Pàgines

divendres, 25 de novembre del 2011

Bacallà amb pa de coco i emulsió d'avellanes i alls



M’agrada el bacallà pel seu sabor i textura, però també per la seva versalitat en poder cuinar-lo de diferents maneres i sempre ens dona bon resultat.

El to cruixent del pa de coco i acompanyat d’aquesta emulsió suau, fan un plat un xic especial i que sorprendrà als vostres convidats.

Podeu tenir preparat el pa i l’emulsió amb antelació i fer el bacallà en el darrer moment.

Espero que us agradi!

Ingredients per a dues persones:
Dos lloms de bacallà al punt de sal
1 dent d’all
Mantega

Ingredients pel pa de coco:
30 grams de pa “cracker”
25 grams de coco ratllat
15 grams d’ametlla mòlta
1 cullerada sopera d’oli d’oliva

Ingredients per a l’emulsió:
125 ml de llet
50 grams d’avellanes pelades
1 dent d’all
100 ml d’oli d’oliva


Preparació del pa de coco:
  • Posem en una paella la cullerada d’oli i saltem tots els ingredients un minut a foc fort. Vigilem per que es fa molt ràpid. Reservem.
Preparació de l’emulsió:
  • Posem en un cassó la llet, les avellanes i el dent d’all. Fem bullir a foc suau uns 10  minuts.
  • Ho triturem i anem afegint l’oli mica en mica, i continuem triturant a velocitat lenta fins fer l’emulsió. Reservem.
Preparació del bacallà:
  • Pre escalfar el forn a 200º.
  • En un recipient apte pel forn, el pintem amb mantega i refreguem l’all. Disposem els lloms de bacallà al damunt i deixem coure 15 minuts.
  • En el plat de presentació posem l’emulsió i al damunt el bacallà i per sobre una capa del pa de coco . Servim calent.


Bon profit!

55 comentaris:

  1. oh, oh....ahir vaig acabar l'ultim bacallà....queda apuntat per quan torni de BCN!

    ResponElimina
  2. Una receta que tiene que quedar impresionante, me encanta el bacalao así que me la anoto ya.
    Saludos

    ResponElimina
  3. Pero que bueno,que pintaza tiene,seguro que es para sorprender,ese crujientito....que rico!

    Besotes

    ResponElimina
  4. a mi m'agrada molt també el bacalla ,aixi que aquesta recepta te d'estar mmm,imagino que ja sabrás que la cuinare a casa jejeje petons

    ResponElimina
  5. Nena quina costreta que te, el que deiem l'altre aquest pa es una meravella.

    I la salseta... te que estar deliciosa

    Bon cap de setmana

    pETONETS

    ResponElimina
  6. Jo crec que em queda un tall al congelador s´ha de probar aquesta maravella!!!petons

    ResponElimina
  7. El aspecto es increíble de bonito, pero no consigo adivinar el sabor que tiene esa emulsión, tendré que hacer tu receta para salir de dudas.

    Coincido contigo en el bacalao y eso que no lo hago mucho, es algo a remediar.

    un besazo y buen finde

    ResponElimina
  8. Quin festival de sabors ... i de textures. Aquesta proposta de bacallà cal provar-la.

    ResponElimina
  9. el bacallà de qualsevol manera... i aquesta diferent !!!

    petonets i bon finde

    ResponElimina
  10. Jo no soc molt de bacallà, però la pinta d'aquest plat es espectacular! Petonets.

    ResponElimina
  11. Doncs en tic a la nevera salat, el posaré a desalar de seguida per provar aquesta recepta! bon cap de setmana

    ResponElimina
  12. Eri, amb el que a mi m'agrada el bacallà i jo sense haver tastat aquesta recepta!!! quan plegui vaig directe al mercat a comprar-ne!!! ;) molts petonets bonica

    ResponElimina
  13. Guau!! Una recepta de 10, amb el que a mi m'agrada el bacallà!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  14. Ayyyy esta receta a mi madre le va a encantar......

    Gracias, gracias y gracias !!!

    Besinos.

    ResponElimina
  15. Maravilhoso!!!

    Fiquei encantada com tanta beleza e criatividade!

    Petons
    Renata

    ResponElimina
  16. Que buena pinta!!!. me encanta el bacalao y tu receta me parece tan exótica!!!. Besos

    ResponElimina
  17. Una recepta molt original i amb una pinta molt bona,
    Agrairia si la puges publica en la meva pagina de recopilacions de receptes de bacallà
    Pagina: http://receptesdebacalla.blogspot.com/

    ResponElimina
  18. una receta excelente, tiene que ser una mezcla explosiva y deliciosa.
    besos

    ResponElimina
  19. Mama mia Eri que plato más completo, muy buena la receta de hoy besitos y buen finde.

    ResponElimina
  20. Que arte tienes para poner título a los platos, me encnata jejeje

    Besos!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  21. Es un plat digne d'un restaurant de categoria. La combinacio de sabors itextures ha de resultar deliciosa. El bacalla no m'entusiasme, pero t'asseguro que aquest el tastaria molt de gust!

    ResponElimina
  22. Mirant la foto casi es pot imaginar el moss a la boca... suau.... gustós... m'agrada.

    Muas!

    ResponElimina
  23. Caray mestre que bueno que tiene que estar,vuelves con fuerza.Me ha gustado y buena combinacion sin lugar a dudas
    bon capa de setmana
    peto

    ResponElimina
  24. Aquesta va directa a menú nadalenc.
    Petons,

    ResponElimina
  25. M´agrada el bacallà però amb aquesta crosteta i l´emulsió deu ser un festival gustatiu. Molt bé com sempre.

    ResponElimina
  26. Una estupenda receta para este pescado. Me gusta el título tan pomposo que le has puesto. Besosssssssss y buen finde

    ResponElimina
  27. Ostres! quina pinta, una barreja molt original i bonísima, m'ha agradat molt el pa de coco.

    Un petonet

    ResponElimina
  28. Cuanto me gusta tu cocina, no me digas que este bacalao no se ve impresionante!! Si parece una receta de una revista gourmet
    Besos fuertes
    Esther

    ResponElimina
  29. Totes les receptes que has anat penjant de Bacalla m'han agradat, i aquesta passa a fer més gran i més bona la carpeta de les de bacallà.

    Aquest peix és un dels que més m'agraden. S'adapta a quantitat de combinacions i sempre té una molt bona presència en el plat.

    ResponElimina
  30. Com es trobaven a faltar les teves magnífiques receptes Elen, aquesta amb el teu permís la copio.
    Petons.

    ResponElimina
  31. El bacallà m' agrada molt, i el coco només l' he fet servir amb receptes dolçes. Va bé tenir altres alternatives.

    ResponElimina
  32. Quina combinació de sabors, coco, alls, avellanes ummmmm m'agrada la recepta!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  33. Quina recepta, i tant que deixes els convidats amb un pam de nas!! :O I a mi que m'encanta el bacallà, també m'hi has deixat... jaja

    Un petoneeet! :D

    ResponElimina
  34. El bacallà m'encanta però el coco... Llàstima perquè mira que té bona pinta.
    Petons.

    ResponElimina
  35. Qué forma tan rica de preparar el bacalao, me ha encantado lo de combinarlo con el coco, tengo por aquí algo parecido pero con otros ingredientes, a ver si me da tiempo de subirlo antes de Navidades, a mí también me fascina el bacalao pero tú has bordado la receta, a mí no me quedó tan chulo

    Abrazos y buena semana

    ResponElimina
  36. Què bo Eri. A mi m'encanta el bacallà i el coco així que aquesta recepta la trobo deliciosa!!

    Molts petonets guapa! :)

    ResponElimina
  37. M'encanta la teva recepta de bacallà va ser perfecte!
    Petons ...

    ResponElimina
  38. Eri,
    Que bueno se ya quedado lo plato... Me encanta lo bacalao y lo tuyo se ve con un aspecto fabuloso : )

    Besitos

    ResponElimina
  39. Esta combinación con coco se ve muy buena y con esa mezcla de avellanas muy interesante ..me gusta la idea ...te invito a mi blog y verás una bola Galega al estilo Sueco ...bssssMARIMI

    ResponElimina
  40. Guauuu nena quina meravella de receptes !!! Jo em prendría un plat d'aquest i una sopeta de pinyons.
    impressionant combinació de sabors
    Petonets

    ResponElimina
  41. Hola Eri estimada i guapa tu

    i que bo, ja saps que estic copian la teva recepta ??

    mil petonets amb gust de coco, Susanna

    ResponElimina
  42. impecable! el coco le debe dar un toque de sabor sofisticado y tropical, y la granita crocante una textura maravillosa!!!

    ResponElimina
  43. Ayyy dios mio, pero si es como subir al cielo.
    Qué bacalao más rico y qué presencia.
    A mí también me encanta el bacalao, así que me apunto ahora mismo esta recetita tan rica, guapa
    Besos y me alegro de verte por aquí de nuevo.

    ResponElimina
  44. Con esa costra tan original tiene que quedar buenísimo. Un besote de Oli de ENTREBARRANCOS

    ResponElimina
  45. Té molt bona pinta!! El coco m´encanta en dolç i en salat... Exquisita proposta. Petons,

    ResponElimina
  46. adoro il baccalà con questo tocco sotico poi lo trovo squisito

    ResponElimina
  47. És cert que el bacallà és un peix molt versàtil que permet fer mil i una combinacions que sempre queden bé. La que has fet tu m'encaaaaaanta!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  48. Riquisimo plato de bacalao, se me antoja delicioso, besos amiga y gracias por tu visita.

    ResponElimina
  49. Un plat impresionant! Es veu una barreja de sabors sorprenent.
    Salutacions.

    ResponElimina
  50. Bacallà amb coco? quina barreja més original! Això té una pinta boníssima! Gràcies per la recepta!

    ResponElimina
  51. it sure looks good. but i have never try it..

    ResponElimina
  52. Quina recepta més fantàstica i original, amb alguna petita modificació, la faré meva!! el pà de coco..m'encanta!!

    Núria

    ResponElimina
  53. Fantàstic, el pa de coco! És fàcil i tot i, com veig, acompanya moltes receptes, bacallà, crema de carbassa... ho provaré! petonets! Quines fotos més xules que fas...

    ResponElimina
  54. Eri, espectacular el pan de coco, lo acabo de hacer....Bss

    ResponElimina