Pàgines

dimarts, 22 de novembre del 2011

Sopa de pinyons amb amanida de fruita


Aquest mes a Memòries d'una cuinera ens conviden a preparar una sopa. Com segur que hi hauran meravelloses receptes de sopes per aquests dies de fred que tant bé senten, jo us proposo una sopa dolça per prendre ben freda: Sopa de pinyons amb amanida de fruites.

Espero que us agradi, i potser us pot servir com unes postres suaus per acabar els menús de Nadal.





Font: Llibre Dolces sensacions. Jordi Roca


Ingredients per a 4 persones:
250 grams de pinyons crus
500 ml d’aigua mineral
50 grams de sucre
Per a l’amanida: Litxis, maduixetes, (o fruita al gust) i un grapant de pinyons crus

Preparació:
  • Escalfeu lleugerament l’aigua mineral amb els 50 grams de sucre. Hi aboquem els 250 grams de pinyons  i triturem fins que quedi ben fina.
  • Ho deixem reposar a la nevera unes 12 hores mínim i després ho passem pel colador xinès.
  • Per muntar: Tallem les fruites a trossos petits i posem a un costat del recipient de presentació. Servim la sopa en una gerra acabada de treure de la nevera.



    Bon profit!

    52 comentaris:

    1. Quina sopa més curiosa, mai l'he provat però té tota la pinta de estar molt bona. Magnífica proposta.
      Petons maca

      ResponElimina
    2. Jo també és lña primera que veig de pinyons, però ha de ser molt bona i és molt original. Petonet.

      ResponElimina
    3. Divina!!! nunca he probado algo así. El aspecto es deluxe ;)

      ResponElimina
    4. ostres quina cosa mes bona,la veritat que es un postre ideal.petons

      ResponElimina
    5. Apa, quin lujo de sopeta-postre!

      ResponElimina
    6. M'encanta Eri, He de fer-la, ja!
      Petons,
      Esther

      ResponElimina
    7. Con lo que me gustan los piñones, imagino que el sabor me encantaría. La presentación es atómica y las fotos preciosas, te felicito.

      un besazo, Eri, eres una artista

      ResponElimina
    8. una buena sopa postre, me encantan los piñones ,te ha quedado una copa festiva 100%
      me la GUARDO
      peto

      ResponElimina
    9. Una propuesta de lo mas interesante y con esa presentación de lujo es ideal para estas fechas que se aproximan o cualquier otra que nosotros queramos hacer especial ;)

      Qué buena cocinera eres !!!!

      Besinos.

      ResponElimina
    10. Eri, como me gusta verte y más con una receta tan tan rica. Yo a los piñones no me puedo resistir. es una sopita deliciosa.
      Besos

      ResponElimina
    11. Els pinyons m'agraden molt, però aquesta presentació no deixa indiferent. Uns bons postres per acabar el àpats de Nadal.
      Petons.

      ResponElimina
    12. Doncs els pinyons són molt nadalencs, potser sí que la proposo com a postres lleugeres per després del "gran àpat"!!!! jaja Ah, i les fruitetes són el punt clau! :)

      Un petonet!! :D

      ResponElimina
    13. Aquesta sopa és de luxe! Es veu deliciosa i queda preciosa presentada en copa. Llàstima que els pinyons vagin tan cars sinó és genial per postres amb un sopar amb molta gent perquè es senzilla i molt original!

      Molts petonets bonica!! :)

      ResponElimina
    14. Visca el microclima del Poble Sec! ja,ja,ja
      El meu gust pels pinyons va i ve, ara m'agraden així que ja em pots guardar una copa d'aquestes tan ben presentada!
      Petonets i moltíssimes gràcies per participar.

      ResponElimina
    15. Menuda presentación!!! sólo verlo entra por los ojos!!!! ;) Besitos.

      ResponElimina
    16. Tan fàcil de fer i tan elegant! Doncs si, una bona proposta per festes!!

      ResponElimina
    17. Oooooohhhhhh
      qeu maravilla !!!
      no se que me gusta mas... si la sopa... o las fotos !!!!!!
      de lujo total !!!!

      bss

      ResponElimina
    18. La presentació ja ho diu tot!! aquesta sopeta ha d'estar boníssima!

      ResponElimina
    19. recepta i presentació de luxe !!!

      petonets

      ResponElimina
    20. Em xifla el gustet de pinyons, o sigui que aquesta sopeta m'encanta!! Una proposta ben original pel Memòries!!
      Petonets
      Sandra

      ResponElimina
    21. Minha amiga

      Suas receitas tão versáteis e criativas me encantam!

      Tudo aqui está perfeito! Sopa, decoração com frutas, a taça, as flores, tudo belíssimo!

      Meus cumprimentos,
      Petonets
      Renata

      ResponElimina
    22. Seguro que ya no queda ni una sola copa, verdad??

      Te quedó genial.

      Besos.

      ResponElimina
    23. És una proposta sensacinoal, original i de luxe total. Clar que si la recepta és del Jordi Roca... té l'èxit assegurat! Una bona recepta per tenir en compte de cara el Nadal ;)

      ResponElimina
    24. Hola Eri,me laegra muchíismo tu vuelta ;)
      Que postre nena,de verdad,soberbio y la foto es divina.
      Una entrada a tu estilo,de lujo.

      Te mando un gran abrazo.
      Muaaacckkss!!!

      ResponElimina
    25. Una copa a la vista preciosa, a la boca de ben segur que fantàstica i amb la garantia d’en
      Jordi Roca.
      Petons

      ResponElimina
    26. Hola Eri, por aquí como que no pinta esta sopita, llevamos unos días de frío que madre mía, pero aún así no te creas que no caería esta riquísima sopa, besitos.

      ResponElimina
    27. que bona que deu ser la crema de pinyons, no se m'havia acudit, i aquesta copa queda preciosa.

      ResponElimina
    28. A mi m´encanta la crema de pinyons. Amb aquest toc de fruita deu ser un bons contrast de textures.

      ResponElimina
    29. Hola ERI ...esta sopa se ve muy original nunca la he probado ..pero me la apunto para estas fiestas bsssMARIMI

      ResponElimina
    30. Qué elegante y apetecible. Me ha encantado!!!. Besos

      ResponElimina
    31. Increible!!! Quina sopeta mes bona... i dolça!!! M'encanta!! Com molt be dius, unes postres de nadal diferents...
      Un petonas
      Sònia

      ResponElimina
    32. Segur que deliciosa! Presentació exel·lent pel dia de Nadal

      ResponElimina
    33. Quina delicia será molt suau m'agradat molt, estes festes la probaré.
      Bsts

      ResponElimina
    34. Així m'agrada que tornis amb aquestes meravelles. Continua que volem més.

      Un petonet

      ResponElimina
    35. Però quina passada, me l'apunto per a les festes, és maquíssima!

      ResponElimina
    36. Nena ahir no la vaig poder veure, pero ara entenc per que el Miquel estava tan sorpres...

      quina textura i només aigua i pinyos...molt curiosa...

      Petons

      ResponElimina
    37. ooooooooo, quina passada de sopeta!!! encara que venint de tu no podia ser d'una altra manera! jijiji. Em sembla una proposta fantàstica per Memòries! qui diu ara que no li agrada la sopa???? moltíssimes gràcies per participar. Molts petonets

      ResponElimina
    38. Quina sopa més original!! Te una pinta inmillorable, molt tentadora, i també molt saludable.
      I les fotografies són precioses.

      Petonets!!

      ResponElimina
    39. Que rica y la guarnición de fruta una pasada. Besos guapa!

      Ana de: 5 sentidos en la cocina

      ResponElimina
    40. Eri Hello!
      Que bona amanida, les fotos són boniques!
      Petons ..

      ResponElimina
    41. Una delicia, excepcional,una fantàstica proposta per les properes Festes.
      La foto de 10.
      Petgons

      ResponElimina
    42. Hola guapa tu

      una sopa de caprici total, hummmmm

      mil petonets Susanna

      ResponElimina
    43. Qué sopa tan original, yo soy un apasionado de los piñones, me gusta comérmelos a puñados, en este caso sería a cucharadas!!

      Abrazos y buen día

      ResponElimina
    44. Aquesta és genial per unes postres de Nadal. Ara que s'acosten les festes hem de començar a rumiar què farem.
      Una abraçada

      ResponElimina
    45. Sembla un plat (una copa en aquest cas) molt delicat. Tant pels components, com per la textura i el sabor que imagino.

      La presentació és molt bona.

      ResponElimina
    46. Ummm quina sopeta mes bona!!!!!!!!!!
      M'alegro que estiguis per aqui.
      Petonets

      ResponElimina
    47. Quina presentació més maca. La sopa deu estar molt bona.
      Bona cuina

      ResponElimina
    48. Una presentació de luxe i segur que molt bona.
      Petonets.

      ResponElimina
    49. Eri nena! però quina pinta! I a més, d'elaboració molt fàcil i ràpida! No calen complicacions per fer unes postres de luxe!
      enhorabona!

      ResponElimina
    50. Riquisimo una copa 10 gracias amiga por tu visita y besos de Doris.

      ResponElimina
    51. Sopa de pinyons? Això ha d'estar boníssim! I que original!

      ResponElimina
    52. Hola Eri!!! Demà la faré per menjar-la dissabte té una pinta genial!!!!!

      ResponElimina