dimecres, 12 de gener del 2011

Sopa de bolets asiàtics i algunes coses més..


Cada vegada que passava per davant d’un dels estants del supermercat de "El Corte Inglés" em mirava aquests bolets que vénen en una caixa de 500 grams i em deia a mi mateixa: has de pensar en preparar algun plat amb aquest bolets.



Shiitake, Cardo, Enoki blanc i daurat i Shiimeji blanc i marron
Si bé el "shiitake" l'he menjat en diferents preparacions i restaurants, els altres no deixaven de resultar-me curiosos...


Quan vaig veure l’Hemc 50 d’aquest mes, que organitza Nikë de  Cosillas con ängel i que molt encertadament va de sopes, em va venir al cap els bolets i vaig dir-me que era el moment: Participar amb un sopa basada en aquests bolets i que la resta ja me l’inventaria...

Doncs bé, aquí teniu la recepta per si algú s’anima a fer-la. Suposo que tots coincidim que aquests dies va molt de gust prendre una sopeta!

Ingredients per a 7 persones:
500 grams de variat de bolets
1,5 l d’aigua mineral
225 ml de llet evaporada
1 porro gran
2 pastanagues
2 cebes tendres
1 mànec d’espàrrecs
Gambes pelades (4 per persona)
1 tomàquet escalivat
Picada: un parell d’alls, unes quantes avellanes i pinyons, un parell de torradetes i una mica de julivert
Oli
Sal i pebre blanc

Preparació:
 
  • Escalivem el tomàquet i el reservem. Posem l’aigua en una olla a foc molt suau per a que vagi agafant calor mentre preparem el compost de la sopa. Rentem i tallem les verdures i reservem. Fem la picada i reservem. Netegem i tallem el variat de bolets.
  • En una cassola posem oli i quan estigui calent afegim la pastanaga i els espàrrecs (sense les puntes que reservem per més tard). Quan estiguin mig fets afegim el porro i les cebes. Quan estigui totes les verdures ben roses les traiem del foc i les deixem en un colador per a que treguin l’excés d’oli.
  • En la mateixa cassola i amb l’oli sobrant (si cal afegir una mica més d’oli) afegim les puntes d’espàrrecs, els bolets i quan estiguin pràcticament fet, posem les gambes i deixem que acabin de fer-se. Posem en un colador per treure’n l’excés d’oli.
  • De les verdures que havíem reservat (espàrrecs, pastanaga, porro i ceba) en traiem 1/3 part i juntament amb el tomàquet escalivat i pelat, ho triturem fins que quedi ben fi. Això ho fem per donar-li una mica de consistència a la sopa, a mi personalment m’agrada més. Ho afegim a l’aigua que ja estarà a punt d’arrencar a bullir.
  • Afegim a l’aigua també la picada, els bolets, les puntes d’espàrrecs i les gambes. Afegim la sal i el pebre.
  • Deixem coure uns 7 minuts i afegim la llet evaporada. Remenem una mica per a que s’incorpori i ja tenim la sopa llesta!
  
Bon profit!

62 comentaris:

  1. mmm que bona,jo tot el que porti bolets jaja m'agrada,aquests no els he fet servir tots ,tindre que probar.petons

    ResponElimina
  2. Té molt bona pinta. Espero que guanys! De fet el millor guany deu haver estat menjar-la.
    Bon profit!

    ResponElimina
  3. Que pinta!!!. Me está dando unas ganas de hacerlo Me encantan las sopitas y está desde luego me la pido.

    ResponElimina
  4. Hi ha algunes sopes que m'agraden, i les de bolets m'encanten.

    I si, hi ha dies d'aquest hivern en que una sopa ve molt de gust.

    Sort en el concurs.

    ResponElimina
  5. ¡Qué rica sopa!, deliciosa.
    besos

    ResponElimina
  6. Jo també només he tastat el shitake, em passa el mateix que tu cada vegada que veig una capseta d'aquestes :)
    A veure si en compro i faig una crema tan original i gustosa com aquesta, que ha de ser boníssima!

    ResponElimina
  7. molt be Eri, molt adecuada per aquest temps!!!

    ResponElimina
  8. Eri!!!!! he llegit bé? bolets! joen vull dos plats! aquesta sopa ha d'estar bonisssssssim!!! petonets

    ResponElimina
  9. Boníssima Eri, no he tastat mai els bolets en sopa, però m'encanten i si et fixes en les meves receptes en fico un o un altre.
    Aquesta sopa se surt. M'agrada molt.
    Un petonàs

    ResponElimina
  10. Una sopa calentona...però vols dir que en són diferents els bolets d´aqui que els japonesos?

    ResponElimina
  11. Quina pinta més bona! És molt original, eh? M'agrada!
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  12. Agnés,
    Et passa com a mi llavors... que els bolets tots i de totes maneres. Prova’ls i ja em diràs, Petons guapa!

    Núria,
    A casa a tots ens va agradar,.. a excepció del meu fillol que ni la va tastar, però ja està bé que hi hagi gustos per tots, Petons,

    Carmen,
    Pues adelante, seguro que si te gustan las sopas está creo que te gustarà! Un abrazo,

    Núria,
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
  13. No he menjat mai sopa de bolets i amb la recollida d'aquest any encara en tinc uns quants, ja t'explicaré.

    Muas!

    ResponElimina
  14. Jo tampoc he menjat sopa de bolets... i hem passa com la Gemma...tinc molts bolets secs...

    obre la finestre...per que m'arrivi l'olor... jajaja
    un petonet

    ResponElimina
  15. Hola Tomi,
    A mi també m'agraden molt les ospes de bolets i verdures. Aquesta t'agradaria segur. petonets,

    ResponElimina
  16. No em podries enviar un tupper amb poquet d'aquesta sopa? Ah, què ja no en queda!...ohhh, doncs, ja la faré que els bolets m'encanten. Estic contenta que les galetetes et sortissin bones, la veritat és quan les fas amb aquesta massa difícil, penses que mai més les tornaràs a fer; però quan les tastes tan bones i tan cruixents ja estàs perduda...tornaran a caure!! Un petonet, guapa. Paula

    ResponElimina
  17. Aquesta crema és de bolets i molt més!!! Boníssima!!
    De tots aquests bolets jo també només he tastat el shiitake.
    Petons!

    ResponElimina
  18. Calla, q al meu super hi ha la mateixa combinacio de bolets!! 2mil km de distancia i mira, podrem menjar el mateix, una sopeta!

    Un petó,

    ResponElimina
  19. Dadá!
    Muchas gracias. Besos,

    Gemma,
    Doncs si ho proves ja m’explicaràs. Si que és molt gustosa i al triturar les verdures s’acosta a una crema.. Petons guapa!

    Montse,
    M’alegro que t’agradi. A l’estiu ja farem sopes fredes.. ara ben calentones que van molt bé. Petonets,

    Judith!!
    Si, si, has llegit bé! Doncs això està fet! Un plat ben gran pel Món de Juju! Petonets,

    Lily,
    Doncs si t’agraden els bolets, amb sopa personalment els trobo molt bons. Aquesta sopa necessita molta preparació, però n’hi ha d’altres ràpides que també surten boníssimes. M’alegro que t’agradin. Petons,

    ResponElimina
  20. Buenísima y muy original!. Me la apunto que las setas me chiflan
    Un besote

    ResponElimina
  21. Doncs jo no he vist mai aquesta safata, si ja ho diuen que a El Corte Inglés hi ha de tot!
    Jo vull un altre tupper, em sembla que ha d'estar de mort!!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  22. Una gran recepta, buscaré aquests bolets, han de ser riquíssims!

    ResponElimina
  23. Cristina,
    Són diferents entre ells igual que els d’aquí… però no deixen de ser bolets... A mi m’agrada (els d’aquí) provar-los tots i crec que no hi ha cap que no m’agradi. Fer-los en aquesta sopa era per provar-los i així trec de la llista: “ingredients pendents de cuinar”. Tinc tantes llistes..

    Sandra,
    Moltes gràcies. No se si original, però amb molt de gust! Petonets,

    ResponElimina
  24. Gemma,
    Benvinguda i gràcies. Perfecte! Si ho proves ja m’explicaràs! Petonets,

    Neus,
    Ostres... és veritat ! A tu si que em resultaria fàcil portar-te un platet! Petons guapa!

    ResponElimina
  25. Paula,
    Es va acabar... però a la propera faig un plat més per a tu. Gràcies per tan estupendes galetes. Sembla mentida que amb puguin sortir tan bones! Ningú va saber de que eren, però només deien: “estan boníssimes... i que cruixents! Molts petons,

    Hola Mercè,
    És el més conegut, però als altres també són bons! Una sopa de verduretes i bolets amb alguna gambeta.. és ben completa. Petons,

    Sònia,
    No sabia que vivies tan lluny d’aquí... ho he vist en un comentari! Suposo que allà deus trobar coses que no trobes en aquí i al revés oi? Moltes gràcies. Un petó,

    ResponElimina
  26. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  27. Fa una pinta estupenda!!! Amb els ingredients que té no pot ser més que boníssima!! Me l'apunte, no cal dir-ho!!!

    ResponElimina
  28. Hola Laube,
    Muchas gracias por tu visita y comentario. Espero que te guste. Voy ahora a darme una vuelta por tu cocina. Besos,

    Mònica,
    Jo només vaig per comprar 4 ó 5 productes que no hi ha manera de trobar al barri i no em toca més remei que anar allà... Farem de més i repartirem tuppers! Petonets,

    M. Àngels,
    Si que són bons si! Si els trobes i ho proves ja m’ho diràs! Espero que us agradin! Petonets,

    ResponElimina
  29. Hola Francesc,
    Què bé que t'agradi. Pel que veig de la teva cuina.. crec que si que t'agradarà, Una abraçada

    ResponElimina
  30. M'encanten els bolets!!M'apunto aquesta sopa que té molt bona cara!!!. Moltes gràcies!
    Emma.

    ResponElimina
  31. Hola Emma,
    Perfecte, que bé que t'agradi. Ja em diràs, Petons,

    ResponElimina
  32. Elena vaya sopeta yo tampoco la he probado de bolets algunos de estos bolets si que los he probado.
    Intentare probarlos.
    Que curioso ser vecina de la Neus y sin saberlo
    Un peto maca
    miquel

    ResponElimina
  33. si que ho probare,a veure si trobo aquests bolets que jo per aqui no tinc Corte Ingles pero ja mirare de buscar per algun lloc jejeje aquí a Calella ens tenen abandonats jaja petons

    ResponElimina
  34. Hola Miquel,
    Pues si los pruebas ya me dirás que te han parecido... Me hizo mucha gracias saber que éramos vecinas, nos habremos visto por algun sitio y sin saberlo! Petons,

    ResponElimina
  35. Hola Agnès!
    Vius a Calella? La del Mareme? Doncs jo tinc un piset que vaig a l'estiu.. o sigui que estem a prop! Ja et portaré una caixeta! Petons guapa!

    ResponElimina
  36. Que sopa tan estupenda...que cantidad de setas!..y que diferentes todas!...la combinacion de sabores tiene que ser fantastica....con un resultado que salta a la vista ...Bicos MARIMI

    ResponElimina
  37. Mai he provat una sopa de bolets!! i fa una pinta espectacular!!!
    Què tinguis sort al concurs!!!!!
    PEtonets

    ResponElimina
  38. Hola Marimi,
    Si que está muy bien la combinación de sabores.. Muchas gracias. Bicos

    ResponElimina
  39. Hola Neus!
    Doncs són totes molt bones! amb un gustet..gràcies guapa! Petons,

    ResponElimina
  40. Acabo de veure el tema del HEMC d'aquest mes a través teu, a veure si m'animo i hi envio alguna recepta que fa temps que no ho faig!

    Aquesta sopa que ens has fet ha d'estar boníssima.
    Per cert, provaré de fer el pa blanc amb la quantita de llevat que m'has dit, a veure què tal! Ja t'explicaré.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  41. Cremes de bolets n'hem tastat vàries però amb bolets autòctons, serà qüestió de fer-ho també amb bolets nipons, que aquest plat te una pinta boníssima.
    Una abraçada

    ResponElimina
  42. Buscaré aquests bolets que aquesta sopa em ve de gust, qué bona dèu ser.
    Petons guapa!

    ResponElimina
  43. Hola Dolça,
    Vinga doncs anima't que segur que tens receptes boníssimes...
    Gràcies. Jo sincerament crec que és més que suficient amb aquest llevat, ... si siusplau explica-m'ho. Petons,

    ResponElimina
  44. Hola Josep,
    En definitiva no deixen de ser bolets... simplement em feia gràcia tastar-los, tot i que amb els nostres tenim més que suficient! Una abraçada,

    ResponElimina
  45. Hola Ana,
    La veritat és que només els he vist a la Boqueria, però suposo que deuen haver-hi en molts més llocs, botigues especialitzades o supers grans. Ja em diràs si t'agrada. petons,

    ResponElimina
  46. Hola! Quina bona pinta! Deu estar boníssima. Sort!

    ResponElimina
  47. Hola Mónica!
    Benvinguda i moltes gràcies. Si que estava bo, si. Ara em passo pel teu bloc, que encara no he tingut temps! Petons,

    ResponElimina
  48. Aquesta sopeta deu aixecar l'ànim, l'energia i el bon gust!. M'has donat una idea per demà encara que potser no tingui els mateixos ingredients exactament. Una abraçada!

    ResponElimina
  49. Hola Mercè!
    és que una sopeta calentona ara bé tant de gust oi? Segur que et queda boníssima. Petons,

    ResponElimina
  50. Hola encantada de que vinguesis a visitar-ma i que te hagis quedat a la meva cuina,es tot un plaer per mi.
    He vingut i he quedat encantada amb la teva cuina,
    Aquesta sopa es molt original,jo aquest bolet iguals aqui a les illes no els trobaré,però si que ho farè amb uns altres per què la pinta que te es extraordinaria.
    Et desij un bon cap de setmana i molt petons guapa.

    ResponElimina
  51. Jo no soc gaire de sopes o cremas, però aquesta queda anotada amb el teu permís, li prepararé al Miquel que es molt supero.
    Petons

    ResponElimina
  52. Hola Ague,
    Moltes gràcies! M’alegro que t’agradin les coses que faig. Jo tinc previst fer-la amb bolets nostres, per que en definitiva... tot són bolets. Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  53. Hola Sion,
    I tant, encantada! A veure que li sembla al Miquel.. Petons,

    ResponElimina
  54. Una sopa boníssima!!!
    Em va encantar conèixer-te, encara que no vam poder parlar en la trobada que va preparar la Sonia, però bé, això ho solucionarem a la següent ;-)
    Vaig a seguir donant un volt per aquí.
    Petonets

    ResponElimina
  55. M'encanta la sopa de bolets i aquesta teva te una pinta boníssima.......compraré aquesta caixa en la pròxima visita al CI

    ResponElimina
  56. Una sopeta asiàtica pels bolets, però catalana per la picada i per l'autora!

    ResponElimina
  57. Hola Xaro,
    Quan hi vaig sempre en tenen! Ja em diràs que et sembla. Petons,

    ResponElimina
  58. Hola Glòria,
    Quina gràcia... vaig pensar posar-hi el nom de "Sopeta asiàtica amb picada catalana", però al final em vaig oblidar. Petons,

    ResponElimina
  59. Hola Carmen,
    Gràcies i benvinguda. Tens raó, ens va faltar temps per poder parlar tots plegats una estoneta. A la propera i com tenim les fotos ens resultarà més fàcil. Ara vaig a la teva cuina ... que segur és molt dolça.. Petons,

    ResponElimina
  60. Hola guapa,torn esser jo,te volia agrair el teu comentari,açó que me comentes de la verificació de paraules me pasaba molt a jo al principi del meu començament de bloguera,jejejej¡¡¡és molt normal,jo encara no he vist cap propaganda al teu blog però si vols veura un exempla ves a veura el blog de la Cristina que es http://lacociadecristina.blogspot.com/y ella ni siquiera ho sabia,
    bono preciosa molts petonets.

    ResponElimina
  61. Hola Ague,
    Moltes gràcies a tu! T'agraeixo aquest exemple vaig a mirar-m'ho ara mateix, Molts petonets,

    ResponElimina