Pàgines

dimarts, 12 d’abril del 2011

Bacallà a la crema de porros aromatitzada amb farigola i formatge Brie, acompanyat de patates violetes




Quan vaig veure que el segon repte de Memòries d'una cuinera era el bacallà, em va fer molta il·lusió. Preparar bacallà es recordar a la meva estimada àvia. Sempre ens feia menjar bacallà per Quaresma i a mi, com qualsevol peix, no m’agradava gens. Amb els anys, he anat descobrint i apreciant altres sabors, menys mal! Si ara em veies, no es podria creure el que menjo i amb quines ganes em menjo un plat de verdura o un peix a la planxa.

El bacallà que avui us presento, és un bacallà senzill de fer, que combina molt bé amb la crema de porros i el formatge brie. La mel és opcional, però jo l’aconsello, el que no podeu deixar de posar és la farigola!!!

Judith i Mònica: amb la farigola del vostre pare, aquest plat guanyaria molt!!!!

Espero que us agradi!





Ingredients per a 2 trossos de bacallà:
2 trossos de bacallà al punt de sal
Farina per arrebossar
Oli d’oliva i sal
1 porro
1 patata
250 ml de brou suau de verdures
100 ml (aproximadament) de nata “light” per cuinar
1 cullerada sopera de mel de farigola
Farigola
Formatge brie
Patates violeta


Preparació de la crema de porros:
  • En una cassola posem una mica d’oli i sofregim el porro talladet ben petit. Quan estigui ros, afegim la patata tallada també a trossos petits. Afegim el brou de verdures, la sal i una mica de farigola.
  • Deixem coure fins que la patata estigui tova. Afegim la nata (la quantitat dependrà de la textura que li vulgueu donar) i la cullerada de mel.
  • Triturem i rectifiquem de sal, si cal. Passem pel colador xinés i reservem.
Preparació del bacallà:
  • Arrebossem  el bacallà per farina i el fregim. Posem en un paper de cuina per treure l’excés d’oli.
  • En el recipient que anirà al forn, posem el bacallà i posem una mica de la crema de porros pel damunt. A sobre, posem el formatge brie i  portem al forn per gratinar.
  • Un cop el formatge brie sigui fos i daurat, el retirem i ja podem emplatar.
  • Posem en el plat una mica de crema de porros, el bacallà al damunt i posem una mica de farigola per tot el plat.
  • Acompanyem amb unes patates violetes fregides.






Bon profit!

41 comentaris:

  1. Ja esta impresa! Llastima q se m'ha acabat el bacalla, pero en quan torni a baixar, el tasto, brie amb bacalla salat no n'he menjat mai....

    Una abraçada,
    (per cert, podries posar el boto d'imprimir? http://www.printfriendly.com/button)

    ResponElimina
  2. Que bo aquest bacalla, també el vull probar, te una pinta bonissima!!!!
    Ptons

    ResponElimina
  3. Hola Sònia,
    Moltes gràcies!! Queda molt bé. Hi ha un restaurant a Barcelona, que el fan amb una salseta de mel i brie i queda fantàstic.
    Allà no tens bacallà?

    Això d'imprimir vaig a veure si em surt, per què ho he intentat dues vegades i no hi ha manera... Petonets maca!

    ResponElimina
  4. Que buena propuesta de bacalao,todo un lujazo.LA creme de puerros ya me la apunto de be de ser muy delicada...a que saben las patatas violetas?.

    Un plato para disfrutar en tiempo de cuaresma y quedar como una reina.

    Un beso

    ResponElimina
  5. M'encanta, m'encanta i m'encanta!! Una combinació de sabors molt original, sí senyora!
    Les noies de Memòries estaran entusiasmades! :D
    Petons bonica
    Sandra

    ResponElimina
  6. Hola Silvia (Chez)
    Doncs espero que t'agradi molt!! petonets
    Silvia,
    la crema de puerros queda muy fina y el tomillo le da frescor. Las patatas violeta las probé en Perú, y no tienen un sabor especial la verdad, son patatas, con un color diferente. Son muy pequeñas de tamaño y yo las compro en el Mercado de Sant Antoni. Gracias guapa!
    Sandra,
    Gràcies! Espero que a les cuineres més glamuroses de la xarxa els hi agradi, je,je,!

    ResponElimina
  7. Quina recepta més bona!!! No cal dir que me l'apunte per a fer-la així que puga. L'afegitó de la mel ha d'equilibrar molt el sabor del plat, amb eixa aroma de timó (= farigola) tan bona. A d'altres parts del País Valencià de la farigola en diem, també, "frígola". Besades

    ResponElimina
  8. ualaaaaaaaaaaaaaa! Eri nena, avui t'has superat! quina combinació més extraordinaria!!!! és de concurs! m'encanta la barreja que has fet!!! petonets (PD: ara és temps de collir farigola, en quant en tingui t'en dono, ok???? ;P)

    ResponElimina
  9. Amb la salseta de porros i el formatge ha de quedar un bacallà molt gustós, ideal per sucar-hi pa!

    ResponElimina
  10. quin plattttt,mare meva ,el bacalla tambe em recorda molt a la iaia ,m'apunto aquest que segur tindra exit,petons

    ResponElimina
  11. Mmmmmmmmm quina passada!! Aquesta combinació és genial, definitivament! I la presentació és de 10.
    Petonets

    ResponElimina
  12. no havia vist mai patates d'aquestes....que curioses.
    Aquests dies estic veient un munt de receptes de bacallà per els blocs, es nota que estem a quaresma

    ResponElimina
  13. He pensat el matix que la Judith: ja t'en donarem, faltaria més!
    Quin plat més bo, jo es que no em cansaria mai de menjar bacallà. Amb formatge no l'he tastat mai. A casa no son massa bacallaneros així que m'hauré de començar a plantejar fer el "dia de la carmanyola de bacallà".
    Moltes gràcies per participar. Petonets.

    ResponElimina
  14. Mira que és bo el bacallà. Un títol llargíssim peró a la vegada una recepta sencilla i gustosa.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  15. Eri fantastica receta y con farigola debe de ser muy aromatico.me gusta y me lo llevo a pendientes,
    peto
    miquel

    ResponElimina
  16. Un plat boníssim i preciós! quins colors! La meva recepta de bacallà també porta farigola. A veure si la penjo avui!

    ResponElimina
  17. Vaya delicia de plato, seguro que ya no queda nada de nada. Una mezcla realmente buena.
    Besos

    ResponElimina
  18. Els plats de les àvies, quanta saviesa.
    T'ha quedat extraordinari i amb una presentació espectacular.
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. M'agrada el bacallà, m'agrada el brie, que més puc dir. A casa nostra ara és l'època de cuinar bacallà, doncs ja sé com el faré!
    Petons!

    ResponElimina
  20. Que bo, que bo i que bo! M'agrada molt el bacallà! Jo tinc una recepta que l'he vist fer tota la vida a casa. A veure si puc fer-la i presentar-la també aquest mes. M'agrada molt el repte d'aquest mes, i a tu t'ha quedat genial.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  21. Uma receita especialíssima!

    Muito gourmet, e original!

    As batatas violetas, nunca as vi...adorei!

    ResponElimina
  22. Hoy ya he visto un montón de recetas de bacalao por varios blogs y me está entrando una gusa jaja....además con lo que a mi me gusta Eri !!!

    Una receta estupenda, como siempre ;)

    Besinos.

    ResponElimina
  23. Fas un plat d'autèntic luxe, molt be combinat.
    Com surten aquestes patates violetes fregides?
    Petons.

    ResponElimina
  24. Hola Eri!
    Quin platàs! De luxe, aquestes patates violetes no les he tastat mai, b, mai les he vist en directe, que tal son?
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  25. Jo tampoc era molt de peix però amb els anys he anat guanyant terreny a aquest...trobo que el formatge ha de endolcir la salaor del bacallà...crec que me´l demanaria sense dubtar.

    ResponElimina
  26. Aquest plat de bacallà esta digen mengem, te una pinta fenomenal
    Petons

    ResponElimina
  27. Quin plat mare meva, exquisit!! He de tastar aquestes patates, que encara no ho he fet...i aquest plat tan maco...del meu color preferit...li donat un toc amb la foto combinat amb les patates morades...jeje

    Petons guapa!!

    ResponElimina
  28. guau nunca habia visto unas patatas violetas. Espectacular!!!!

    ResponElimina
  29. Molt bo. M'encanta el bacallà en totes les seves variants i la que ens proposes sembla una molt bona opció.

    Les patates violetes, esplèndides.

    ResponElimina
  30. Eri aquest plat és fantàstic, m'encanta la combinació que has fet.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  31. Ja només amb el títol del plat me'l menjaria. Quina delícia.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  32. Es curioso cómo van cambiando nuestros gustos con el tiempo...

    Yo me encuentro un plato de bacalao así preparado en la mesa y me como hasta los cubiertos!!

    Abrazos

    ResponElimina
  33. Quina delicia més bona i molt ben combinada amb la crema i amb les patates,i quina gracia aquetes patates de color.
    Un plat de bacallà de luxe.
    Mil petons guapa.

    ResponElimina
  34. Ohhhh!!! ualaaaa!!! Quina xulada!!!
    Patates violetes??!!! No n'he vist mai, però el dia que les vegi m'hi llançaré de cap.
    Un 10 de recepta!!
    Petonets, Paula

    ResponElimina
  35. Este es un plato de 5 estrellas!!!. me ha encantado.besos

    ResponElimina
  36. Francesc,
    Durant uns anys vaig treballar en un herbolari i quant vaig aprendre de les diferents maneres de dir a les herbes. La mel queda molt bé en aquest plat. Gràcies,
    Judith,
    Gràcies guapa! Farigola de les Cuineres... que bo!
    Gemma,
    Si, si que és per sucar-hi pa!
    Agnés
    Les iaies són les millors!
    Mónica,
    Moltes gràcies. M’alegro que t’agradi.
    Lídia,
    Si són molt curioses i tenen un color molt maco.
    Mònica,
    Gràcies a vosaltres per tot!
    Ana,
    Gràcies. Em sembla que si que m’ha passat una mica molt amb el nom...
    Miquel,
    Como debes de tener la lista Miquel! Gracias!
    Albota,
    Gràcies. Hem coincidit una mica oi?
    Pilar,
    Pues no, no quedo nada! Gracias,
    Josep,
    Si, que bé que ens han quedat moltes coses culinàries de les àvies!
    Cotó de sucre,
    Doncs espero que us agradi molt!Gràcies!
    Gemma,
    A mi també m’ha agradat molt aquest repte. El bacallà té tantes possibilitats oi?
    Renata
    Aquí en Barcelona tampoco se ven mucho estas patatas. A mi me parecen preciosas! Gracias
    Bego,
    Gracias Bego. Supongo que aún iremos viendo unas cuantas más. Así tendremos un buen recetario de bacalao!
    Ana,
    Moltes gràcies. Com una patata de les “nostres”, més dolceta. No les havia fet mai fregides i van quedar molt bé
    Anna,
    Són com unes patates normals! No tenen un gust especial, només les diferencia el tamany, que són molt petites i el color, potser diria que són més dolces.
    Cristina,
    Demana-te’l que t’agradarà segur. Petons
    Sión,
    Moltes gràcies,
    Núria,
    A mi també m’agrada molt aquest color, es nota oi?? Petonets i gràcies,
    Helena,
    Son un poco dificiles de ver, pero quedan muy bonitas. Besos
    Tomi,
    Moltes gràcies. Es que el bacallà és molt agraït oi?
    Elisabet,
    Moltes gràcies. Què bé que t’agradi.
    Nyanyels,
    M’ha quedat una mica llarg.. però no sabia com dir-li! Gràcies,
    Stefania,
    Muchas gracias por tu visita y comentario. Tienes un bloc espectacular!
    Javier,
    Ja, ja,! Qué bueno ! Muchas gracias,
    Paula,
    Moltes gràcies maca! A veure si les trobes, t’agradaran.
    Anna,
    Muchas gracias!!!!

    ResponElimina
  37. Quin plat de bacallà que ens presentes!! m'encanta el toc aromatitzat que li dónes, i amb la salseta...mmmm!! una aportació genial!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  38. aquest bacalla te una pinta fantastica, estic segura que aquest plat, amb un vinet i una bona companyia son els ingrediens perfectes per un soparillo romantic, no se , potser ho probi!!!!!

    ResponElimina
  39. Qué bacalao más rico.
    Tiene una pinta estupenda.... y esas patatas.... Yo quiero también patatas moradas que no las encuentro por ningún sitio.
    Besos

    ResponElimina
  40. buffff... amb aquesta et superes, m'encanta el bacallà i adoro el brie, haig de prometre'm que la faré... però segur que no em queda com a tu....
    sniff.

    ResponElimina