Ni de lluny m’han quedat com a l’Irmina del bloc El Zurrón de los Postres, però sincerament estic prou satisfeta del resultat, tant visual com de sabor.
De gust ja imaginava que m’agradarien, però a mida que anava fent les galetes, m’anava desanimant pensant que em sortirien com un nyap. Però no, mentre es coïen i jo estava enganxada mirant el forn... sortosament van començar a agafar la forma de tall d’un tronc. M’encanta la forma d’aquestes galetes!! No us sembla que és molt maco?
La propera vegada les faré més primetes per què amb una galeta tens per un esmorzar!
Irmina, muchas gracias por compartir esta estupenda receta!
Espero que us agradin!
Ingredients per a la massa de la galeta:
140 grams de sucre fi
1 cullerada sopera de mel
50 ml de llet
1 ou
650 grams de farina de rebosteria
250 grams de mantega sense sal
1 pessic de sal
2 beines de cardamom
½ beina de vainilla
Unes gotes d’essència de vainilla
Ingredients per a la cobertura:
4 cullerades soperes de sucre morè
½ ou
2 cullerades soperes de sucre morè de canya no refinat (Muscovado)*
Ingredients per unir les diferents capes:
½ ou
1 culleradeta de cacau pur en pols.
*El sucre Muscovado o Moscobado, és un sucre de canya no refinat originari de les Illes Maurici. Té un color marró fosc i és molt humit. Jo l’he comprat a Gadgets & Cuina.
Preparació de la massa de la galeta:
- Traiem les llavors de les beines del cardamom i les aixafem. Obrim la beina de la vainilla i traiem les llavors. Posem en un cassó la llet amb les llavors i ho portem al foc fins que arrenqui a bullir. Parem el foc i deixem infusionar.
- En un bol posem la mantega pomada, el sucre fi i la mel, y batem. Incorporem el ou i tornem a batre. Colem la llet i l’afegim a la mescla i tornem a batre fins que quedi tot ben incorporat.
- Afegim el pessic de sal i l’essència. Tornem a batre. Anem afegit la farina tamisada poc a poc i anem incorporant-la a la barreja fins formar una bola, que guardarem en una bossa de plàstic a la nevera un mínim de 3 hores.
Preparació de la galeta:
- Agafem una part de la massa i fem un cilindre de 2 cm de diàmetre i 26 cm de llarg. El posem a la nevera.
- Batem un ou i el reservem.
- Agafem part de la massa i amb l’ajuda d’un corró i damunt d’un paper vegetal, l’estirem ben fina i tallem fent un rectangle de 26 x 8 cm. Pintem la superfície amb l’ou batut i empolvorem amb una mica del cacau el pols.
- Traiem el cilindre de la nevera i el posem al damunt del rectangle. Ajudant-nos amb el paper vegetal, emboliquem el cilindre amb el rectangle i posem a la nevera.
- Agafem una altra part de la massa i fem el mateix procediment, però fen el rectangle de 26 x 8,5 cm. (Jo vaig necessitar 26 x 9 cm). Tornem a posar a la nevera.
- I així successivament incrementant la mida de l’ample. Contra més capes fem i més fines, més quedarà la forma de tronc.
- Finalment, pintem el cilindre amb ou batut i empolvorem del sucre morè. Amb l’ajuda del paper vegetal pressionem per a que el sucre s’adhereixi bé. Guardem el cilindre enrotllat en el paper vegetal a la nevera com a mínim 12 hores.
- Traiem de la nevera, tornem a pintar amb ou batut i li posem el sucre Muscovado per tot el cilindre. Tornem a posar a la nevera una estona (jo el vaig tenir una hora). Mentre pre escalfem el forn a 170º.
- Tallem cercles d’un centímetre aproximadament i les anem posant sobre un paper vegetal en una safata de forn.
- Les deixem uns 20 minuts o fins que estiguin daurades. Las traiem i les deixem en una reixeta fins que es refredin.
Bon profit!
Per mi son perfectes!!!ja m´agradaría que em quedessin com a tu!! deuen ser molt bones!un petó
ResponEliminaJa li vaig veure a ella i les tenia apuntades, tu m'estas donant una altre empenteta per tastar-les!
ResponEliminapetons,
Doncs són molt originals...realment semblen soques d´arbre. M´agrada aquest punt de vainilla.
ResponEliminaDoncs jo veig unes galetes molt ben fetes... i amb les anelles dels arbres!!!
ResponEliminaPetonets
t'han quedat molt xules, quan les vaig veure per primer cop hem van encantar, enohorabona per la recepta!1
ResponEliminaBon dia guapa! doncs t'han quedat fantàstiques! ja em van fer gràcia el primer cop que les vaig veure, però ara encara em pica més la curiositat!!! però ja saps que m'haig d'estrenar amb aquest món de galetetes! jijiji. Petonets guapa
ResponEliminaMolt maques!!! un perill tenir-les a prop!! petó i bona setmana!
ResponEliminaSón una monada!! Quan les vaig veure me les vaig apuntar a pendents, a veure si realment m'hi animo!! T'han quedat molt bé!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Elena,
ResponEliminaTrobo que visualment t'han quedat magnífiques i veient els ingredients, segur que gustativament son sensacionals.
Una abraçada
Doncs si, em semblen molt maques! I ja saps que m'encanta com presentes les receptes.
ResponEliminaPetonets.
Qué galletas tan originales, tienen que estar de miedo de buenas
ResponEliminaAbrazos y buena semana
ostras dons les faré un dia ,tenen una pinta molt bonaaaaaa,petonsss
ResponEliminaPues yo creo que te han quedado estupendas, preciosas y con una pinta buenísima. Por no hablar de las fotos, que son bonitas de verdad.
ResponEliminaBesos guapa
Són molt boniques! i amb el toc del cardamom i la vainilla han de ser boníssimes!
ResponEliminaSón molt xules i originals. Jo crec que t'han quedat de conya!
ResponEliminaPetonets maca,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Oh... fenomenales te ha quedado, me han encantado.
ResponEliminaGracias por avisarme, es un orgullo ver que hacen mis ideas y recetas.
No siempre todos los ingredientes que yo pongo, son los que tienen que ser, se pueden variar, es solo como yo lo he hecho y orientativo, está claro que a ti te han salido de primera, y unas fotos preciosas.
Un abrazo.
Es veuen delicioses!!! Molt originals així enrotllades..... No he vist les d'ella però les teves em semblen genials!!!
ResponEliminaJo també vaig veure la recepta i em va agradar molt, però porta tanta feina que encara la tinc a pendents...
ResponEliminaA tu t'ha quedat molt bé, no sé perquè paties tant! ;)
T'han quedat molt bé, semblen troncs de veritat. Ets una artista.
ResponEliminaPetons.
Ohh...quines galetes més maques!! I amb "lo galletera" que soc...recepta apuntada!!
ResponEliminaPetons!
No sé com són aquestes galetes però puc dir que el pastís de tres xocolates estava deliciós! Gràcies per deixar-nos-el disfrutar! Fa goig veure els plats i postres del teu blog! Records, Jordi Pons
ResponEliminauna recepta molt i molt original, t'ha quedat molt bé i de sabor semblen molt i molt bones.
ResponEliminaQue precioses! 'han quedat molt autèntiques. Ténen tota la pinta de ser boníssimes.
ResponEliminaFins aviat!
caray Eri y te quejas si estan soberbias estas galletas y con las fotos que has puesto y la explicacion todo detalle demasie, molt be mestre
ResponEliminafins dema
peto
miquel
Elena, doncs jo les veig unes galetes perfectes!! Tant atipen? Jo crec que una de sola no m'atiparia. ;)
ResponEliminaPetons!
Sempre un mateix és el pitxor crític. A mi em semblen magnífiques i pels ingredients hab de ser molt bones.
ResponEliminaDoncs jo trobo que t'han quedat ben maques, les vaig veure al blog de la Irmina i les tinc apuntades per provar també!
ResponEliminaT'han quedat genials.
ResponEliminaSón unes galetes molt originals, realment semblen de fusta.
Deixades en un bosc fins i tot un castor es confondria.
Ya se las habia visto a Irmina cd las publico y me habian encantado pero las tuyas no se quedan atras y te han quedado genial.Bss
ResponEliminaSilvia,
ResponEliminaMoltes gràcies. La primera vegada sempre costen una miqueta...
Sònia,
Veig que molta gent les tenia apuntades. Es que són molt maques.
Cristina,
Potser es nota més el gustet al cardamom.
Neus,
Moltes gràcies. A la foto es perd una mica la forma, però què hi farem!
Montse,
Doncs animat que val la pena!
Judith,
Si però ara hauràs de fer-ho amb el repte de l’Annie, je!je!
Teresa,
Si que ho és si!
Sandra,
Doncs a veure si t’animes eh?
Josep,
Moltes gràcies. Tenen un sabor molt bo!
Mònica,
Moltes gràcies maca! M’alegra molt que t’agradi.
Javier,
Muchas gracias y buena semana también para ti!
Agnés,
Et quedaran magnífiques, segur!!!!
Pilar,
ResponEliminaMuchas gracias!
Albota,
Els hi donen un gustet molt bo! Però es nota més el cardamom
Esther,
Per ser la primera vegada, no em puc queixar!
Irmina,
Muchas gracias. Viniendo de ti es un elogio. Me encanta las cosas que haces, pero me atrevo solo con algunas!
Catieu,
Si les mires, veuràs que són espectacular i amb una presentació immillorable. La Irmina és tot creativitat.
Gemma,
Si que donen feina, si! Però quan les treus del forn ja tornes a pensar quan les tornaràs a fer!
Anna,
Moltes gràcies maca!
Jordi,
Moltes gràcies!! Quina il•lusió veure’t per aquí. Celebro que us agradés. Espero que pugueu anar provant altres cosetes que no sigui pa! Una abraçada
Manel, Elisabet,
Moltes gràcies. Són unes galetes molt recomanables!
Miquel
Te has cambiado la foto! Que guapo estas Mestre. Nos vemos en un ratito!
Mercè,
Si que atipen, si! Es que són molt grans, amb tantes capes i per fines que les faci, no deixen de ser grans.
Núria,
És cert el que dius. I com tinc de referència les originals, doncs clar, no les veus tan maques. Però no em puc queixar!
M. Àngels,
Uf! Quanta gent les té a pendents! Doncs vinga que a tu segur que et queden precioses!
Tomi,
No se si es confondria, però que les menjaria, segur!
Esther,
Muchas gracias. Yo es que cuando la vi, las encontré tan originales que no me lo pensé dos veces! Besos
Aquestes les provo ben aviat, que originals!!
ResponEliminaPetonets
Qué monas, es verdad que parecen el tronco de un árbol.
ResponEliminaPreciosas.
Besos
Uala! que xules! m'agraden molt i molt! Quan et surten així de bé tens un subidon d'autoestima que no te l'acabes amb una setmana, veritat?
ResponEliminaAquesta recepta me l'anoto, i les faig segur.
Una forta abraçada!
Què originals aquestes galetes, i segur que són boníssimes!!! un petonet
ResponEliminaQué bonitas!!!!. verdaderamente parecen troncos cortados. lo que no se aprenda en los blogs.........!!!. besos
ResponEliminaQue belas, que deliciosas!
ResponEliminaEu que adoro os biscoitinhos, já vou copiando a receita, que farei em breve, adorei!
Un petonet!(acho linda essa palavra!)
Las tengo en pendientes desde que las vi en el blog de Irmina pero aún no me he animado.
ResponEliminaA ti te han quedado perfectas , qué arte !!!!
Besinos.
I tant que t'han quedat bé!!! Jo també les tinc a la llibreta de pendents, Petonets!
ResponEliminaNo he vist les de el zurrón de los postres, però aquestes teves es beuen delicioses i t'han quedat precioses. Ben bé com si fós el tronc d'un arbre. M'han agradat molt i que portin cardamom em tenta molt!! QUè bones!!
ResponEliminaMolts petonets guapa!!
Que xules!! algun cop he passat pel teu blog però em sembla que no havia deixat mai cap comentari! m'han agradat molt aquestes galetes, queden molt boniques, i amb la presentació dels branquillons, fantàstiques! provaré de fer-les, una abraçada!
ResponEliminaGemma,
ResponEliminaEspero que t’agradin molt!
Ana,
Muchas gracias!
Gemma,
És veritat! Quan veus que han quedat bé tens molta satisfacció i quan a la família els hi agraden encara més!
M.José,
Moltes gràcies!
Anna,
Es verdad, yo cada día aprendo algo nuevo con todos vosotros!
Renata,
Como me alegro que te gusten. Y también que te encante “un petonet”
Bego,
Pues venga anímate pronte ha hacerlas que te encantaran!
Mercè,
Aquestes galetes veig que quan les va publicar la Irmina, va anar a parar a moltes carpetes de pendents eh?
Alba,
A mi em va agradar molt la forma, però el cardamom em va donar la última empenta!
Bet,
Benvinguda i moltíssimes gràcies pel teu comentari!! Si les fas espero que t’agradin i ja m’explicaràs que t’han semblat. Una abraçada!
Jo no he vist les altres però aquestes em semblen fantàstiques, tenen molt bona pinta i amb molt de gust en menjaria unes quantes per esmorçar.
ResponEliminaPetons!
Doncs em semblen una preciositat. T'han quedat fantàstiques, i estan.... mmmmmmm. Ara que no miraves, he agafat una jijiji.
ResponEliminaPetonets guapa
Hola guapa tu
ResponEliminaque maques i de segur que bones....anoto la teva dolça proposta i gràcies per compartir-la
mil petonets Susanna
Hola,
ResponEliminaLes he tastat i són increïbles!!! El sucre de fora està molt bo.