Per aquest mes La Recepta del 15 ens proposen fer alguna recepta amb faves. Cuinades d’aquesta manera és una de les formes més habituals de menjar faves a casa. Jo estava acostumada a menjar les Faves a la Catalana que feia la meva mare, però el meu marit a casa seva les feien amb patates i ous ferrats, així que anem alternant les dues receptes.
Espero que us agradi!
Ingredients per a dos plats:
800 grams de faves
3 carxofes
A mànec d’alls tendres
1 porro petit
½ got de vi blanc
½ got d’aigual
3 fulles de menta
Sal i pebre
Oli d’oliva
Patates
2 ous
Sal gruixuda
Preparació:
- Pelem les faves, les rentem i les bullim uns 5 minuts (aquestes eren molt petites i molt tendres) amb una mica de sal i les colem.
- En un cassó, afegim una mica d’oli d’oliva i quan estigui calent, afegim les carxofes que haurem pelat i tallat deixant la part més tendra, a trossos petits, quan comencin a posar-se rosses, les retirem i afegim en el mateix oli el alls tendres, nets i tallats. A mitja cocció afegim el porro.
- Un cop estiguin ben sofregits, afegim les carxofes i les faves. Afegim una mica de sal, el pebre i les fulles de menta tallades ben petites. Remenem una mica i deixen un parell de minuts.
- Afegim el vi i l’aigua i deixem coure a foc baix, fins que redueixin els líquids.
Muntatge del plat :
- En un cercle d’emplatar posem les faves. Al damunt unes patates fregides i a sobre l’ou ferrat amb una mica de sal gruixuda.
Bon profit!
Que original! Me l'apunto per provar! :)
ResponEliminaUna salutació!
Ole Eri, aquesta manera de menjar les faves no la coneixia i m'agrada molt!! Em menjaria aquest platet ben a gust!!
ResponEliminaGràcies per participar-hi bonica!
Petonets!
Sandra
jajajaj nena molt original potser el meu marit que es aficionat als ous i les patates aixi si que les menjaria jaja petonsssss
ResponEliminaahh jo no marxo per setmana santa o sigui que vens per pineda avisa,petons guapaa.
ResponEliminaUna proposta bona i divertida, jejeje!
ResponEliminaBon cap de setmana!
Que xulo Eri! Ja m'imagino trencant l'ou ferrat i menjant-me les faves i les patates amb el rovell regalimant. M'encanta!
ResponEliminaPetonets i bones vacances!
Les faves les he tastat amb ou ferrat i són boníssimes, la propera vegada amb patates!;)
ResponEliminaPetonets.
Una manera sensacional de menjar faves completament diferent... segur que l'ou, un cop el rovell s'ha trencat, deu quedar molt bé amb la barreja de les faves i les patates, com una trencadissa diferent. M'ha encantat!
ResponEliminaun petó maka
Has fet un mix de les dues receptes sensacional. La combinació de les faves, amb les patates i l'ou ferrat ha de quedar fantàstica, per sucar-hi pa! ;)
ResponEliminaOstres, quina cosa més bona!! Aquesta agradaria molt a casa. Quan fem ous i patates fregides en diem " festival del colesterol". Amb les faves, li donaríem un toc de sa... Haha! Molt i molt bona aquesta recepta. Queda apuntada ;)
ResponEliminaPetonets i gràcies per participar!!
Oh!! Quina proposta més bona...això s'haurà de provar!!
ResponEliminaPetonets!
Mai em faig patates fregides amb ou ferrat...no perquè no m'agradi, no! ... ara que, si porta favetes...potser no porta tantes calories... ja, ja, ja!! Un plat boníssim!
ResponEliminaOhhhhh!!!Eri amb lo que m´agraden els ous!!!...ja m´imagino quan el trenques amb el pa i que cau per sobre les faves!!!!amb cau la baba. Super bona aquesta versió!!!
ResponEliminaVeig faves i ja em tenen guanyat. I si a més és amb un ou com aquest i així presentat, no ho dubtis, no tindré cap compassió a l'hora de devorar-lo.
ResponEliminaMira!! Sempre pensem (o penso, millor dit) en les faves estofadetes, però així... han d'estar de llepar-s'hi els dits!! Amb el rovell de l'ou per sobre... mmmmmm
ResponEliminaPetonetsss
Trobo que amb l'ou ferrat combinen molt bé! quin plat més bo!
ResponEliminaqué ricas con huevo frito y alcachofas, me encantan. Siempre digo que la yema de huevo es la mejor de las salsas.
ResponEliminaBesos
Guauuu, perquè he dinat que sinò ..... es clar que els hi faria un forat eh? Molt bona idea presentar-les aixó, un plato molt complet i deliciós, prenc nota.
ResponEliminaMoltes gràcies
Bon cap de setmana
Petonets
Hum! M'ha portat directa a l'infància...
ResponEliminaPer sucar-hi pa!
Te ha quedado deliciosamente bien presentado!!!. besos.
ResponEliminaAmb tu començo la ronda de tarda "favística"...Uauuu! Si et criden si et compien al MC DONALS...m´ho fas saber: t´assessoro i els hi traien pasta.
ResponEliminaEri! Que bé!! El verd de les favetes hi va molt bé al clàssic d'ou ferrat amb patates! Són les 6 però ja t'asseguro que m'ho menjaria ara :p
ResponEliminaEn aquesta recepta es presenten junts tres ingredients molt agraïts. Cadascun per separat ja és bo, així que segur que combinats també.
ResponEliminaÉs com una temptació a la que deixar-se arrastrar de tant en tant.
Eri muy buena combinacion todos los ingredientes me gustan y yo tambien al ver la foto me estaba imaginando pinchar una punta del huevo y ver caer la yema bestial
ResponEliminabona setmana santa mestre
peto
miquel
Empiezo por ese brazo de gitano que me ha robado el alma... bandido!!!!!!! Madre mía... de naranja!.
ResponEliminaPero con este bacalao con puerros ya has rozado el cielo... Me parece una receta de lo más original y sabrosa. Me lo apunto!!!!!!
Y esta receta del 15...!!!!! jajajajjaa Me ha encantado!!!!!! Ayyyyyyy, como me gusta este plato!. A quién no le gusta?. Yo quiero, yo quiero, yo quierooooooooo.
Un besote y muchísimas gracias por tu felicitación
M'agradat molt aquesta manera de fer les faves, a casa les menjavem a la catalana, o les que son molt tendres amb la pell i sofregides amb ceba i el meu marit les menjave amb arròs.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana.
me encanta este plato, me lo comeria ahora mismo mojando pan en ese huevo, ummmmmmmmmmm.... Buen fin de semana, y gracias por lla receta.
ResponEliminaBonisssima recepta!! Em quedo pel teu blog! Petons
ResponEliminaUna recepta ben gustosa amb carxofes i tot!,i ben nutritiva!, deu feu una mica de pena destrossar aquesta presentació!...Bon cap de setmana Eri.
ResponEliminaQuina manera tan original de fer les faves. El plat m'ha encantat.
ResponEliminaUn petonet
Molt original! M'encanta.
ResponEliminaPetons.
Belén
No habia vist mai les faves així, el plat queda mol vistós i m´imagino que molt bo!
ResponEliminaPetons
Anna
Eri, si l'yves veu aquest plat ve volant a casa teva!!!! són els seus ingredients preferits!!!! petonets reina i bon cap de setmana
ResponEliminaDigue's que si, les patates i l'ou ferrat que no faltin jejej
ResponEliminaPtons!
Ana da: 5 sentidos en la cocina
A casa aquesta recepta els hi encantarà!
ResponEliminaPetons
Mónica-Recetasdemon
Minha amiga,
ResponEliminapodíamos com certeza morar mais próximas, ia ser uma festa só!
A receita que trazes hoje está bastante diferente e original, gostei bastante!
Petons! (beijos em catalão?)
Quina pinta més bona que té aquest plat. Les patates fregides em tornen boja. La barreja sembla exquisita. Ho haurem de provar.
ResponEliminaUna abraçada!
Vinc de veure un remenat de faves, i ara me les trobo acompanyades d'un formós ou ferrat!. Això és massa!
ResponEliminaUna propuesta moderna y chic de lñas habas,que ricaaaas,mi hijo así,coronadas con ese huevo,anda que se las comería sin chistar
ResponEliminaUn plato excelente!!
Un beso
Un plat únic deliciós i ben contundent. M' agrada molt!
ResponEliminaQuina presentació mes divertida.
ResponEliminaM'agrada l'idea de un plat complert.
Felicitats
El montaje es muy llamativo y supongo que tiene que estar mucho más que bueno, para empezar mojando pan el huevo...
ResponEliminaAbrazos y buena semana
Bona proposta, no crec que es pugui ressistir ningú.
ResponEliminaSalutacions,
Anna