
ResponEliminaPtns
Cobinació de dolç i salat,mmmmmmmmmm
ResponEliminaPot ser massa!!!!
Petonets.
Salado, picante... el chocolate va bien con sabores extremos, qué delicia...
ResponEliminaEri muy buena tu aportación, con lo golosa que yo soy y encima mi chocolate favorito,todo una delicia, besitos.
ResponEliminaEsplêndido!!!
ResponEliminaSimplesmente maravilhoso!
Farei questão de provar
Petones!
Uala!!! Quina pinta, quina combinacio, quin embolicat i quin tot!!!!!! Fantàstic, no puc dir res mes!
ResponEliminaPEtons
Un turró de 10 amb una presentació millor que a moltes pastisseries!!! Muaks
ResponEliminaels turrons i els bombons salats, juntament amb els de coco, ara són els que més m'agraden, m'apunto la teva recepta!
ResponEliminaEri m'encanta!! no fa gaire vaig tastar la xocolata amb sal i em va enganxar moltíssim. En versió torró amb els fruits secs ha de ser encara millor!
ResponEliminaMolt original, jo he sigut més tradicional,jeje!!
Molts petonets!
La xocolata amb un punt de sal m'encanta, és una combinació molt bona. I amb els fruits secs salats encara ha de ser més bona.
ResponEliminaEri Hello!
ResponEliminaWow ..... es veu deliciós xocolata amb sal, em va encantar!
Belles fotos!
Bon cap de setmana!
petons ..
Eri, a mi també m' agrada molt aquesta combinacióde dolç i salat que has fet. Té una pinta excel.lent. Té molta sort qui ha rebut la caixa. Un petonet.
ResponEliminaLo has bordado y le diste untoque de gracia con esa combinación dulce-salada...el empaquetado no puede tener más glamour.
ResponEliminaTe felicito ;))
Un besote
Qué maravilla te ha quedado Eri. Me encanta la presentación en esa caja. Todo un detalle!!!. Besos
ResponEliminaQue original, i a més, molt bonic!
ResponEliminaWow, si me llega un turrón así de bien empaquetadito me dan la gran sorpresa! te ha quedado genial, me gusta el contraste dulce-salado.
ResponEliminaUn besito
Quina combinació més curiosa!! Un bon regal pel dia de Nadal!
ResponEliminaQuina pinta aquest torró!!!
ResponEliminaJa me'n menjaria un bon tall :)
Nena, que amb tant de liu no havia passat per qui, quina meravella de torró amb el puntet saladet, ummmmmmmmmm.
ResponEliminaUn petonet
Un torró molt tentador i molt bon regal.
ResponEliminaBon nadal