divendres, 2 de desembre de 2011

Pastís fred de porros i gambes a la mussolina de llima


De la mà del Mestre Miquel ens arriba aquest pastís que he fet en vàries ocasions i que sempre ha agradat.

He mantingut la recepta, només variant una mica la mussolina i la decoració. Un pastís que podem tenir fet amb antelació, que per aquests dies que s’acosten sempre va bé.

Espero que us agradi!



Ingredients:
4 porros grans (només la part blanca)
200 grams de gambes congelades petites
200 ml de nata líquida
3 ous L
Oli d’oliva

Ingredients per a la mussolina de llima:
175 grams de maionesa natural o de pot
75 grams de nata líquida (18% MG)
El suc d’una llima
Sal i pebre
Per a la decoració: Rodanxes de llima, ametlles filetejades



Preparació:
  • Tallem els porros en “brunoise” i ho saltem a foc suau amb una mica d’oli. Quan estiguin cuits, els colem per treure l’excés d’oli i els triturem
  • En l’oli que ha quedat, saltem les gambes prèviament descongelades. Les posem també en el colador i les tallem per evitar que durant la cocció caiguin al fons del recipient.
  • En un bol batem els ous i afegim el puré de porros, les gambes, la nata líquida i la sal i el pebre. Remenem
  • Folrem el fons del motllo amb paper vegetal i pintem amb mantega els costats del motllo. Aboquem la mescla i ho tapem amb paper d’alumini.
  • Coem al forn a 200º al bany maria durant una hora aproximadament (dependrà del forn).
  • Deixem refredar a temperatura ambient i també podem servir fred posant-ho a la nevera fins el moment de servir.
Preparació de la mussolina:
  • En un bol, posem la maionesa i anem afegint la nata líquida mica en mica i incorporem. Poc a poc anem afegint el suc de la llima. Provem i rectifiquem de sal si cal, i si es vol més clara afegir més nata o aigua.
Muntatge del pastís:
  • Desemmotllem el pastís. Posem una mica de la “muselina” pel damunt i reservem la resta que acompanyarem alhora de servir en una gerra. Afegim unes ametlles filetejades torrades i decorem amb una rodanxes de llima.



Bon profit!

48 comentaris:

  1. Una aperitivo, sin duda muy diferente para estas fiestas.

    Una presentación impoecable.

    Besos.

    ResponSuprimeix
  2. Me pones panecillos de esos tostados y te dejo la fuente limpia!!
    Qué cos más rica...

    ResponSuprimeix
  3. Eri, sembla molt bo. Mai he fetun pastís fred així i la veritat és que fa mlt goig. A més podent-se fer amb antelació és una opció genial per les festes!
    la musselina de llima la trobo molt original!

    molts petons bonica!

    ResponSuprimeix
  4. Ala¡¡ vaya dia que llevo hoy entre tu y Neus me habeis hecho muy feliz probando recetas mias pero dando vuestro toque personal que ademas asi mejorais la calidad de la receta.
    Me alegro que lo pongas porque es muy adecuado para estas fiestas y se puede tener hecho anteriormente.
    gracias por el enlace
    bon cap de setmana
    peto

    ResponSuprimeix
  5. Nena!!! si sembla dolç!!! quina presentació més maca!!! un aperitiu exclusiu!!!petonets

    ResponSuprimeix
  6. Quin poastís més bo! i clar, era evident que tu havies de posar llima, i el sèsam??? no quedaria be? jajajajaja. Petonets reina

    ResponSuprimeix
  7. Quin pastissoi!! aquests plats freds i que pots preparar amb antelació van de conya. I més si son lleugers i tan ben presentats com aquest!
    petonets

    ResponSuprimeix
  8. Vaya plato de lujo! Es una buena idea para estas Navidades no? Bss

    ResponSuprimeix
  9. M'encanten els pastissos salats i la combinació de porros i gambes queda molt bona. Amb la salsa de llima i les ametlles torrades ha de quedar molt bé i amb una presentació exquisida.

    ResponSuprimeix
  10. ¡Oooooohhh!... pero, ¿qué es eso?. Me he quedado despatarrao y con unas ganas irresistibles de comérmelo ya. Casi me quedo "chato" de tanto acercarme a la pantalla.

    ResponSuprimeix
  11. De lujo Eri, mi madre lo hace igual pero sin la muselima de lima. Le voy a pasar la receta, me ha encantado.
    besos

    ResponSuprimeix
  12. Un pastís molt bo!! boníssim!!!

    ResponSuprimeix
  13. En dies com els que venen jo preferiria plats com aquests però què hi farem, sembla que haguem de menjar per tot l'any (jo no ho faig, eh).
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponSuprimeix
  14. Mmm que bo i quin luxe de recepta !!!

    petonets i gràcies

    ResponSuprimeix
  15. Oh, quina versió més xula has fet del pastís del Miquel!! És una passada, li has donat el toc Eri definitiu!!
    Petonets
    Sandra

    ResponSuprimeix
  16. una coseta aixi per quan una arriba a casa de Bcn com avui jajaj va molt be,per que te d'estar molt bo.petons

    ResponSuprimeix
  17. Una receta genial para estas fiestas. Preciosa presentación. Me llevo la receta que me parece muy original. Besos y buen finde

    ResponSuprimeix
  18. Avui sembla q ens posat d'acord...jajaja
    El Mestre te q estar moolt content i ademés sempre tan agrait...

    Nena espectacular...

    Un petonet

    ResponSuprimeix
  19. Ves per on! Crec que el faré demà.
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
  20. es veu delicios aquest pastís... i fa de molta festa, apuntat per un d'aquests dies que venen

    ResponSuprimeix
  21. Molt bon pastís. La presentació és fantàstica.

    Per mi és més un entrant per fer-ne un mos.

    Molt bona proposta.

    ResponSuprimeix
  22. wow! es excelente como entrante para las fiestas de fin de año. un entrante de lujo para un momento especial.

    ResponSuprimeix
  23. that sure looks good. i must try that.

    ResponSuprimeix
  24. Guauu que rico y que presentación más bonita para estas fiestas. Besos!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponSuprimeix
  25. Ostres nena quin tall i quina pinta els pastissos salats m'encanten...

    Un petonet

    ResponSuprimeix
  26. Un pastís per lluir-se de cara a las festes.
    Es preciós.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  27. Jo en sóc una fan dels pastissos freds...el toc final de l´ametlla cruixent amb la cremositat del pastís és divina.

    ResponSuprimeix
  28. Hola no conocía tu blog y veo que me he perdido un montón de recetas estupendas como este pastel de puerros que ya me he apuntado para hacerlo, espero que me salga bien y lo publico con tu enlace si te parece bien. Un beso y me quedo de seguidora

    ResponSuprimeix
  29. Eri, aquests pastissos salats sempre triomfen! I el teu devia ser deliciós!!
    Petons!

    ResponSuprimeix
  30. Quina recepta més bona! m´agrada molt i també la forma com l´has presentat...petonets

    ResponSuprimeix
  31. Hola amic!
    Què recepta bonic i deliciós, les fotos són meravelloses!
    Petons ...

    ResponSuprimeix
  32. Che meraviglia
    sono sempre sorpresa dal tuo blog, molto brava ciao

    ResponSuprimeix
  33. Tens unes receptes molt curioses i amb molt bona pinta!

    Chicane:recetas de cocina

    Salutacions!

    ResponSuprimeix
  34. Realment l' has decorat molt bé i aixó que es pugi deixar fet és molt interesant per aquestes festes.

    ResponSuprimeix
  35. Hola!!! Si vols passar-te pel meu blog, t'hi espera una petita sorpresa :)
    Et deixo l'enllaç:
    http://vadeteca.blogspot.com/2011/12/un-altre-premi.html
    1 petó!

    ResponSuprimeix
  36. Hola bonica!!! quina alegria trobar de nou les teves receptes, aquesta la podría adaptar amb llet de coco..i seria igual de bona..L'apunto!! Ptons

    Núria

    ResponSuprimeix
  37. Por poco le doy un bocado a la pantalla, qué cosa mááááááásssssss buena!!!!

    Abrazos

    ResponSuprimeix
  38. Delicioso, Elena, yo soy la loca de los puerros, es una verdura que ademas de rechiflarme, me sienta genial, lo que no puedo decir de toda.

    La presentación maravillosa, me llevo entera tu receta, me ha encantado.

    un besazo, hermosa

    ResponSuprimeix
  39. Que bo!!! quina pinta tant deliciosa! segur que ha d'estar de luxe!!
    Molts petonetss

    ResponSuprimeix
  40. complimenti, è davvero deliziosa! un bacio :)

    ResponSuprimeix
  41. Esto perfectamente tiene cabida en estas fiestas. Original y con una presentación espectacular. Besos.

    ResponSuprimeix
  42. Inmejorable nena,que lujo para una mesa dde fiesta,vamos que la fiesta comienza con el pastel...los puerros me chiflan de todas maneras...y el Mestre sabe muuuchoooo!!!!

    Un besote

    ResponSuprimeix
  43. Que pastel tan rico, y con una presentación fabulosa,Besos.

    ResponSuprimeix
  44. Què bo aquest pastís, nena! jo també penso que és una bona opció poder tenir moltes coses preparades amb antelació per les festes, que si no ens passem el dia a la cuina mentre la gent beu vins i caves........ i això no pot ser!
    Petons i molt bones festes, si és que abans no pogués tornar a passar-me!

    ResponSuprimeix
  45. Hola guapa. Hace un tiempo que descubrí tu blog y te sigo desde entonces. Me gusta mucho tu cocina. Solo quería comentarte que el fin de semana pasado hice tu pastel para el cumple de mi hijo y quedó espectacular. Fue un exito rotundo. Ya lo publicaré aunque le hice algún pequeño cambio.
    Un beso

    ResponSuprimeix
  46. Aquest pastís és de pur luxe... Quina textura! I la presentació, magnífica.

    ResponSuprimeix
  47. Es un dels plats comodí, queda boníssim, és fácil i amb una presentación fantástica, felicitats!!!!!
    Petonets

    ResponSuprimeix
  48. Que presentación tan buena! tiene una pinta increible para una cena con amigos.

    Me quedo como seguidor!

    Chicane:recetas de cocina

    Saludos

    ResponSuprimeix