dimarts, 16 d’agost de 2011

Mousse de préssec, pinya i iogurt



En plena època de maduixes vaig fer moltes vegades una Mousse de maduixa fàcil i ràpida que la Paula del bloc Bon Tiberi, havia tret de Webos Fritos.

I a partir d’aquí he anat experimentant amb diferents fruites i combinacions amb diferents sabors de gelatines. És una mousse molt recomanable, per què és fàcil, ràpida i molt sana ja que no incorpora nata.

La versió que us presento és de préssec i pinya amb una mousse de iogurt (aquesta amb nata). La original de maduixa i de plàtan i llimona són les que per ara més èxit han tingut a casa. Us animo a que les proveu i veureu com us encantaran!

I aquesta és la meva aportació a La Recepta del 15 que aquest mes ens proposaven fer alguna recepta amb préssec.


Espero que us agradi!

Ingredients per a 8 gots

Ingredients:
3 préssecs
2 iogurts naturals sense sucre
2 sobres de gelatina (llimona/pinya/fruites tropicals)
500 ml d’aigua
Sucre (opcional)

Ingredients per a la mousse de iogurt:
200 ml de nata per muntar (35% MG)
2 iogurts naturals
50 grams de sucre fi
1 fulla de gelatina




Preparació:

  • Posem 250 ml d’aigua a refredar a la nevera.
  • Posem un cassó al foc amb 250 ml d’aigua. Quan arrenqui a bullir afegim els dos sobres de gelatina i remenem bé fins que es dissolgui.
  • Ho aboquem en un bol i afegim l’aigua freda. Tornem a remenar per a incorporar bé.
  • Deixem que comenci a fer-se la gelatina, entre 45m i una hora (depenen de la temperatura ambient). Sabrem quan comença a quallar, quan en el centre i per la part de baix es va fent la gelatina.
  • Pelem els préssecs i els triturem deixant un puré fi.
  • Batem la gelatina amb unes varetes elèctriques. Es tracta de que entri el màxim d’aire possible. Veureu que comença a fer bombolles. Passats 2 o 3 minuts i amb el màxim de bombolles possibles a la gelatina, aboquem el puré de préssec i els iogurts.
  • Tornem a batre i de nou hem de veure com es fan les bombolles.
  • Posem en els gots (3/4 parts) i guardem a la nevera fins que qualli. Entre 3 i 4 hores.
Preparació de la mousse de iogurt:
  • Posem la fulla de gelatina a hidratar.
  • Semi muntem la nata amb el sucre fi.
  • Escalfem la gelatina amb una cullerada d’aigua al microones per a que es dissolgui.
  • Afegim la gelatina als iogurts i després afegim la nata amb moviments suaus.
  • Posem la mousse en una màniga pastissera i reservem a la nevera.
  • En el moment de servir, acabem posant la mousse de iogurt i decorem al gust.


Bon profit!

27 comentaris:

  1. Molt ba la combinació! Son dos sabors que segur que queden molt bé junts. Un postre fàcil de fer, però no per això, menys deliciós.

    Un petó

    ResponElimina
  2. Mmmmmm... quina pinta!!! Ja pots arribar el 15, el 16 o el 17... té un aspecte genial!!! Les faré segur!
    Moltes gràcies per participar guapa!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Me encanta tu aportación.
    Sin duda para explotarla.

    Besos.

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta!!! Ahn de ser boníssims aquests vasets....

    ResponElimina
  5. Hola Eri!! no sabia que ja havies tornat de les vacances! i quina bona tornada, amb aquests vasets... deuen ser deliciosos!!! me'ls guardo a la carpeta de receptes pendents, fins aviat guapa!

    ResponElimina
  6. Delicioso y con una presentación y unas fotos espectaculares.
    Besinos :)

    ResponElimina
  7. Que delicia!!!, y qué fotos!!!!. Me ha encantado Eri. ya de vuelta?. Un beso.

    ResponElimina
  8. excelente mousse! gran combinación de sabores y muy buena presentación!

    ResponElimina
  9. Una recepta boníssima amb una presentació excel·lent! Quina meravella de fotos!
    Petons

    ResponElimina
  10. Oh! M'ha encantat la recepta i la presentació que n'has fet! Bravo!
    Petons!

    ResponElimina
  11. Eri, qué receta más deliciosa, como todas las que haces.
    Las fotos son preciosas.
    Besos, guapa

    ResponElimina
  12. Una recepta i unes fotos fantástiques!!!
    Ja estas de tornada?
    Petonets

    ResponElimina
  13. Boníssima! Entre pels ulls... M'encanta. Em sembla que l'hauré de provar però ja! ;)
    Petonets i gràcies per participaaaaar!

    ResponElimina
  14. Amb aquesta caloreta, ara mateix en pendria aquesta mousse molt fresca.
    Unas fotos magnifiques, una mol bona recepta.
    Petons

    ResponElimina
  15. Guapa! quina bona pinta!!! però jo no puc menjar préssec, que em fa al·lèrgia, així que aquesta vegada... només miro!!!

    Petons!

    ResponElimina
  16. Cremosa esta mousse. Me gusta y la presentación exquisita.
    Un beso.

    ResponElimina
  17. Una mouse ben refrescant ideal per aquestes dates..

    ResponElimina
  18. Una mousse refrescante y sorprendente !!!

    Las fotos son bonitas, bonitas a rabiar, de lo mas sugerentes.

    Besinos.

    ResponElimina
  19. Se ve una mousse muy refrescante y nada empalagosa, justo lo que a mi me gusta ;)

    ResponElimina
  20. Quina bona mousse, així presentada en gotets, molt més pràctic. Sabors i colors... et felicito per la proposta. Petons,

    ResponElimina
  21. Hola Elena, no habia tenido tiempo de ver tu aportacion y me encanta esta mousse y con los gotets mas todavia,mira me has dado una idea para el postre del domingo.
    Animos para la vuelta je,je
    petons
    miquel

    ResponElimina
  22. Segur, segur, que amb un de sol no n'hi ha prou. Fantàstica proposta.

    ResponElimina
  23. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina